Vanliga frågor och svar om Adobe Acrobat 2020

Grunderna

Acrobat 2020 är den senaste permanenta versionen av Acrobat. Programmet är en komplett datorlösning för dem som arbetar med PDF-dokument. Acrobat 2020 förenklar de vardagliga PDF-uppgifterna och innehåller många förbättringar för ökad produktivitet när du arbetar med PDF-filer på en dator.

Du kan arbeta med Acrobat 2020 på datorn eller köpa en Acrobat DC-prenumeration om du vill utnyttja extrafunktionerna i Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Här är några av alla saker du kan göra med Acrobat 2020:

• Redigera skannade dokument omedelbart: Gör skannade pappersdokument till PDF-filer med automatisk teckensnittsmatching, så att nya ändringar passar direkt in.
  • Skapa skyddade PDF-filer: Skapa högkvalitativa PDF-filer från Acrobat eller Microsoft Office-appar. Lägg till restriktioner för att förhindra andra från att kopiera, redigera eller skriva ut känslig information.
  • Redigera PDF-text och bilder: Använd ett vanligt peka-och-klicka-gränssnitt för att redigera PDF-dokument intuitivt direkt i Acrobat.
  • Exportera PDF-filer till Office: Konvertera PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-format och behåll teckensnitt, formatering och layout.
  • Arbeta med Dropbox, Box och OneDrive: Använd, redigera och spara filer i Dropbox, Box eller Microsoft OneDrive samtidigt som du arbetar med Acrobat 2020.
  • Signera vad som helst: Fyll i, signera och skicka formulär snabbt med en smart funktion som fyller i automatiskt.
  • Ta bort känslig information: Sök och ta bort text , bilder eller metadata permanent.

Här är några av de nya funktionerna i datorprogrammet Acrobat Pro 2020:

Anledningar till att uppgradera från Acrobat 2017 Perpetual:

• Uppdaterade och förbättrade hjälpmedelsfunktioner och arbetsflöden för kunder som använder Acrobat och förbättrar PDF-filer för personer med funktionshinder (till exempel syn- eller fysiska funktionsnedsättningar)
  • Ny startsida som ger användarna en central plats att ordna, hantera och söka efter PDF-filer
  • Möjlighet att öppna filer som skyddas med MIP-lösningar (Microsoft Information Protection)
  • En ny funktion för färganpassning i verktyget Fyll i och signera
  • Förbättrat pennverktyg som använder DirectInk-teknik så att användare kan skriva och rita smidigare och exaktare i PDF-filer
  • Funktioner för touchfältet som är inbyggt i MacBook Pro
  • Funktion för att köra OCR (optisk teckenigenkänning) på skannade dokument med livetext
  • Möjlighet att använda preflight-bibliotek för att hämta anpassade profiler, kontroller och korrigeringar

Med en prenumeration på Acrobat Pro DC, får du all Acrobat Pro 2020-funktionalitet, men dessutom följande:

• Få en konsekvent användarupplevelse på datorer, webbläsare och mobila enheter
  • Fyll i och signera formulär när du är på språng via din webbläsare eller iOS-enhet
  • Skapa, kombinera och exportera PDF-filer från en webbläsare eller mobil enhet
  • Skicka dokument för signering via datorn, webbläsaren eller en mobil enhet
  • Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument som skickats elektroniskt
  • Samla in feedback från alla i en enda fil, ange deadlines och schemalägg påminnelser. Du får ett meddelande när någon vidtar åtgärder i dina dokument.
  • Kombinera flera filer till en PDF och ordna sidor i webbläsaren
  • Synkronisera inställningar mellan datorer
  • Lägg till eller redigera text på en surfplatta eller mobil enhet
  • Sortera om, ta bort eller rotera sidor på en iOS- eller Android-enhet
  • Lagra och få säker tillgång till filer med upp till 100 GB lagringsutrymme online
  • Få tillgång till PDF-filer som finns på filhanteringstjänster online, till exempel Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box och Google Drive
  • Få tillgång till nya funktioner, säkerhetsuppdateringar och uppdateringar utan extra kostnad

Adobe Acrobat omfattar produkter för datorn, kostnadsfria mobilappar och kostnadsfria onlinetjänster som är tillgängliga via Adobe Document Cloud.

