I denne trinnvise veiledningen får du informasjon om å avinstallere eller fjerne Adobe Flash Player fra en Mac-datamaskin, og slette eventuelt relaterte tilleggsfiler.

Disse instruksjonene gjelder IKKE for Flash Player som medfølger Google Chrome. Besøk Flash Players hjelpeside for instruksjoner om å aktivere (eller deaktivere) Flash Player i forskjellige nettlesere.

Hvis du bruker Windows, se Avinstaller Flash Player | Windows

Informasjon om Flash Player

Hvis Flash Player er installert på datamaskinen, vil følgende boks vise versjonen av Flash Player og operativsystemet. Det vises en feilmelding hvis Flash Player ikke er installert.

Installasjon av Flash Player mislyktes

Hvis installasjonen av Flash Player ikke lyktes, kan du bruke løsningene nedenfor for å installere på nytt.

Løsning: Last ned og kjør avinstallasjonsprogrammet

1. Finn din versjon av Mac OS

1. Klikk Apple-ikonet, og velg Om denne maskinen.

Mac OS-versjonen vises i Om denne maskinen-dialogen.

2. Kjør avinstallasjonsprogrammet som gjelder for din versjon av Mac OS

Merk:

Fra Flash Player 11.5 vil avinstallering av Flash Player tilbakestille innstillingene for AutoUpdateDisable og SilentAutoUpdateEnable i mms.cfg til standardverdiene:

• AutoUpdateDisable=0
  • SilentAutoUpdateEnable=0

Hvis du kjører avinstallasjonsprogammet for Flash Player som del av en distribueringsprosess, må du distribuere eventuelle endringer til enten AutoUpdateDisable eller SilentAutoUpdateEnable på nytt.

Kjør avinstallasjonsprogrammet på Mac OS X 10.4 og nyere, inkludert macOS

1. Last ned avinstallasjonsprogram for Flash Player:

Avinstallasjonsprogrammet lastes vanligvis ned til nettleserens Nedlastinger-mappe.

2. I Safari velger du Vindu > Nedlastinger.

Om du bruker Mac OS X 10.7 (Lion), klikk på Nedlastinger-ikonet i nettleseren.

Klikk på Nedlastinger-ikonet

Velg Verktøy > Nedlastinger i Mozilla.

3. Dobbeltklikk på Nedlastinger-vinduet for å åpne avinstallasjonsprogrammet.

Merk: Hvis installasjonsvinduet for Flash Player ikke vises, velg Gå > Skrivebord i Finder. Bla ned ned til Enheter-delen og velg Avinstaller Flash Player.

4. Dobbeltklikk på ikonet for avinstallasjonsprogrammet i vinduet for å kjøre avinstallasjonsprogrammet. Hvis du blir spurt om du ønsker å åpne avinstallasjonsfilen, klikk på Åpne.

5. Når avinstallasjonsprogrammet starter, klikk på Avinstaller.
  6. Sett bokmerke på eller skriv ut denne siden slik at du kan gjennomgå resten av disse instruksjonene etter at du lukker nettleseren.
  7. For å lukke alle nettlesere klikker du enten på nettlesernavnet i Avinstalleringsprogram-dialogen eller lukker alle manuelt og klikker deretter på Prøv igjen.

Merk: Ikke klikk på Avslutt i vinduet til avinstallasjonsprogrammet. Dette stopper avinstallasjonsprosessen.

8. Etter at du lukker nettleserne, vil avinstallasjonsprogrammet automatisk fortsette til avinstallasjonen er fullført. Når du ser meldingen om at avinstallasjonen er fullført, klikker du på Ferdig.

9. Slett følgende kataloger:

• <home directory>/Library/Preferences/Macromedia/Flash\ Player
    • <home directory>/Library/Preferences/Macromedia/Flash\ Player

Kjør avinstallasjonsprogrammet på Mac OS X 10.1 til 10.3

1. Last ned avinstallasjonsprogrammet for Adobe Flash Player:

2. Velg Vindu > Nedlastinger for å vise det nedlastede avinstallasjonsprogrammet.

3. Lagre avinstallasjonsfilen et sted du lett finner den.

4. Dobbeltklikk på Nedlastinger-vinduet for å åpne avinstallasjonsprogrammet.

5. Dobbeltklikk på ikonet for avinstallasjonsprogrammet i vinduet for å kjøre avinstallasjonsprogrammet. Hvis du blir bedt om det, skriv inn brukernavn og passord og klikk OK.

6. Når avinstallasjonsprogrammet starter, klikk på Fortsett.

7.  Sett bokmerke på eller skriv ut denne siden slik at du kan gjennomgå resten av disse instruksjonene etter at du lukker nettleseren. Lukk alle nettlesere og andre programmer som bruker Flash Player, inkludert meldingstjenester, programmer, SWF-filer og -projektorer (programmer som spiller SWF-filer). Ellers kan ikke avinstallasjonsprogrammet fullføre (selv om det ser ut til å gjøre det).

Når avinstallasjonsprogrammet avslutter, lukkes vinduet automatisk.

8. Tekst for trinn

3. Bekreft at avinstallasjonen ble fullført.

Du kan bekrefte at avinstallasjonen ble fullført ved å gjøre følgende:

1. Start datamaskinen på nytt.
  2. Åpne nettleseren og kontroller statusen til Flash Player.