CEF-baserad inloggning fungerar inte med villkorsstyrd Azure AD-åtkomst

Problem: CEF-baserad inloggning fungerar inte med villkorsstyrd Azure Active Directory-åtkomst

Orsak: Azure tillåter inte att anslutningsförfrågningar som saknar dator-ID släpps fram. Webbläsaren Chrome eller CEF inkluderar inte dator-ID i anslutningsbegäranden.

Lösning

Avsluta Acrobat och pröva följande lösningar i den ordning de visas.

Tillvägagångssätt 1: Ange standardwebbläsaren som ska användas som inloggningsmotor (inloggning i extern webbläsare)

1. Öppna Kör kommando-fönstret genom att trycka på tangenterna Windows + R. Skriv regedit i Öppna-fältet och välj sedan på OK.

2. Gå till följande plats i registerredigeraren:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureLockDown

Om FeatureLockDown inte redan finns där, skapa den som en ny tangent.

3. Skapa ny DWORD i FeatureLockDown och ändra dess namn till iAcroLoginType.

4. Tilldela värdet 5 till tangenten iAcroLoginType.

5. Stäng registerredigeraren och starta sedan Acrobat.

Tillvägagångssätt 2: Använd den gamla HTTP-anropsmotorn med en registernyckel

1. Öppna Kör kommando-fönstret genom att trycka på tangenterna Windows + R. Skriv regedit i Öppna-fältet och välj sedan på OK.

2. Gå till följande plats i registerredigeraren:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureLockDown

Om FeatureLockDown inte redan finns skapar du nyckeln.

3. Inuti FeatureLockDown skapar du ett nytt DWORD och byter namn på det till iNGLCEFWorkflowEnabled.

4. Tilldela värdet 0 till tangenten iNGLCEFWorkflowEnabled.

5. Stäng registerredigeraren och starta sedan Acrobat.

Tillvägagångssätt 3: Använd den gamla HTTP-anropsmotorn genom att skapa filen EnableIEBrowserWF.CONFIG

1. Stäng alla Adobe-program som körs på din dator.

2. Navigera till mappen C:\ProgramData\Adobe\OperatingConfigs

Om OperatingConfigs inte redan finns skapar du en ny mapp med samma namn.

3. I mappen OperatingConfigs skapar du en tom fil med namnet EnableIEBrowserWF.CONFIG.

4. Stäng mappen och starta sedan Acrobat.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online