Tilleggsmodulen Adobe fargetemaer

Adobe Color-tjenesten hjelper deg med å velge harmoniske og tiltalende fargekombinasjoner for designprosjektene dine. Adobe Color er integrert til høyre i Photoshop i form av en tilleggsmodul som gjør det mulig å opprette, lagre og få tilgang til fargetemaer. Du kan også utforske de mange offentlige fargetemaene som er tilgjengelige på Adobe Color, og filtrere dem på ulike måter: Mest populære, Mest brukte, Tilfeldig, temaer du har offentliggjort, eller temaer du har likt tidligere. Når du har funnet et tema du liker, kan du redigere det og lagre det blant temaene dine eller legge det til i fargekartene dine i Photoshop.

I tillegg til i Photoshop er tilleggsmodulen Adobe fargetemaer for øyeblikket tilgjengelig i to andre Creative Cloud skrivebordsprogrammer: Adobe InDesign og Adobe After Effects. Temaer som lagres i Creative Cloud-biblioteker fra disse skrivebordsprogrammene, mobilapper som Capture CC eller ved hjelp av Adobe Color-webområdet, er lett tilgjengelige i Photoshop.

Få tilgang til panelet Adobe fargetemaer

• Velg Vindu > Tilleggsmoduler > Adobe fargetemaer i Photoshop.

Utforske fargetemaer

Få tilgang til fargetemapanelet i Photoshop
Utforske temaer

1. Klikk Utforsk-fanen i panelet Adobe fargetemaer. Utforsk-fanen viser som standard alle offentlige fargetemaer.
  2. Hvis du vil, kan du filtrere fargetemaene etter kategori og tidsramme. Bruk søkefeltet hvis du leter etter et bestemt tema.

Opprette og lagre et fargetema

1. Klikk Opprett-fanen i panelet Adobe fargetemaer.
  2. Velg fargeregelen du vil basere temaet på: Analog, Monokromatisk, Triadisk, Komplementær, Sammensatt, Nyansert eller Egendefinert.

Analog

Bruker farger som er ved siden av hverandre på fargehjulet. Analoge farger passer vanligvis godt sammen og er harmoniske og behagelige å se på.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Eksempel: Analog fargeregel

Monokromatisk

Bruker variasjoner i metning og lysstyrke innenfor én enkelt farge. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt fem farger med samme kulør (eksempel: H:182), men med forskjellige metnings- og lysstyrkeverdier. Monokromatiske farger går godt sammen og gir en beroligende effekt.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Eksempel: Monokromatisk fargeregel

Triadisk

Bruker farger som er jevnt fordelt rundt tre punkter med like lang avstand mellom hverandre på fargehjulet. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt to farger med samme kulør, men med forskjellige metnings- og lysstyrkeverdier fra det første punktet på fargehjulet (eksempel: HSB: 182, 90, 45 og HSB: 182, 100, 75), to fra det andre punktet på fargehjulet (HSB: 51, 90, 55 og HSB: 51, 95, 45) og én farge fra det tredje punktet (HSB: 321, 90, 79). Triadiske farger er ofte i kontrast med hverandre (ikke i like stor grad som komplementære farger), men gir likevel et harmonisk inntrykk når de brukes sammen.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Eksempel: Triadisk fargeregel

Komplementær

Bruker farger på motsatt side av hverandre på fargehjulet. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt to farger med samme kulør som basisfargen (eksempel: HSB: 182, 100, 45 og HSB: 182, 90, 100), selve basisfargen (HSB: 182, 100, 75) og to farger med samme kulør fra det motsatte punktet på fargehjulet (HSB: 23, 100, 45 og HSB: 23, 100, 75). Komplementære farger gir høy kontrast og har en tendens til å skille seg ut når de brukes sammen.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Eksempel: Komplementær fargeregel

Sammensatt

Bruker en blanding av komplementære og analoge farger. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt to farger med samme kulør som er ved siden av basisfargen (analoge) (eksempel: HSB: 214, 90, 95 og HSB: 214, 60, 35), selve basisfargen (HSB: 182, 100, 75) og to farger på motsatt side av basisfargen, men ved siden av hverandre (komplementære) (HSB: 15, 75, 78 og HSB: 6, 90, 95). Sammensatte fargetemaer har samme sterke, visuelle kontrast som komplementære fargetemaer, men de har mindre trykk.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Eksempel: Sammensatt fargeregel

Nyansert

Bruker fem farger med samme kulør (eksempel: H: 182) og metning (S: 100), men med forskjellige lysstyrkeverdier.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Nyansert fargeregel

Egendefinert

Lar deg velge farger fra fargehjulet manuelt uten å bli styrt av regler.

Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Egendefinert fargeregel

1. Velg en basisfarge ved å klikke den lille trekanten som tilsvarer en farge i temaet du redigerer. Et fargetema blir automatisk opprettet rundt basisfargen basert på fargeregelen du har valgt.
Opprette og lagre et fargetema i Photoshop
Velge en basisfarge

Merk:

Når du har valgt en farge, kan justere den enten ved hjelp av fargehjulet eller ved å endre verdien i ett av følgende fargesystemer: CMYK, RGB, LAB, HSB eller HEX.

1. Gi det nye fargetemaet et navn. Klikk Lagre.
  2. Velg det Creative Cloud-biblioteket du vil lagre temaet i.
Adobe Photoshop fargetemaer
Lagre det nye temaet i et bibliotek

1. Klikk Lagre.

Merk:

Det kan hende at forskjellige sett med biblioteker er tilgjengelige for lagring av temaer, avhengig av om du er logget på med Adobe-ID-en din eller med påloggingsopplysningene for en bedrift. Velg Hjelp > Administrer kontoen min for å sjekke hvilken konto du er logget på. Hvis du kommer til skjermbildet for autentisering for bedriften din når du velger dette alternativet, er du logget på med påloggingsopplysningene for bedriften.

Den samme e-post-ID-en kan være tilknyttet både en Adobe-ID og en bedrifts-ID.

Få tilgang til temaer som er lagret i biblioteker

Få tilgang til temaer som er lagret i bibliotekene dine i Photoshop
Få tilgang til temaer

1. Klikk Mine temaer-fanen i panelet Adobe fargetemaer.
  2. Velg det Creative Cloud-biblioteket du vil ha tilgang til fargetemaet fra.
  3. Hvis du vil, kan du velge en sorteringsparameter for listen over temaer: Etter dato, Etter navn eller Etter antall; stigende eller synkende.

Se også