På macOS setter Håndverktøy seg fast når du bruker Liquify-filteret, Lagre for web, eller Camera Raw-plugin-modul. Finn ut hvordan du løser dette problemet.

Problem

Ved bruk av Liquify-filteret (Filter > Liquify) i Lagre for web, eller Camera Raw-plugin-modul i Photoshop på macOS kan du ikke velge andre verktøy enn håndverktøyet. Hvis du for eksempel prøver å velge Zoom-verktøyet i Liquify-vinduet, vil Photoshop fremdeles vise håndverktøyet.

Dette problemet er kjent å være forårsaket av nylige drivere for Wacom-nettbrett.

Berørte produktversjoner

Photoshop CC 2017, Photoshop CC 2015.5, Photoshop CC 2015

Operativsystem

OS X 10.9 (Mavericks) eller nyere

Løsning: Rediger innstillinger og start datamaskinen på nytt

Merk:

Før du fortsetter må du sørge for å koble fra nettbrettenheter for grafikk (slik som Wacom) som er tilkoblet maskinen din.

1. Gå til Systemvalg på din Mac.

2. Finn og åpne Ink i vinduet Systemvalg.

Finne Ink i Systemvalg

Merk:

Ink er en håndskriftsverktøy som er innebygd i operativsystemet Mac OS X. Det ble introdusert i Mac OS X v10.2 (Jaguar).

3. I Ink-vinduet fjerner du avmerkingen for La meg bruke Ink i alle programmer.

Ink-preferanser på Mac
  4. Start datamaskinen på nytt.

Start Photoshop og se om problemet løses ved å bruke Liquify-verktøyet, Lagre for web, eller Camera Raw-plugin-modul igjen. Opplever du fremdeles samme problem går du til trinn 5 i denne veiledningen.

5. Gå til Systeminnstillinger-vinduet, finn Brukere og Grupper og åpne den.

Åpne Brukere og grupper i Systemvalg
  6. I vinduet Brukere og grupper klikker du på Påloggingselementer.

I listen med påloggingselementer kan du ha apper, dokumenter, mapper og serverforbindelser som åpner seg automatisk når du logger på Mac.

7. Fjern alle påloggingselementer i listen. For å gjøre dette velger du avmerkingsboksen ved siden av elementet, og klikker deretter på Fjern-ikonet (-) under listen.

Fjerne påloggingselementer
  8. Start datamaskinen på nytt.

Start Photoshop og prøv å bruke problemet som forårsaker funksjonen igjen.

Merk:

Når problemet er løst kan du koble til nettbrettenheten på nytt.