Skrivbordsprodukter för Windows:

Skrivbordsprodukter för Mac OS:

Mobilappar:

Webbprogram:

I Adobes produktkatalog finns information om hur du köper Adobe Acrobat.

Ja, det finns många Acrobat-verktyg som kan effektivisera distribution i stora företag och hjälpa till att begränsa IT-kostnaden. Gå till sidan IT-resurser om du vill veta mer.

Mer information och självstudiekurser om hur du använder de nya funktionerna i Acrobat finns på Acrobat Kurser och support.

Aktiveringen är en obligatorisk process där Adobe validerar att programmet är äkta och användas enligt licensavtalet. Den används för att skydda både dina rättigheter som konsument och Adobes rättigheter som programutvecklare. Vid aktiveringen bekräftas också att programmet som du köpte inte är förfalskat.

Acrobat-produkter aktiveras ofta automatiskt via Internet. Under aktiveringen skickas ingen personlig information. Varje licens för en användare ger rätt att ha Acrobat installerat på två datorer åt gången. På sidan om aktivering av Adobe-programvara finns mer information.

Om organisationen har datorer som inte kan aktiveras online, kan IT-administratörer ange ett offlineundantag genom att använda Adobe Customization Wizard. Lär dig mer om IT-resurser.

Läs mer på sidan om tekniska specifikationer för Acrobat.

Läs mer på sidan om tekniska specifikationer för Acrobat.

Läs mer på sidan om språk i Adobe Document Cloud.

Adobe Document Cloud

Adobe Document Cloud-tjänster fungerar tillsammans med Acrobat på datorn, webben och mobila enheter så att du kan vara uppkopplad, och produktiv, oavsett var du befinner dig.

Registrera dig för de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna för att kunna ta till vara på dessa fördelar.

• Adobe Document Cloud-lagring: Lagra och kom åt filer online med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme
  • Fyll i och signera: Fyll i och signera dokument snabbt med direkt åtkomst till automatisk ifyllning på datorn, webben och mobilen

Köpa en prenumeration på Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC för att utföra PDF-åtgärder via en webbläsare eller en mobil enhet, och förbättra funktionaliteten för datorprogrammet Acrobat DC.

• Skapa PDF: Konvertera dokument, bilder eller foton till PDF-filer (webb och mobil enhet)
  • Exportera PDF: Exportera PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer (webb och mobil enhet)
  • Redigera PDF: Lägg till eller redigera text i en PDF-fil på iPhone, iPad, Android-mobil, Android-surfplatta eller Chromebook med stöd för Android (endast med Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Organisera PDF: Sortera, ta bort eller rotera sidor i en PDF (webb och mobil enhet med en Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Kombinera PDF: Kombinera flera filer till en PDF (endast webben)
  • Dela filer för visning eller granskning: Enkla och snabba dokumentgranskningar med den nya granskningstjänsten i Document Cloud. Skicka en länk när du vill samla alla kommentarer online i en PDF-fil och hålla dig informerad om förloppet
  • Skicka för signatur: Skicka dokument för signering och spåra, hantera och lagra dokumenten online (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Fyll i och signera: Fyll i och signera formulär snabbt med direkt åtkomst till automatisk ifyllning (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Adobe Document Cloud-lagring: Lagra och få tillgång till filer online med upp till 100 GB lagringsutrymme

Nej. Om du vill kan du använda Acrobat 2020-datorprogram utan att utnyttja Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Första gången du öppnar ett Acrobat 2020-datorprogram behöver du en internetanslutning för att aktivera programmet. Därefter kan du enkelt arbeta offline.

Datorprogrammet Acrobat 2020 körs inte i molnet. Det är ett lokalt installerat program som körs på datorn.  Programmet kan ansluta till kostnadsfria Document Cloud-tjänster för att ge dig tillgång till fler funktioner.  Men om företaget inte tillåter program som ansluter till molnet kan du tala med IT-administratören. Det går att anpassa inställningarna i Acrobat och ta bort åtkomsten till molntjänsterna. Lär dig mer om IT-resurser.

