Overføre ressurser mellom kontoer eller profiler

Lagring er en kjernekomponent i Adobes nettskytilbud. Nettskylagring sikrer at du alltid har tilgang til innholdet ditt og tilknyttede tjenester. Den lar deg administrere Creative Cloud Assets og Document Cloud-ressursene dine. Med Creative Cloud Assets kan du til og med samarbeide og dele mellom brukere. Creative Cloud hjelper deg også med å synkronisere innholdet ditt til skrivebordet. Alt innhold som opprettes eller lastes opp av deg, er knyttet til kontoen din.

Ofte kan brukerne bli pålagt å flytte ressurser:

• Fra en personlig Adobe ID-konto til en bedriftseid konto.
  • Fra en konto tilknyttet en e-postadresse til en annen. E-postadressen kan være en alternativ e-postadresse, eller det kan være e-postadressen til en annen bruker.
  • Mellom profiler (Bedriftsprofil -> Bedriftsprofil, Bedriftsprofil -> Personlig profil, Personlig profil -> Bedriftsprofil).

Hvis du har ressurser tilknyttet en eksisterende konto eller profil, kan du overføre disse ressursene fra én konto eller profil til en annen. Overføringen kan gjøres enten automatisk eller manuelt.

Overfør ressurser

Merk:

I overføringsprosedyrene som er beskrevet nedenfor, kopieres ikke kommentarer, versjonsinformasjon, invitasjoner om deling og filsamarbeid i kildekontoene eller profilene.

Filer som er lagret på nettet, er tilknyttet en konto eller profil. Hvis du vil overføre filer, laster du ned filene fra kildekontoen eller -profilen. Deretter laster du dem opp til målkontoen eller -profilen.

Forsiktig!

Filene som er kopiert til målkontoen eller profilen, beholder ikke noen av kommentarene, samarbeidene eller delingskoblingene eller kildefilene.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og kontroller at du har logget på med kildekontoen eller -profilen.

2. Klikk på Fil > Åpne synkroniseringsmappe.

Dette åpner mappen Creative Cloud-filer på datamaskinen din.

3. Flytt filene fra mappen Creative Cloud-filer til en annen mappe på datamaskinen.

Du kan for eksempel opprette en mappe inne i mappen Nedlastinger på datamaskinen og flytte filene til den mappen.

4. I Creative Cloud-skrivebordsprogrammet logger du av kildekontoen eller -profilen og logger på igjen med målkontoen eller -profilen.

5. Klikk på Fil > Åpne synkroniseringsmappe igjen.

Dette åpner Creative Cloud-filmappen på datamaskinen for målkontoen eller -profilen.

6. Gå til mappen du flyttet filene til i trinn 3 ovenfor. Flytt filene tilbake fra mappen på datamaskinen til mappen Creative Cloud-filer fra trinn 5 ovenfor.

Når du flytter filer til Creative Cloud-filmappen, vil filsynkronisering starte så snart du logger på.

7.

Hvis du vil sjekke filsynkroniseringsstatusen, klikker du på skyaktivitetsikonet i hjørnet øverst til venstre i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Synkroniseringsstatus

Bruk en av følgende metoder for å kopiere Cloud Documents fra én konto eller profil til en annen.

Forsiktig!

Dokumenter som er kopiert til målkontoen eller profilen, beholder ikke noen av kommentarene, samarbeidene eller delingskoblingene eller kildedokumentet.

1. Logg på assets.adobe.com med kildekontoen eller -profilen.

2. Gå til Filer > Dine filer > SkydokumenterHold musepekeren over og velg et skydokument i Illustrator eller Photoshop.

Velg en fil som skal deles

3. Velg Del fra kontekstmenyen.

4. Klikk på Kopier kobling. Koblingen kopieres til utklippstavlen.

Inviter på e-post

Merk:

Hvis du vil overføre flere nettskydokumenter, kan du opprette og lagre alle koblingene for enkel tilgang.

1. Logg av og gå deretter til koblingene du kopierte i trinn 4

I stedet for å logge av, kan du velge å bruke en annen nettleser eller inkognitomodus.

5. Klikk på Kopier til ditt arbeid. Når du blir bedt om det, logger du på målkontoen eller -profilen.

Kontroller at nettsky-dokumentene har blitt kopiert til Dine filer > Nettsky-dokumenter i målkontoen eller -profilen.

