Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Merk:

Hvis du avinstallerer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og installerer det på nytt som en del av en feilsøking, kan Biblioteker-panelet i en Creative Cloud-applikasjon slutte å fungere. For å løse problemet kan du se under Biblioteker-panelet sluttet å fungere.

libraries

Creative Cloud Libraries gjør de viktigste designressursene for merkevaren din eller de personlige prosjektene dine tilgjengelig hvor som helst. Samle inn og organiser bilder, farger, tekststiler og andre elementer som er opprettet i ulike Creative Cloud skrivebords- og mobilapplikasjoner på enkelt vis. Deretter kan du modifisere disse ressursene og bruke dem på nytt i ulike prosjekter, enheter, andre Creative Cloud-applikasjoner og arbeidsgrupper – alt fra CC Libraries-panelet.

Kom i gang med Creative Cloud Libraries >

Oversikt over Creative Cloud Libraries

Dette kan du gjøre med Adobe Creative Cloud Libraries

Samle

Creative Cloud Libraries er et verktøy der du kan samle designressurser fra ulike applikasjoner, og det gjelder ikke bare skrivebordsprogrammer. Du kan fange inspirasjonen når den dukker opp, bruke serien med Creative Cloud-mobilapplikasjoner eller laste ned ressurser fra Adobe Stock.

Administrere

Du kan organisere designressurser i flere Creative Cloud-biblioteker. Disse kan være basert på merkevarer, prosjekter, ressurstyper eller dine personlige favoritter, som du bruker på nytt for å skape din egen signaturstil.

Bruke i design

Opprett design og grafikk ved hjelp av de nyeste ressursene fra Creative Cloud Libraries.

Applikasjoner som støtter Creative Cloud Libraries

Mobilapplikasjoner

Applikasjon Støtte for lagring av ressurser i biblioteker Støtte for bruk av ressurser fra biblioteker Ressurser med mer informasjon
Capture CC Vektorformer, fargetemaer, pensler og mønstre I/T Vanlige spørsmål om Adobe Capture CC
Comp CC I/T Vanlige spørsmål om Adobe Comp CC
Creative Cloud-mobilapplikasjon I/T Creative Cloud | Vanlige spørsmål
Illustrator Draw I/T Bilder og former Vanlige spørsmål om Adobe Illustrator Draw
Illustrator Line I/T Farge og grafikk Vanlige spørsmål om Adobe Illustrator Line CC
Photoshop Fix I/T Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Fix
Photoshop Mix I/T Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Mix
Photoshop Sketch I/T Pensler Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Sketch
Premiere Clip I/T Vanlige spørsmål om Adobe Premiere Clip

Skrivebords- og webapplikasjoner

Applikasjon eller tjeneste Støtte for lagring av ressurser i biblioteker Støtte for bruk av ressurser fra biblioteker Ressurser med mer informasjon
Skrivebordsprogrammer
After Effects Creative Cloud Libraries i After Effects
Animate Creative Cloud Libraries i Animate CC
Bridge I/T Creative Cloud Libraries i Bridge CC
Dimension I/T
Dreamweaver Creative Cloud Libraries i Dreamweaver
Illustrator Creative Cloud Libraries i Illustrator
InDesign Creative Cloud Libraries i InDesign
Photoshop Creative Cloud Libraries i Photoshop
Premiere Pro Creative Cloud Libraries i Premiere Pro
XD I/T Creative Cloud Libraries i Adobe XD
Creative Cloud Market (via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet) I/T Creative Cloud Market
Webapplikasjoner
Creative Cloud Assets Bare vise og administrere (gi nytt navn, slette) Creative Cloud Assets | Lagre og dele innhold

Arbeide med Creative Cloud Libraries

Legge til ressurser i et bibliotek

Med Creative Cloud Libraries kan du lagre designressurser fra en rekke applikasjoner, og det gjelder ikke bare skrivebordsprogrammer. Du kan fange inspirasjonen når den dukker opp, bruke serien med Creative Cloud-mobilapplikasjoner eller laste ned ressurser fra Adobe Stock. Bare dra og slipp ressurser lagret på din lokale maskin eller i Creative Cloud til et bibliotek i Creative Cloud Libraries-panelet.

Mobil

Du kan legge til ressurser i biblioteket ved hjelp av en stadig større serie med Adobe-mobilapper. Se opplæringsressursene for din mobilapp for å lære hvordan.