Ja. På Adobe prioriterar vi säkerhet när det gäller dina digitala upplevelser. Sedvanliga säkerhetsrutiner är djupt inrotade i den interna företagskulturen, programutvecklingen samt i alla de tjänster som vi tillhandahåller. Oberoende av om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, används i Adobe Document Cloud branschledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och information. Mer information om våra säkerhetsrutiner när det gäller Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud finns i www.adobe.com/se/security.html.

Mobila enheter

Med den kostnadsfria mobilappen Adobe Acrobat Reader är det enkelt att visa och interagera med PDF-filer var som helst från en Android-, iOS- och Windows-enhet. Med appen kan du också låsa upp premiumfunktioner i Document Cloud och göra mer med PDF-filer när du köper en prenumeration på Adobe Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC. Lär dig mer om Acrobat Reader-mobilappen. Eller ladda ned den från Google Play eller iTunes App Store.

Mobilappen Adobe Sign DC är en kostnadsfri, fristående app som fungerar som en mobil partner till Adobe Sign, som ingår i Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC samt företagsavtal för Adobe Document Cloud. Med Adobe Sign kan du utföra fullständiga affärstransaktioner när du är på språng. Med appen kan du skicka, signera, spåra och hantera undertecknade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Den är också ett idealiskt verktyg för att personligen samla in e-signaturer från kunder. Adobe Sign fungerar oberoende av mobilappen Acrobat Reader. Du kan ladda ned den från Google Play eller iTunes App Store.

Adobe Fill & Sign är en kostnadsfri mobilapp som kan användas fristående eller tillsammans med Acrobat Reader-mobilappen. I Reader kan du arbeta med ifyllbara PDF-formulär och rita en signatur med fingret. Fyll i och signera erbjuder ett enkelt sätt att arbeta med pappersformulär eller PDF-filer som inte har optimerats för att fylla i formulär.  Du kan ladda ned den från Google Play eller iTunes App Store. Om du har Fyll i och signera på en iPad eller en Android-surfplatta kan du:

• Öppna en PDF-fil, ta en bild eller välja en bild på din mobila enhet
  • Skriva svar direkt i formuläret eller acceptera förslag på text som fylls i automatiskt
  • Signera formuläret genom att skriva eller rita din signatur eller använda en bild
  • Redigera din personliga samling med text som fylls i automatiskt så att du inte behöver skriva information som du använder ofta varje gång du fyller i ett nytt formulär

Den kostnadsfria mobilappen Adobe Scan använder du för att skapa och arbeta med skannande filer på din Android- eller iOS-enhet. Skanna snabbt det du vill, kvitton, noteringar, dokument, visitkort, tavelavskrifter, och överför dem till bilder i sökbara och högkvalitativa Adobe PDF-filer.

Skanningsapparna i både Acrobat Reader och Adobe använder i stort sett samma skanningsmotor, men i den fristående Adobe Scan-appen finns ytterligare funktioner för t.ex. automatisk skanning och textigenkänning (OCR).

Ja. Adobe strävar efter att tillhandahålla mobila produktivitetslösningar för företag som samtidigt skyddar företagets säkerhet och uppfyller regler om överensstämmelse. Mobilapparna Adobe Reader och Adobe Sign har båda stöd för EMM-plattformen Android for Work, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgängligt för iOS och Android. I Acrobat Reader finns även stöd för AppConfig-plattformen. Lär dig mer om IT-resurser.

Nej, men Acrobat Reader-mobilappen innehåller nödvändiga PDF-verktyg och de vanligaste Acrobat-funktionerna. Med Acrobat Reader på Android- eller iOS-enheter kan du enkelt redigera, ordna, skapa, exportera, signera och skicka PDF-filer. Läs mer om Acrobat Reader för mobiler.

Köpa Acrobat 2020

Acrobat 2020 erbjuds som vanligt köp för datorn.