1. Logg på assets.adobe.com med kildekontoen eller -profilen.

2. Gå til Filer > Dine filer > Nettsky-dokumenter og hold markøren over et nettsky-dokument fra Adobe XD for å velge det.

Velg Adobe XD-skydokument

3. Velg Last ned fra kontekstmenyen øverst.

4. Logg av, og logg deretter på målkontoen eller -profilen.

5. I Creative Cloud-skrivebordsprogrammet drar du den nedlastede filen til Dine filer > Nettsky-dokumenter i målkontoen eller -profilen.

6. Når du blir bedt om det, velger du Fortsett for å konvertere filen til et nettsky-dokument.

Kontroller at nettsky-dokumentene har blitt kopiert til Dine filer > Nettsky-dokumenter i målkontoen eller -profilen.

Hvis du vil migrere biblioteker fra én konto eller profil, kan du bruke Biblioteker-panelet og eksportere som en frakoblet .cclib-fil. Alternativt kan du bruke Creative Cloud-funksjonene for deling og samarbeid.

• Bruk Biblioteker-panelet i applikasjoner som Photoshop eller Illustrator for å eksportere Creative Cloud Libraries og deretter importere dem på nytt til profilen du ønsker.
  • Bruk funksjonen Del kobling for å dele og deretter kopiere et bibliotek til målkontoen. Denne metoden krever ingen installerte applikasjoner og kan gjennomføres fra alle slags enheter.
Forsiktig!

Når du kopierer biblioteker:

• Biblioteket som er kopiert til målkontoen eller profilen, har ingen av samarbeids- eller delingskoblingene til kildebiblioteket.
  • Hvis biblioteket inneholder dokumenter som er lagret i kildekontoen eller profilen, kopieres ikke disse dokumentene.
  • Adobe Stock-lisenser overføres ikke.

Hvis du vil bruke delingsfunksjonene, gjør du følgende:

1. Logg på assets.adobe.com med kildekontoen eller -profilen.

2. Gå til Ditt arbeid > Dine biblioteker, og hold deretter musepekeren over og velg et bibliotek du vil overføre.

Velg biblioteket du vil dele

3. Øverst i høyre hjørne klikker du på Del > Få kobling.

Velg Del > Inviter

4. Klikk på Kopier kobling.

Inviter på e-post

Koblingen kopieres til utklippstavlen.

Merk:

Hvis du vil overføre flere biblioteker, kan du opprette og lagre alle koblingene for enkel tilgang.

1. Logg av og gå deretter til koblingene du kopierte i trinn 4. Det vises en forhåndsvisning av biblioteket.

I stedet for å logge av, kan du velge å bruke en annen nettleser eller inkognitomodus.

5. Klikk på Kopier til ditt arbeid. Du blir bedt om å logge på. Logg på målkontoen eller -profilen.

Hvis du kopierte flere koblinger, limer du dem inn og klikker på Kopier til ditt arbeid. Hvis du er i den samme nettleseren, blir du ikke bedt om å logge på igjen.

Kontroller at bibliotekene har blitt kopiert til Dine biblioteker-delen i målkontoen.

Last ned bildene dine fra Lightroom, og lagre dem på en annen profil etter eget ønske. Når du har sikkerhetskopiert dem, fjerner du dem fra Lightroom.

Nedlastingsprogram for Lightroom.

Sikkerhetskopier katalog fra Lightroom Classic.

Forsiktig!

Når du migrerer Lightroom-bilder, overføres ikke følgende:

• Delingsinformasjon
  • Kommentarer
  • Albummedlemskap
  • Liker
  • Flagg
  • rangeringer

Last ned dokumentene fra kildekontoen eller -profilen, og last dem deretter opp igjen til målkontoen eller -profilen.

Administrer filer i Document Cloud.

Last ned signerte dokumenter fra Adobe Acrobat Sign.

Last ned Adobe Stock-ressurser du har lisensiert tidligere via Lisenshistorikk-funksjonen på stock.adobe.com. Hvis du vil ha instruksjoner for denne prosessen, kan du se denne artikkelen. Deretter kan du importere dokumentene dine på nytt ved hjelp av disse instruksjonene.

