Grunnleggende

Photoshop Express er tilgjengelig på iOS, Android og Windows Microsoft Store. Minimum OS-versjon som støttes, er:

• For iOS: 10.0 og nyere
  • For Android: 4.1 og nyere
  • For Windows: Windows 8 og nyere (Xbox One, Windows 10 versjon 14393.0 eller høyere, Windows 8 Mobile, Windows 8.1)

For bilder støttes filtypene: JPEG, PNG, og TIFF.

For råfiler støttes følgende filtyper:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr og fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef og nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Ja, Photoshop Express er støttet på Chromebooks.

Bruke Photoshop Express

Ved første oppstart velger du Gi bildetilgang i tillatelsesdialogen. Hvis tilgangen avvises ved første oppstart, aktiverer du den fra innstillinger for iOS eller Android.

Access Device photos
Få tilgang til bilder fra din iOS-enhet
psx-new_gallery
Få tilgang til bilder fra din Android-enhet

Ja, du kan importere bilder fra Lightroom i Photoshop Express. Følg denne fremgangsmåten:

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet under Flere importalternativer og logg på Creative Cloud-kontoen, hvis du ikke allerede er logget på.

2. Klikk på rullegardinikonet i det øverste panelet, og velg Lightroom-bilder fra rullegardinlisten.

3. Velg bildet du vil importere til Photoshop Express.

LR Photos

1. iOS-brukere klikker på Appinnstillinger > Innstillinger.

2. Trykk på Gjenopprett kjøp og oppgi kontoen du gjorde kjøpene på.

Merk:

For Android-brukere skjer gjenoppretting av kjøp automatisk.

Restore Purchases

Ja, du kan redigere råbilder. Photoshop Express støtter følgende RAW-formater:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr og fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef og nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Vignettering er nå tilgjengelig som en kategori under Justeringer. For å bruke Vignettering-verktøyet gjør du følgende:

1. Velg Vignettering-alternativet i Justeringer.

2. Bruk glidebryterne Mengde, Midtpunkt, Fjær og Rundhet for å lage den ønskede vignetteringseffekten.

• Mengde: Flytt denne glidebryteren for å bruke vignetteringseffekten.
    • Midtpunkt: Flytt denne glidebryteren for å justere størrelsen på vignetteringens midtpunkt.
    • Fjær: Denne glidebryteren regulerer hvor myk eller hard vignetteringens overgang skal være.
    • Rundhet: Denne glidebryteren bestemmer formen på den anvendte vignetteringseffekten.
    Vignetteringsverktøy under Justeringer
    Finn Vignettering under Justeringer i Photoshop Express på iOS-enheten din.
    Vignetteringsverktøy under Justeringer
    Finn Vignettering under Justeringer i Photoshop Express på Android-enheten din.

Når du har installert Photoshop Express, er Looks tilgjengelig i flere kategorier. De nyeste kategoriene som svart-hvitt, portrett, natur, pop-farge og duotone inneholder nye og gamle Looks i hver kategori.

Se i tabellen nedenfor for å finne kategorien for en bestemt Look:

Svart-hvitt

Portrett

Natur

Pop-farge

Duotone

60sTVGrab

VignettGlød

Skarp

Oransje

Magenta

HøyKontrastSH

Orton

Film

Vann

Grønn

Infrarød

Vignettblå

Klassisk

Blå

Mintgrønn

Knappenålshull

VintageII

Fargerik

Grønn

Oransje

SepaiII

VarmGammel

Skumring

Magenta

Purpur

SepiaIII

3D

TheBlues

Purpur

Rød

HvitTåke

Nostalgisk

Livlig

Rød

Blågrønn

Antikk

Myk

Korn

Gul

Gull

Selen

Grunge

Falsk

RGB

Lakserød

Grønt filter

Lysglimt

Vital

Morgenrød

Brygg

Rød nyanse

Brun nyanse

Grønn nyanse

Blå nyanse

Lilla nyanse

For iOS-brukere:

Når du skal slette bilder, trykker du på ikonet øverst til høyre på skjermen og velger Slett bilder. Velg bildet du vil slette, og klikk på Slett.

delete

Adobe Revel er avviklet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne artikkelen.

Reduser støy har endret navn til Reduser lystetthetsstøy. Du finner dette alternativet ved å gå til Korrigeringer > Detaljer > Reduser lystetthetsstøy.

noise

Photoshop Express har ikke denne funksjonaliteten i gjeldende versjon.

Photoshop Express har ikke denne funksjonaliteten i gjeldende versjon.

Et abonnement på Photoshop Express Premium gir deg tilgang til mer presise redigeringskontroller, eksklusive redigerings- og collage-temaer, og flere andre premiumfunksjoner. Hvis du vil vite mer, kan du se Administrere et Photoshop Express Premium-abonnement.