Adobe Color-temaer i InDesign

Adobe Color er en tjeneste du kan bruke for å velge harmonerende og tiltalende fargekombinasjoner til designprosjektene dine. Adobe Color er integrert med InDesign i form av en utvidelse du kan bruke for å opprette, lagre og få tilgang til dine egne fargetemaer. Du kan også utforske de mange fargetemaene som er offentlig tilgjengelige i Adobe Color, og filtrere dem på ulike måter: Mest populære, Mest brukt, Tilfeldig, temaer du selv har publisert, eller temaer du tidligere har anerkjent.

Panelet Adobe Color-temaer er tilgjengelig i to andre Creative Cloud-skrivebordsprogrammer i tillegg til InDesign: Adobe Photoshop og Adobe After Effects. Temaer som er lagret i Creative Cloud-biblioteker fra disse skrivebordsprogrammene, fra mobilapplikasjoner som Capture CC, eller fra Adobe Color-webområdet, er tilgjengelige sømløst i InDesign.

Få tilgang til panelet Adobe Color-temaer

I InDesign velger du Windows > Farge > Adobe Color-temaer.

Utforske fargetemaer

Adobe Color-temaer
  1. Klikk på Utforsk-fanen i panelet Adobe Color-temaer. Som standard vises alle offentlige fargetemaer på Utforsk-fanen.
  2. Ved behov kan du filtrere fargetemaene etter kategori og en tidsramme. Bruk søkefeltet hvis du leter etter et spesifikt tema.

Opprette og lagre et fargetema

1. Klikk på Utforsk-fanen i panelet Adobe Color-temaer.

2. Velg fargeregelen du vil basere temaet på: Analog, Monokromatisk, Triade, Komplementær, Sammensatt, Nyanser eller Egendefinert.

Analog

Bruker farger som ligger ved siden av hverandre på fargehjulet. Analoge farger passer godt sammen og er harmonerende og behagelige å se på.

Fargeregelen Analog
    Eksempel: Fargeregelen Analog

Monokromatisk

Bruker variasjoner i metning og lysstyrke for samme farge. Når du bruker denne regelen, får du se fem farger i samme nyanse (eksempel: H:182), men med ulike verdier for metning og lysstyrke. Monokromatiske farger passer godt sammen og har en beroligende effekt.

Fargeregelen Monokromatisk
    Eksempel: Fargeregelen Monokromatisk

Triade

Bruker farger spredt jevnt rundt tre punkter med lik avstand til hverandre på fargehjulet. Når du bruker denne fargeregelen, får du se to farger fra det første punktet på fargesirkelen. Disse fargene har samme nyanse, men ulike verdier for metning og lysstyrke (eksempel: HSB: 182, 90, 45 og HSB: 182, 100, 75). I tillegg får du se to farger fra det andre punktet på fargesirkelen (HSB: 51, 90, 55 og HSB: 51, 95, 45), og én farge fra det tredje punktet (HSB: 321, 90, 79). Triadefarger er gjerne kontrastfarger, men kontrasten er ikke fullt så sterk som for komplementærfarger. De er fortsatt harmonerende når de brukes sammen.

Fargeregelen Triade
    Eksempel: Fargeregelen Triade

Komplementær

Bruker motstående farger på fargehjulet. Når du bruker denne fargeregelen, får du se to farger i samme nyanse som grunnfargen (eksempel: HSB: 182, 100, 45 og HSB: 182, 90, 100), selve grunnfargen (HSB: 182, 100, 75) og to farger med samme nyanse fra det motstående punktet på fargehjulet (HSB: 23, 100, 45 og HSB: 23, 100, 75). Komplementærfarger står i sterk kontrast til hverandre, og skiller seg ut når de brukes sammen.

Fargeregelen Komplementær
    Eksempel: Fargeregelen Komplementær

Sammensatt

Bruker en blanding av komplementære og analoge farger. Når du bruker denne fargeregelen, får du se to farger i samme nyanse, som ligger tett opptil grunnfargen (eksempel: HSB: 214, 90, 95 og HSB: 214, 60, 35), selve grunnfargen (HSB: 182, 100, 75) og to farger som er komplementære til grunnfargen, men ligger tett opptil hverandre (HSB: 15, 75, 78 og HSB: 6, 90, 95). Sammensatte fargetemaer har den samme sterke visuelle kontrasten som komplementære fargetemaer, men de er ikke fullt så fremtredende.

Fargeregelen Sammensatt
    Eksempel: Fargeregelen Sammensatt

Nyanser

Bruker fem farger – alle i samme nyanse (eksempel: H: 182) og metning (S: 100), men med ulike lysstyrkeverdier.

Fargeregelen Nyanser
    Eksempel: Fargeregelen Nyanser

Egendefinert

Lar deg velge fargene til paletten din manuelt på fargehjulet, uten bruk av regler.

Fargeregelen Egendefinert
    Eksempel: Fargeregelen Egendefinert

3. Velg en grunnfarge ved å klikke på den lille trekanten som tilsvarer en farge i temaet du redigerer. Fargetemaet bygges automatisk rundt grunnfargen, basert på fargeregelen du har valgt.

Velg en grunnfarge
    Velg en grunnfarge

Merk:

Når du velger en farge, kan du justere den enten med fargehjulet eller ved å endre verdiene for den i et av disse fargesystemene: CMYK, RGB, LAB, HSB eller HEX.

4. Skriv inn et navn på det nye fargetemaet. Klikk på Lagre.

5. Velg Creative Cloud-biblioteket der du vil lagre temaet.

Lagre et tema i et bibliotek
    Lagre et nytt tema i et bibliotek

6. Klikk på Lagre.

Merk:

Avhengig av om du er pålogget med Adobe ID-en din eller en Enterprise ID, kan du lagre temaer i ulike bibliotekssett. Velg Hjelp > Administrer konto for å kontrollere hvilken ID du er pålogget med. Hvis du kommer til godkjenningsskjermen for organisasjonen din når du velger dette alternativet, er du logget på med Enterprise ID-en.

Den samme e-postadressen kan være knyttet til både en Adobe ID og en Enterprise ID.

Få tilgang til temaer som er lagret i bibliotekene dine

Få tilgang til temaene dine
Få tilgang til temaene dine

1. I panelet Adobe Color-temaer klikker du på Mine temaer-fanen.
  2. Velg det Creative Cloud-biblioteket der du har lagret fargetemaet du vil bruke.
  3. Ved behov kan du velge å sortere listen over temaer: Etter dato, Etter navn eller Etter antall – i stigende eller synkende rekkefølge.