Adobe Express er kun tilgjengelig tilkoblet når du er koblet til Internett, derfor kan du ikke bruke det til å få tilgang til kildefiler frakoblet. Du kan enten velge å overføre prosjektene fra en konto eller profil til en annen, eller du kan laste ned utdataene fra hvert prosjekt.

Fremgangsmåte for å laste ned utdataer for et prosjekt

1. Gå til express.adobe.com og logg på kontoen eller profilen din.

2. Gå til Prosjekter

3. Hold markøren over et prosjekt, og klikk på Rediger prosjekt-ikonet.

Rediger prosjekt

4. Klikk på Last ned øverst i høyre hjørne, velg et filformat for utdataene og klikk på Start nedlasting.

5. Velg en plassering på datamaskinen din og klikk på Lagre.

For å overføre Adobe Express-prosjektene dine

For å overføre Adobe Express-prosjekter brukes samarbeidsfunksjonene til å kopiere prosjektene til en annen konto eller profil. For å få tilgang til begge kontoene samtidig bruker du to nettleservinduer.

• Google Chrome-nettleser: Hvis du bruker Google Chrome, må du utføre alle trinnene for kildekontoer eller -profiler i hovednettleseren (refereres til som kildenettleser). Utfør alle trinnene for målkontoen eller -profilen i nettleseren i inkognitomodus (refereres til som målnettleser).
  • Microsoft Edge-nettleser: Hvis du bruker Microsoft Edge-nettleseren, utfører du alle trinnene for kildekontoer eller -profil i hovednettleseren (refereres til som kildenettleser). Utfør alle trinnene for målkontoen eller -profilen i nettleseren i InPrivate-vinduet (refereres til som målnettleser).
  1. Åpne hovednettleservinduet for kilden, gå til express.adobe.com og logg på med kilde-e-postadressen.

2. Gå til Prosjekter

3. Hold markøren over og velg prosjektet du vil overføre.

Velg biblioteket du vil dele

4. Hold markøren over prosjektet og klikk på Inviter.

Velg Del > Inviter

5. Klikk på Kopier kobling.

Koblingen kopieres til utklippstavlen.

6. Åpne et nettleservindu i inkognitomodus (Google Chrome) eller InPrivate (Microsoft Edge), gå til express.adobe.com og logg på med mål-e-postadressen.

Hvis du overfører Adobe Express-prosjekter mellom profiler, logger du på med den samme e-postadressen som kilden og velger målprofilen.

7. Åpne en fane i nettleseren og lim inn koblingen du kopierte i trinn 5 ovenfor.

8. Når du blir bedt om det, klikker du på Be om tilgang.

9. Gå tilbake til kildenettleservinduet, der skal du ha mottatt et varsel fra den andre kontoen eller profilen din.

Klikk på varselikonet øverst til høyre, og klikk deretter på Administrer tilgang i varselet du har mottatt.

Administrere tilgang til varsel

10. Klikk Godta.

11. Gå tilbake til målnettleservinduet, og gå til express.adobe.com.

Fordi du har logget på Creative Cloud i dette vinduet med målkontoen eller -profilen din, blir du ikke bedt om å logge på igjen.

12. Gå til Prosjekter. > Delt med deg.

13. Hold markøren over prosjektet du nettopp delte fra kildekontoen eller -profilen, klikk på ikonet øverst i høyre hjørne og klikk deretter på Dupliser.

Flere prosjekthandlinger

14. Fjern ordet Kopi i slutten av det foreslåtte navnet, og klikk på Dupliser.

Prosjektene du har delt fra kildekontoen eller -profilen, finner du i Delt med deg-fanen. Prosjekter du har duplisert, er tilgjengelige i Dine prosjekter-fanen.

Skrifter som er aktivert på skrivebordet ditt, er kun tilgjengelige hvis du er logget på Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Når du logger på med en annen konto eller profil, er skrifter du har aktivert med en tidligere konto, utilgjengelige.

Du kan aktivere skrifter på skrivebordet ditt. Applikasjoner som InDesign og Illustrator ber deg også om å aktivere skrifter hvis de oppdager manglende skrifter i dokumenter.

Hvis du vil overføre et Premiere Rush-prosjekt, må du bruke Premiere Pro. Fullfør hele arbeidsflyten i Premiere Pro, og publiser videoen din fra Premiere Pro.

Forsiktig!

