Beskrivelse

Når du bruker Adobe Acrobat eller Reader til å åpne PDF-dokumenter som ble signert eller sertifisert med sertifikater, ser du følgende melding:

«En ny oppdatering for sikkerhetsinnstillingen er tilgjengelig fra Adobe. Vil du installere den nå?» Dialogen er en tiltrodd Adobe-dialog som viser til oppdateringer av rotsertifikatlisten (AATL) i Acrobat eller Reader.

Forklaring

AATL eller Adobe Approved Trust List er et program som gjør det mulig for millioner av brukere over hele verden å lage digitale signaturer. Signaturene merkes som tiltrodd når det signerte dokumentet åpnes i Adobe Acrobat 9 eller Reader 9 eller nyere. Listen over tiltrodde sertifikater oppdateres ved jevne mellomrom, i tilfelle sertifikater er lagt til, fornyet eller utløpt.

Disse produktene er atskilt fra standard produktoppdateringer for Acrobat eller Reader, som kan utløses ved å velge Hjelp > Se etter oppdateringer.

Hvis du vil se etter sertifikatoppdateringer velger du Rediger > Innstillinger > Trust Manager > Klikk på Oppdater nå under Automatiske oppdateringer. Samme oppdateringsdialogboks åpnes. Med dette alternativet vil sertifikatoppdateringene lastes fra en tiltrodd server.

For å aktivere automatisk oppdateringssjekk velger du Rediger > Innstillinger > Trust Manager > Last tiltrodde rotsertifikater fra en Adobe-server. Fir å aktivere automatisk sjekk uten varsling fjerner du avmerkingen for Spør før installasjon.

Innstillinger-meny

Hvis du har aktivert den automatiske sjekken vil sertifikatoppdateringer utløses under følgende omstendigheter:

1. du åpner en fil som har en digital signatur, og
  2. du har aldri sett etter oppdateringer før, eller
  3. du har sjekket før, men
    1. det har gått 28 dager og
    2. det er en ny oppdatering tilgjengelig

Du kan velge Ja så vil listen med tiltrodde sertifikater i Acrobat eller Reader oppdateres. Hvis du vil se listen med tiltrodde sertifikater åpner du Adobe > Dokument > Administrer tiltrodde identiteter. Velg Vis > Sertifikater i vinduet som åpnes. Hele listen over tiltrodde sertifikater som installert sammen med Reader vises.

Distribuere i bedrifter

Hvis du jobber i et bedriftsmiljø og vil kontrollere disse innstillingene for en bedriftsdistribusjon, bruker du Tilpassingsveiviseren til å aktivere eller deaktivere disse alternativene.

Tilpassingsveiviser

Tilleggsinformasjon