Du trenger en Enterprise ID for å koble til Adobe-produkter og tjenester aktivert av organisasjonen eller skolen. En Enterprise ID er opprettet, eid og administrert av organisasjonen. Foretaksadministratorer oppretter en Enterprise ID og gir den til en bruker. Administratorer kontrollerer tilgangen til produkter og tjenester, og kan administrere brukerkontoer sentralt. Administratorer kan også slette en Enterprise ID for å nekte tilgang til tilknyttede produkter, tjenester og data.

Sluttbrukere kan ikke registrere og opprette en Enterprise ID, eller registrere for tilleggsprodukter og tjenester fra Adobe med en Enterprise ID. Når en Enterprise ID er opprettet, sendes en e-postinvitasjon til brukeren. Sluttbrukeren må aksepterer invitasjonen for å aktivere Enterprise ID-en.

Forsiktig!

Enterprise ID-er opprettes, eies og administreres av organisasjonen Kontakt IT-administratoren hvis du ikke har en Enterprise ID.

Hva slags typer identitet støtter Adobe?

Adobe bruker et underliggende system for identitetsbehandling til å kontrollere og godkjenne brukere. Hvis du bruker navnelisensiering eller planlegger å gi tilgang til tjenester, er bruk av identiteter et krav. Adobe støtter tre identitets- eller kontotyper. De bruker en e-postadresse som brukernavn. Disse identitetstypene er:

• Federated ID: Opprettes, eies og administreres av en organisasjon, og er koblet til bedriftsmappen via sammenslutning. Organisasjonen administrerer legitimasjonen og behandler enkel pålogging via en SAML2-identitetsleverandør (IdP).
  • Enterprise ID: Opprettes, eies og administreres av en organisasjon. Adobe drifter Enterprise ID-en og utfører godkjenning, men organisasjonen opprettholder Enterprise ID-en.
  • Adobe ID: Opprettes, eies og administreres av sluttbrukeren. Adobe gjennomfører godkjenningen, og sluttbrukeren administrerer identiteten.

Basert på dine organisatoriske behov kan du velge den mest aktuelle identitetsmodellen du vil implementere og bruke.

Logge på med en Enterprise ID

Gjør følgende for å logge på med en Enterprise ID:

1. På påloggingsskjermen klikker eller tapper du på Logg på med en Enterprise ID.

Påloggingsskjermen
  2. Angi e-postadressen som er tilknyttet din Enterprise ID, og passordet ditt, eller klikk på Logg på med en Enterprise ID.

Angi e-postadressen din og passordet ditt.

Alternativet Forbli pålogget er aktivert som standard.

• For Federated ID-brukere: Alternativet vurderes ikke. Økten avsluttes når nettleservinduet lukkes, eller når du logger av manuelt.
    • For brukere av Enterprise ID eller Adobe ID: Adobe anbefaler at de deaktiverer Forbli pålogget når de bruker offentlige eller delte enheter. Når Forbli pålogget er aktivert, varer økten i opptil to uker, selv om du lukker nettleservinduet, til du logger av manuelt. Hvis du deaktiverer Forbli pålogget i, avsluttes økten når nettleservinduet lukkes, eller når du logger av manuelt.

Hvilket av disse påloggingsproblemene har du hatt?

Slik tilbakestiller du passordet

Hvis du har glemt passordet, eller ser feilen Enterprise ID og passord samsvarer ikke, følger du disse trinnene for å tilbakestille passordet.

1. Oppgi e-postadressen din på påloggingssiden til Enterprise ID og klikk på Glemt passord.

Glemt passordet

Merk:

Kan ikke fjerne teksten som vises i feltet Epost-adresse? Klikk i feltet og begynn å skrive.

2. Du vil motta en e-postmelding til adressen du har oppgitt, med instruksjoner om hvordan du tilbakestiller passordet. Hvis du ikke har mottatt e-postmeldingen fra Adobe, sjekker du spam- eller søppelpostmappen.

Sjekk e-posten din for å se etter en e-postmelding fra Adobe med instruksjoner om hvordan du tilbakestiller passordet

Har du ikke mottatt e-postmeldingen? Du kan be administratoren om å tilbakestille passordet.

Husker du ikke Enterprise ID-en? Se Slik gjenoppretter du e-postadressen du bruker som Enterprise ID.

Slik gjenoppretter du e-postadressen du bruker som Enterprise ID

Enterprise ID-en er e-posten du brukte da du organisasjonen eller skolen registrerte deg.Gå til Påloggingsiden og prøv å logge på med den offisielle e-postadressen din.

Du kan også prøve å tilbakestille passordet..

Hvis du ser feilen Den oppgitte e-postadressen samsvarer ikke med noen av de registrerte kontoene, kontakter du administratoren.

Kan du fremdeles ikke logge på?

Prøv en annen nettleser.

Aktiver informasjonskapsler i nettleseren og slett informasjonskapsler og hurtigbufferen. Du finner en veiledning i dokumentasjonen for nettleseren.

Hvis du ikke ser e-postmeldingen du forventet å motta fra Adobe, sjekker du spam- eller søppelmappen.

Skriv inn e-postadressen og passordet på nytt. Kontroller at Caps Lock og Num Lock er av.