Köp Acrobat Pro 2020 eller Acrobat Standard 2020 enbart till datorn. Det speciella uppgraderingspriset gäller för Acrobat DC-ägare med en permanent programlicens. Välj en Adobe-butik för att beställa Acrobat 2020-produkter eller kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare. Läs mer om volymlicenser för Acrobat 2020 när du vill köpa Acrobat till ett företag.

Om du har en permanent licens för Acrobat 2017, kvalificerar du för ett reducerat pris för uppgraderingen när du köper en permanent licens. Ett enstaka köp innehåller program att installera på datorn, men du kan bara arbeta med de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Nej, det finns ingen. Du kan emellertid ladda ned en testversion av Acrobat Pro DC för Windows eller Mac. Med testversionen av Acrobat DC kan du använda alla de kraftfulla funktionerna som finns i programmet för Windows- eller Mac-datorer. Även om Document Cloud-tjänster inte ingår automatiskt, kan du testa de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna genom att registrera dig för ett konto utan extra kostnad. Fullständiga Document Cloud-tjänster är bara tillgängliga när du prenumererar. Testversionen av programmet är tillgänglig på engelska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, ungerska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och turkiska. Läs Vanliga frågor om testversioner.

Ja, Adobe strävar efter att erbjuda olika inköpsalternativ för Acrobat som motsvarar kundernas behov. Acrobat-produkterna kommer även i fortsättningen att vara tillgängliga med en permanent programlicens (endast installerade program) som säljs via volymlicensprogram som Transactional Licensing-programmet och Cumulative Licensing-programmet, samt återförsäljning i butiker och e-butiker med produktnyckelkort och digital leverans.

Inga ändringar har gjorts och vi planerar för närvarande inga ändringar av Upgrade Plan under Cumulative Licensing-programmet för Acrobat.

När du prenumererar på Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC får du följande för en låg månadsavgift:

• Acrobat Pro eller Acrobat Standard installerade program, inklusive kontinuerliga uppdateringar med nya funktioner och tjänster.
  • Med full åtkomst till premiumtjänster för Adobe Document Cloud kan du utföra en mängd PDF-åtgärder via Acrobat Reader-mobilappen eller webbläsaren. Dessutom kan du lagra och dela filerna online. Med Document Cloud-tjänster kan du också använda fullständiga arbetsflöden för redigering, överföring, e-signering, spårning och hantering av dokument. Du kan också komma åt PDF-filer som finns på onlinefilhanteringstjänster, till exempel Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box och Google Drive. När du prenumererar får du dessutom löpande tillgång till de senaste funktionerna, säkerhetsuppdateringarna och uppgraderingarna utan extra kostnad.

När du köper en permanent Acrobat 2020-licens som ett enstaka köp får du:

• Acrobat Pro 2020- eller Acrobat Standard 2020-programvara för att installera på datorn.
  • Om du har registrerat dig för ett kostnadsfritt Adobe Document Cloud-konto kan du utföra grundläggande PDF-åtgärder via Acrobat Reader-mobilappen eller webbläsaren. Dessutom kan du lagra och dela filer online.

Kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare om du vill köpa Acrobat 2020 via Transactional Licensing-programmet eller Cumulative Licensing-programmet, eller om du vill ha information om företagsavtal för Adobe Document Cloud ber du Adobe kontakta dig.

Kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare eller be Adobe Enterprise Sales kontakta dig.

Funktionalitet

Adobe Acrobat Pro 2020 förenklar de vardagliga PDF-uppgifterna och innehåller många förbättringar för ökad produktivitet när du arbetar med PDF-filer på en dator.