Creative Cloud Market

Registrer og legg til ressurser i biblioteker fra Creative Cloud Market. Bruk Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å bla gjennom og legge til ressurser fra Creative Cloud Market. Du kan også legge til ressurser i et bibliotek ved hjelp av Creative-mobilapper.

Skrivebord

Legg til ressurser i Creative Cloud Libraries på datamaskinen ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Dra ressurser til bibliotekpanelet i skrivebordsprogrammet. Du kan også se og bla gjennom bibliotekene på Creative Cloud Assets-siden.

Se opplæringsressursene for Creative Cloud-skrivebordsprogrammet hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker biblioteker med dette programmet.

Bruke ressurser fra et bibliotek i designer

Skrivebord

I et skrivebordsprogram som støtter biblioteker, åpner du bibliotekpanelet (Windows > Biblioteker) og drar objekter til lerretet.

Internett

Bla gjennom og administrer biblioteker på Creative Cloud Assets-siden. Se Bla gjennom, synkronisere og administrere ressurser.

Mobil

Velg en ressurs fra biblioteket for å plassere det i prosjektet ved hjelp av mobilapplikasjoner.

Samarbeid om eller del koblinger til et bibliotek

Skrivebord

Åpne bibliotekpanelet (Windows > Biblioteker) i et skrivebordsprogram som støtter Creative Cloud Libraries. Deretter velger du Samarbeid eller Del kobling på rullegardinmenyen i panelet. Velg Samarbeid for å dele biblioteker som inneholder kampanjer eller produktdesignressurser som ikke bør ses av offentligheten. Samarbeid gir også muligheten til at mottakere kan legge til eller endre ressurser i et bibliotek. Velg Del kobling hvis det ikke er meningen at mottakeren skal legge til eller endre ressurser i biblioteket.

• Samarbeid: Når du legger til samarbeidspartnere i et bibliotek, kan du velge om du vil gi dem redigeringstillatelse (tillatelse til å redigere, gi nytt navn til, flytte og slette innholdet) eller visningstillatelse (bare tillatelse til å se og kommentere innholdet i biblioteket).
  • Del kobling: Du kan også opprette biblioteker som kan følges. Alle som har nettadressen til et slikt bibliotek, kan følge det. Når du oppdaterer innholdet i biblioteket, får følgere automatisk oppdateringer på tvers av alle støttede Creative Cloud-applikasjoner.

Internett

I panelet til venstre for Creative Cloud Assets klikker du på Biblioteker. På bibliotekmappemenyen velger du så Samarbeid eller Send kobling. Velg Samarbeid for å dele biblioteker som inneholder kampanjer eller produktdesignressurser som ikke bør ses av offentligheten. Samarbeid gir også muligheten til at mottakere kan legge til eller endre ressurser i et bibliotek.Velg Send kobling hvis det ikke er meningen at mottakeren skal legge til eller endre ressurser i biblioteket.

• Samarbeid: Når du legger til samarbeidspartnere i et bibliotek, kan du velge om du vil gi dem redigeringstillatelse (tillatelse til å redigere, gi nytt navn til, flytte og slette innholdet) eller visningstillatelse (bare tillatelse til å se og kommentere innholdet i biblioteket).
  • Send kobling: Du kan også opprette biblioteker som kan følges. Alle som har nettadressen til et slikt bibliotek, kan følge det. Når du oppdaterer innholdet i biblioteket, får følgere automatisk oppdateringer på tvers av alle støttede Creative Cloud-applikasjoner.

Mobil

Med mobilapplikasjoner som blant annet Creative Cloud Mobile og Capture kan du dele og samarbeide om Creative Cloud Libraries og bestemte biblioteksressurser.

Eksportere eller importere et bibliotek

Du kan eksportere biblioteker og importere dem som nye biblioteker, og beholde sammenkobling av elementer fra det opprinnelige biblioteket. Eksporten og importen av biblioteker gjør det mulig å gjenskape dem under et annet brukernavn.

Slik eksporterer du et bibliotek:

1. Klikk på Alternativer-menyen øverst til høyre i Bibliotek-panelet i Adobe-applikasjonen, og velg deretter Eksporter <biblioteknavn>.

Biblioteksalternativer
  2. Vinduet som åpnes for Eksporter bibliotek, vises over panelet. Klikk på Velg mappe i vinduet som åpnes.