Etter migrering vil ikke prosjektene være tilgjengelige Premiere Rush.

1. Logg på Premiere Pro med kildekontoen eller -profilen.

2. Fra Premiere Pro-startskjermen klikker du på Åpne Premiere Rush-prosjekt.

Velg et Premiere Rush-prosjekt som er synkronisert med Creative Cloud for å åpne og fortsette å redigere i Premiere Pro.

3. Klikk på et Premiere Rush-prosjekt for å åpne det.

4. Lagre filen.

Som standard lagres filen i mappen Konverterte Rush-prosjekter på maskinen din. Hvis du vil lagre filen et annet sted, bruker du Fil > Lagre som, og går til plasseringen du vil lagre til.

5. Logg på Premiere Pro med målkontoen eller -profilen, og fortsett arbeidet med prosjektet ditt.

Hvis du vil vite mer, kan du se hvordan du åpner og redigerer Premiere Rush-prosjekter i Premiere Pro

1. Logg på Creative Cloud med kildekontoen eller -profilen.

2. Gå til mobilfilene, og velg deretter prosjektet du vil dele.

Hold markøren over prosjektet og merk av i ruten som vises, for å velge det.

Du kan dele prosjekter fra Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Photoshop Mix, Photoshop Fix og Adobe Comp.

3. Klikk på enten Få kobling eller Del, og deretter klikker du på Få kobling.

4. Klikk på Kopier kobling, og del den kopierte koblingen med den andre profilen.

Du har to Behance-kontoer som eksisterer samtidig, hvorav en er knyttet til hver konto eller profil. Det finnes ingen måte å overføre dataene direkte fra Behance på. Denne metoden fungerer som en midlertidig løsning for Behance.

1. Logg på Behance med målkontoen eller -profilen, og gå til Behance-profilsiden.

Merk deg Behance-koden, ettersom du kommer til å trenge den senere. Eksempel: i nettadressen https://behance.net/ABCD789, bruker du ABCD789 for å dele prosjekter.

Klikk på Behance-profilkoblingen i Konto-menyen

2. Fra en annen nettleser (eller Inkognito/InPrivate-vinduet) logger du på Behance med kildekontoen eller -profilen.

3. Gå til et prosjekt du vil dele. Klikk på Innstillinger.

Prosjektinnstillinger i Behance
    Åpne Prosjektinnstillinger

4. Klikk på Legg til medeiere, kreditter og mer-koblingen nederst i Innstillinger-dialogboksen.

5. I Medeiere-feltet skriver du inn Behance-profilnavnet til målkontoen eller -profilen og klikker på Ferdig. Deretter klikker du på Oppdater prosjekt.

Legg til medeier
    Angi Behance-profilkoden for å invitere medeieren

6. I hovedvinduet eller vinduet til målnettleseren mottar du et varsel. Godta invitasjonen om å bli med i prosjektet som medeier. Du vil kunne redigere prosjektet, og det vises også i porteføljen din.

Godta invitasjonen fra Varslinger-vinduet
    Godta invitasjonen fra Varslinger-området

Du kan ikke eksportere eller importere Adobe Portfolio-innhold mellom profiler. Hvis du trenger å gjøre dette, kan du bytte den personlige e-postadressen din. Se Endre eller oppdatere Adobe ID.

Overføre andre innstillinger

Hvis du vil synkronisere innstillingene, logger du på en applikasjon med kildekontoen, synkroniserer innstillingene og logger av. Deretter logger du på med målkontoen eller -profilen. De nyeste innstillingene på skrivebordet kan deretter synkroniseres til Creative Cloud med målkontoen eller -profilen.

Kopiering/flytting av mobilfiler fra én nettsky til en annen, støttes ikke.

Creative Cloud Market-ressurser og data for designbiblioteker er også kontospesifikke. Du kan laste ned ressursene på nytt og opprette designbiblioteker.

Hvis du trenger hjelp med dataoverføring for Adobe Color, må administratoren din sende en forespørsel til Adobes kundestøtte.

Hva gjør jeg hvis filene mangler på Creative Cloud-kontoen?

Hvis du oppdager at du mangler én eller flere filer Creative Cloud, følger du fremgangsmåten i denne artikkelen for å finne dem: Hvor finner jeg Creative Cloud-filene som mangler?

Når du har funnet dem, kan du enkelt gjenopprette dem.