De största skillnaderna jämfört med Acrobat 2017 med en permanent programlicens:

• Uppdaterade och förbättrade hjälpmedelsfunktioner och arbetsflöden för kunder som använder Acrobat och förbättrar PDF-filer för personer med funktionshinder (till exempel syn- eller fysiska funktionsnedsättningar)
  • Ny startsida som ger användarna en central plats att ordna, hantera och söka efter PDF-filer
  • Möjlighet att öppna filer som skyddas med MIP-lösningar (Microsoft Information Protection)
  • En ny funktion för färganpassning i verktyget Fyll i och signera
  • Förbättrat pennverktyg som använder DirectInk-teknik så att användare kan skriva och rita smidigare och exaktare i PDF-filer
  • Funktioner för touchfältet som är inbyggt i MacBook Pro
  • Funktion för att köra OCR (optisk teckenigenkänning) på skannade dokument med livetext
  • Möjlighet att använda preflight-bibliotek för att hämta anpassade profiler, kontroller och korrigeringar

Med en prenumeration på Acrobat Pro DC, får du all Acrobat Pro 2020-funktionalitet, men dessutom följande:

• Få en konsekvent användarupplevelse på datorer, webbläsare och mobila enheter
  • Fyll i och signera formulär när du är på språng via din webbläsare eller iOS-enhet
  • Skapa, kombinera och exportera PDF-filer från en webbläsare eller mobil enhet
  • Skicka dokument för signering via datorn, webbläsaren eller en mobil enhet
  • Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument som skickats elektroniskt
  • Samla in feedback från alla i en enda fil, ange deadlines och schemalägg påminnelser. Du får ett meddelande när någon vidtar åtgärder i dina dokument.
  • Kombinera flera filer till en PDF och ordna sidor i webbläsaren
  • Synkronisera inställningar mellan datorer
  • Lägg till eller redigera text på en surfplatta eller mobil enhet
  • Sortera om, ta bort eller rotera sidor på en iOS- eller Android-enhet
  • Lagra och få säker tillgång till filer med upp till 100 GB lagringsutrymme online
  • Få tillgång till PDF-filer som finns på filhanteringstjänster online, till exempel Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box och Google Drive
  • Få tillgång till nya funktioner, säkerhetsuppdateringar och uppdateringar utan extra kostnad

Ja, Acrobat körs som ett 64-bitarsprogram. Mer information finns i Systemkrav för Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020.

Ungefär som Skyddat läge i Acrobat Reader, är Skyddad vy en implementering av ”sandlådeteknik” för de avancerade funktionerna i Acrobat. Funktionen Skyddad Vy i Adobe Acrobat 2020 har utökats från att bara spärra skrivbaserade angrepp som försöker köra skadlig kod på datorsystemet genom att använda PDF-filformatet till att även omfatta läsbaserade attacker som försöker stjäla känsliga data eller immateriell egendom via PDF-filer.

Precis som med Skyddat läge, begränsar Skyddad vy körning av ej tillförlitliga program (t.ex. alla PDF-filer och processerna som anropar dem) till en begränsad sandlåda och undviker på så sätt att skadlig kod använder PDF-formatet för att skriva till eller läsa från datorns filsystem. Skyddad vy förutsätter att alla PDF-filer kan vara skadliga och begränsar bearbetning till sandlådan, om du inte särskilt anger att en fil är tillförlitlig.

Acrobat 2020 och Microsoft

Acrobat 2020 integreras smidigt med Office 365, Office 2013, Office 2010 och Office 2007.

Från Windows-miljöer kan du:

• Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer från Acrobat-menyfliken i Office-programmen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook).
  • Lägga till skydd i PDF-filer som skapas från Acrobat-menyfliken i Office och hindra andra från att kopiera eller redigera känsligt innehåll.
  • Använda Acrobat-menyfliken i Word, Excel eller PowerPoint för att köra många steg samtidigt. Snabbt skicka en PDF-fil med e-post, skydda den med ett lösenord, ange användningsbegränsningar för filen eller skicka iväg en fil för delad granskning. I Acrobat Pro 2020 kan du också skapa en PDF-fil och omedelbart köra en förinställd åtgärd för fördefinierade uppgifter, till exempel för att förbereda ett dokument för arkivering eller offentlig distribution.
  • Använda insticksprogrammet Skicka och spåra för Microsoft Outlook när du vill skicka stora eller små filer till andra och ange spårningsalternativ så att du får ett meddelande när personen visar filen (endast Acrobat DC-prenumeration)
  • Importera kommentarer från en PDF-fil till ett källdokument i Word-format i form av markeringar som kan godkännas eller avvisas med verktyget Spåra ändringar i Microsoft Word.
  • Förenkla sökning och hämtning av e-post. Arkivera e-post eller e-postmappar från Microsoft Outlook med bara en knapptryckning.
  • Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer direkt från Microsoft Project eller Visio.

