Bruk Surface Dial i Photoshop til å justere verktøyinnstillinger uten å se bort fra lerretet.

Merk:

Se denne Microsoft-dokumentasjonssiden for å få en innføring i Surface Dial.

Du kan bruke Surface Dial i Photoshop til å justere verktøyinnstillinger uten å forlate arbeidsområdet. Bruk hjulet til å justere størrelse, opasitet, hardhet, flyt og utglatting for alle pensellignende verktøy. Med Kontroll-alternativet kan du også rotere hjulet for å gjøre dynamiske justeringer av innstillingene mens et penselstrøk pågår.

Photoshop støtter Surface-hjulet på Bluetooth-aktiverte datamaskiner som kjører Windows 10 Fall Creators (versjon 1709) og nyere versjoner.

introduction
  1. I startgrensesnittet for Surface Dial dreier du for å velge penselikonet. Deretter trykker du med hjulet.

dial-1-1
  2. Drei hjulet for å velge en innstilling, for eksempel Størrelse eller Tetthet. Trykk for å angi justeringsmodusen.

introduction
  3. Juster innstillingen på en av disse måtene:

Normal justering

(Drei hjulet) Justerer innstillingen i trinn proporsjonalt med den gjeldende verdien. Hvis du for eksempel arbeider med en penselstørrelse på 5, dreier du hjulet for å øke penselstørrelsen til 6. Hvis du i stedet arbeider med en penselstørrelse på 200, øker størrelsen med en større økning til 220.

Finjustering

(Trykk og drei på hjulet) Justerer innstillingen med mindre steg selv ved høye verdier. For eksempel øker størrelsen i mindre trinn enn for normal justering, selv for en stor penselstørrelse.

size_setting
  4. Trykk/slipp hjulet for å bekrefte endringen av innstillingen.

Gjøre dynamiske justeringer

Du kan angi flere innstillinger for pensellignende verktøy i panelet Penselinnstillinger ved å sette Kontroll-alternativet til Hjul. Når du har gjort dette, kan du gjøre dynamiske justeringer av den aktuelle innstillingen ved hjelp av hjulet mens et penselstrøk pågår.

control_size_b
Dynamisk justere innstillinger
  1. Gå til panelet Penselinnstillinger, og sett Kontroll-alternativet til Hjul for den aktuelle innstillingen. Du kan for eksempel sette Kontroll til Hjul for innstillingen Formdynamikk > Størrelsesvariasjon.

2. Mens du foretar et penselstrøk, roterer du hjulet for å justere innstillingen dynamisk.

Merk:

Du kan rotere hjulet for å variere penselstørrelsen til maksimum for den valgte penselstørrelsen. Hvis du for eksempel arbeider med en penselstørrelse på 24 bp, kan du ved å dreie hjulet endre penselstørrelsen i intervallet 0–24 bp. Ingen endringer blir synlige på lerretet når du tegner med pensel med null som størrelse.