3. Bla gjennom og velg plasseringen der du vil lagre biblioteket, i dialogboksen Velg en mappe. Klikk på Lagre.

4. Den valgte plasseringen vises i vinduet som åpnes for Eksporter bibliotek. Klikk på Eksporter. En bekreftelse vises. Klikk på OK.

Slik importerer du et bibliotek:

1. Klikk på Alternativer-menyen øverst til høyre i Bibliotek-panelet i Adobe-applikasjonen, og velg deretter Importer bibliotek.

Biblioteksalternativer
  2. Vinduet som åpnes for Importer bibliotek, vises over panelet. Klikk på Velg mappe i vinduet som åpnes.

3. Bla gjennom og velg biblioteksfilen i dialogboksen Velg en mappe, og klikk deretter på OK.

4. Den valgte plasseringen vises i vinduet som åpnes for Importer bibliotek. Klikk på Importer. En bekreftelse vises. Klikk på OK.

Merk:

• Navnet på biblioteket endres ikke ved importering.
    • Et eksportert bibliotek importeres alltid som et nytt bibliotek.
    • Hvis du fortsatt har det opprinnelige biblioteket, opprettes en kopi av biblioteket ved import.
    • Hvis du vil gjenskape et bibliotek under et annet brukernavn, må du sørge for å slette det opprinnelige biblioteket før importeringen.

Jobbe med Adobe Stock

Adobe Stock og Creative Cloud Libraries

Adobe Stock er dypt integrert med Creative Cloud Libraries. Du kan legge til et arkivbilde med vannmerke i et bibliotek direkte på Adobe Stock-webområdet. I Creative Cloud-applikasjonene som har støtte for Libraries – Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects, Dreamweaver og Dimension – kan du deretter dra arkivbildet med vannmerke fra Biblioteker-panelet til designprosjektet. Hvis du synes bildet passer til prosjektet, kan du velge å lisensiere det direkte fra bibliotekpanelet.

Creative Cloud-applikasjoner som støtter ressurser tilknyttet et bibliotek – Photoshop, Illustrator og InDesign – har en dypere integrasjon. Når du lisensierer arkivbildet, oppdateres alle tilknyttede forekomster av bildet i de åpne dokumentene automatisk til det lisensierte bildet med høy oppløsning uten vannmerke. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Stock.

Vanlige spørsmål

Hvor mange elementer kan jeg legge til i et bibliotek?

Et bibliotek kan inneholde opptil 1000 ressurser.

Er den en grense for hvor mange biblioteker jeg kan opprette?

Nei. Det er ingen grense for hvor mange biblioteker du kan opprette.

Kan alle ressurser som er lagret i biblioteker, brukes av alle applikasjoner som støttes?

Mens du arbeider en applikasjon, kan du vise og bruke bibliotekinnhold som er relevant for den bestemte applikasjonen. Du kan for eksempel legge til lagstiler i et bibliotek, og de stilene er bare relevante for Photoshop.

Hvilken type fargeinformasjon støttes?

Biblioteker støtter fargedata for ett enkelt fargekart eller for fargetemaer. Biblioteker støtter bare prosessfarger. Spotfarger støttes ikke, og legges til i biblioteker som prosessfarger.

Kan jeg bruke ressurser på nytt som er lagret i biblioteker på tvers av Creative Cloud-skrivebordsprogrammer?

De fleste ressursene kan brukes på nytt mellom skrivebordsprogrammene. Lagstiler i Photoshop er et viktig unntak. De kan for øyeblikket bare brukes på nytt i Photoshop.

Hvis du bruker en InDesign-tekststilressurs i Illustrator eller Photoshop, forsøker de applikasjonene å knytte egenskapene for ressursen til egenskapene for tekststiler som er tilgjengelige i vertsapplikasjonen. Egenskaper som ikke finnes i vertsapplikasjonen, blir ignorert.

Hvor lagres ressursene?

Ressursene lagres lokalt på enheten og synkroniseres med Creative Cloud.

Kan jeg dele et bibliotek med andre?

Trenger jeg Creative Cloud-medlemskap?

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap for å bruke Creative Cloud Libraries.

Hvor kan jeg finne ut mer om Creative Cloud Libraries?

Du kan finne ut mer om biblioteker med disse ressursene:

Videoopplæringsmateriale

Videoopplæringsmateriale der Creative Cloud Libraries demonstreres i mobilapper