Ytterligare sätt att arbeta med Microsoft-verktyg:

• Använd Acrobat-menyfliken i Microsoft Word för Mac till att skapa högkvalitativa PDF-filer, färdiga med interaktiva länkar.
  • Arbeta i Acrobat 2020 och konvertera befintliga PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-filer med branschledande precision och formatering. Behåll layouter, punktlistor och tabeller intakta och redigera enkelt i Office-program.
  • Arbeta med Windows 10-enheter med pekskärm
  • Använd ett finger eller en vanlig penna för att rita och skriva mer exakt i PDF-filer på Windows 10-enheter med Microsofts DirectInk-teknik.
  • Spara webbsidor som PDF-filer med en enda klickning från Microsoft Internet Explorer. Konvertera hela eller delar av sidan med bibehållen länkning, layout och formatering.

Ja. Från dokumentbibliotek i SharePoint kan du:

• Öppna en PDF-fil, redigera den i Acrobat och spara den igen i filstrukturen.
  • Omvandla vilken lagrad fil som helst till PDF-format och spara den
  • Omvandla vilken lagrad fil som helst till PDF-format och e-posta den
  • Kombinera flera filer i en enda PDF-fil

Du kan också automatisera processer genom att använda på Office 365 eller SharePoint-servern som värd för delad dokumentgranskning eller datainsamling för PDF-formulär.

Ja, Acrobat 2020 fungerar med både 32- och 64-bitarsversioner av Microsoft Windows. Mer information finns i Systemkrav för Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020.

Support

Adobe stöder aktivt Acrobat DC, Acrobat 2020 och Acrobat 2017. Lär dig mer om Produktversioner som stöds.

Registrerade ägare av den aktuella versionen av Acrobat är berättigade till personlig support i frågor som rör installation och produkter till en rimlig kostnad per supporttillfälle. På sidan med hjälp om Acrobat finns ytterligare supportinformation, inklusive nummer till telefonsupport över hela världen samt kunskapsdatabasartiklar och självstudiekurser som är tillgängliga utan extra kostnad. På sidan med hjälp om Acrobat finns även detaljerad information om vanliga problem med Acrobat.

Om du har en permanent licens får du felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar kontinuerligt under produktens livscykel. Acrobat 2020 har kvartalsvis uppdatering med enbart säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. De ger bara åtkomst till kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster, men inte till nya eller förbättrade funktioner. IT-administratörer kan dölja Document Cloud-tjänster om så önskas. Läs mer.

För organisationer som föredrar att själva bestämma när uppdateringar ska ske har Acrobat även flexibla verktyg för IT-administratörer. Lär dig mer om IT-resurser.

Standarder och tillgänglighet

Acrobat 2020 har stöd för ISO 32000-1, den öppna standarden som underhålls av Internationella standardiseringsorganisationen (ISO).

Acrobat 2020 har stöd för skapandet och valideringen av dessa arbetsflödesspecifika PDF-standarder:

• PDF/A för arkivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b och PDF/A-3u
  • PDF/E i Acrobat Pro 2020 för konstruktion (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X för tryckproduktion (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g, och PDF/X-5pg
  • PDF/VT i Acrobat Pro 2020 för variabeldatatryck och transaktionstryck (ISO 16612-2): PDF/VT-1 och PDF/VT-2

PDF/A innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut digitala dokument för långvarig förvaring. Arkivarier och personer som arbetar med efterlevnad av branschstandarder kan använda Acrobat 2020 för att bevara och hjälpa till att skydda slutversionen av dokument som självständiga filer.

