Paneler eller andre UI-elementer du flyttet til en sekundær skjerm går tilbake til hovedskjermen når du bytter til andre programmer. Du bruker flere skjermer på Mac OS X 10.9 (Mavericks).

Løsninger

Løsning 1: Fjern avmerkingen for alternativet Skjermer har forskjellige plasseringer i Oppdragskontroll.

1. Velg ikonet Oppdragskontroll i dokken, eller velg Apple-meny > Systeminnstillinger > Oppdragskontroll.
  2. Fjern avmerkingen for alternativet Skjermer har separate plasseringer.
  3. Logg av kontoen, og logg inn på nytt.

Du finner en skjermdump av denne dialogboksen i dette notatet fra Apple.

Løsning 2: Ikke tilordne programmet til ett enkelt sted.

1. Command-klikk eller høyreklikk på programikonet i dokken.
  2. Gå til Alternativer.
  3. Under Tilordne velger du enten Alle skrivebord eller Ingen.

Merk: Hvis du ikke ser Tilordne under Alternativer kan det hende at du har deaktivert flere steder. Opprett et midlertidig sted slik at du kan se Tilordne-alternativer. Hvis du vil vite mer om hvordan du oppretter steder, kan du se Mac 101: Bruke Steder til å organisere vinduer og programmer.

Tilleggsinformasjon

Mac OS 10.9.x gir det muligheten til å tilordne et program til et spesifikt sted. Programmet åpnes alltid på dette stedet, slik at organisasjon av skjermer blir enklere. Alle elementer i det programmet må imidlertid også finnes på samme sted. Operativsystemet gjør det mulig å midlertidig flytte elementer til en annen skjerm mens programmet er aktivt. Når du bytter til et annet sted eller et annet program og deretter bytter tilbake, vil operativsystemet tilordne alle elementer tilbake til det angitte stedet.

Andre problemer som løses når avmerkingen for dette alternativet fjernes er:

• Du kan forlenge skrivebordet slik at det strekker seg over begge skjermer.
  • Du kan dra en kategori i Photoshop til din sekundære skjerm.
  • Lysene ute i Lightroom påvirker begge skjermer.