PDF/E innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut dokument som används i tekniska arbetsflöden. Arkitekter, ingenjörer, samt personer inom byggbranschen och tillverkningsindustrin kan använda Acrobat Pro 2020 för att underlätta utbyte av dokument och ritningar inom distributionskedjan samt för att effektivisera granskning och markering av dokument.

PDF/X innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut de sista tryck-klara sidorna. Denna standard innehåller riktlinjer för PDF-inställningar som påverkar viktiga aspekter av utskrift och tryck, till exempel färgrymd och svällning. Personer inom tryckeribranschen, grafiska formgivare och andra personer med kreativa yrken kan använda Acrobat 2020 för att skapa och leverera förutsägbara tryckklara PDF/X-kompatibla filer.

PDF/VT innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut filer som bankutdrag och företagsfakturor. Används för variabeldatatryck och transaktionstryck. Personer som arbetar med stora dokument som innehåller variabeldata kan använda Acrobat Pro 2020 för att säkerställa att filerna de producerar motsvarar den här internationella standarden.

Ja. I Acrobat 2020 finns stöd för skapande och användning av PDF-filer även i enlighet med dessa standarder och initiativ:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA är en ISO-standard (ISO 14289-1) som hjälper till att klargöra PDF-specifika tekniska krav som säkerställer att PDF ISO 32000-1-filer som motsvarar standarden är tillgängliga och användbara för alla, inklusive användare som behöver hjälpmedelsteknik.
  • W3C Riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (WCAG): Adobe deltar i WCAG-arbetsgruppen på W3C för att hjälpa till att utveckla den teknikoberoende standarden WCAG 2.0 samt rådgivande tekniker som kan hjälpa författare och utvecklare att motsvara denna tillgänglighetsstandard.
  • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures innehåller specifikationer för att säkerställa att signaturer är kompatibla med standarder för elektroniska underskrifter inom Europeiska Unionen. Adobe Acrobat 2020 har stöd för PAdES del 2, 3, och 4.

Acrobat 2020 hjälper till att tillgodose behoven hos både användare med funktionshinder och författare som skapar lättillgängligt innehåll. Med Acrobat Pro eller Acrobat Standard kan praktiskt taget alla skapa tillgängliga PDF-dokument som andra kan visa med Adobe Acrobat Reader. Det innebär att det blir lättare för användare med funktionshinder att få tillgång till och använda PDF-filer och PDF-formulär på många språk.

Med Acrobat Pro DC 2020, Acrobat Standard 2020 och Acrobat Reader DC i Windows kan användare och författare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningar med en lättanvänd guide
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Läsa PDF-filer högt med inbyggda funktioner eller med professionella skärmläsningsprogram
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna

Med Acrobat Pro 2020 eller Acrobat Reader DC på Mac kan användare:

• Arbeta med skärmläsaren VoiceOver på datorer med Mac OS X
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna
  • Dessutom kan författare använda Acrobat Pro 2020 för att göra PDF-filer mer tillgängliga:
  • Lägga till taggar för att styra läsordningen och underlätta navigeringen
  • Verifiera och justera läsordningen för sidor eller spalter med text
  • Validera att PDF-dokument är kompatibla med standarder, kontrollera om det finns några tillgänglighetsproblem och justera filer så att de motsvarar standarder för tillgänglighet
  • Dra nytta av avancerade verktyg som gör det lättare att skapa PDF-dokument som motsvarar standarderna WCAG 2.0 och PDF/UA
  • Använd åtgärdspaketet Gör tillgänglig så blir det lättare att förbereda, kontrollera och korrigera tillgängliga PDF-filer som motsvarar standarder

Lär dig mer om Adobes resurscenter för tillgänglighet.

Adobe arbetar aktivt för tillgänglighet och strävar efter att efterleva detta i våra produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna informationsteknikbarriärer, för att ge personer med funktionshinder nya möjligheter och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som ska hjälpa till med att uppnå dessa mål. Funktioner i Adobe Acrobat 2020 som stöder tillgänglighet för personer med funktionshinder beskrivs i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).