Detta dokument beskriver hur du installerar en uppdaterad version av grafikdrivrutinen på en dator som kör Windows 8, Windows 7 eller Vista.

Grafikdrivrutinen är ett systemprogram som styr datorns grafikkort (även kallat bildskärmskort eller GPU). På en dator som saknar ett faktiskt grafikkort kontrollerar grafikdrivrutinen den del av en datorns moderkort som kallas grafikchipset. Grafikchipset kallas ibland för inbyggd ellerintegrerad grafikstyrenhet eller chipset.

Friskrivningsklausul: Adobe stöder inte installationen av grafikdrivrutiner och tillhandahåller enbart informationen i detta dokument i servicesyfte. Kontakta datortillverkaren eller tillverkaren av datorns grafikkort om du behöver hjälp med att installera en grafikdrivrutin.

Identifiera tillverkaren av grafikkortet och modellen

Identifiera tillverkaren av datorns grafikkort/chipset och dess modell med diagnostikverktyget för DirectX som ingår i Windows 8, Windows 7 och Vista.

I Windows 8, och i Metro-läge, väljer du Skrivbord och använder snabbknappen Sök för att ange dxdiag.

1. Välj Start, ange dxdiag i sökrutan och tryck på Retur.

Obs
    !
    Om meddelandet "Vill du tillåta DxDiag att kontrollera om drivrutinerna är digitalt signerade?" visas, klickar du på Ja om du är ansluten till internet. Annars klickar du på Nej.

2. I diagnostikverktyget för DirectX väljer du fliken Visa (eller fliken Visa 1).
  3. Observera informationen i fältet Namn i avsnittet Enhet. Denna information visar tillverkaren av grafikkortet/chipsetet och dess modell.
  4. (Valfritt)Notera informationen i fälten Datum och Version i avsnittet Drivrutiner.
  5. Om en extra Visa-flik (som Visa 2) finns tillgänglig väljer du den fliken och upprepar steg 4 och 5.
  6. Stäng diagnostikverktyget för DirectX.

Hämta och köra ett installationsprogram för en drivrutin

Så hämtas och körs installationsprogrammet för en grafikdrivrutin:

Obs! Du måste ha administratörsbehörighet på datorn för att köra ett installationsprogram för en drivrutin.

1. Avsluta alla program.
  2. Gå till en av dessa platser i en webbläsare:

• Webbplatsen som tillhör tillverkaren av datorns grafikkort.
    • Datortillverkarens webbplats.

Obs!: Datortillverkarens hemsida är den rekommenderade platsen för drivrutinsuppdateringar för bärbara datorer.
  3. På tillverkarens webbplats går du till supportavsnittet (eller avsnittet med hämtningar) och hittar drivrutinshämtningar för grafikkorts- och datormodellen i fråga.
  4. Klicka på länken för att hämta installationsprogrammet för drivrutinen. Adobe rekommenderar att du hämtar den senaste drivrutinen. Men undvik helst att installera betaversioner av drivrutinerna.

Obs! De flesta tillverkares drivrutinsprogram för 32-bitarsversioner av Windows 7 och Vista skiljer sig från de som avser 64-bitarsversioner. Hämta drivrutinen för den version av Windows 8, 7 eller Vista som körs på datorn. I avsnittet Ta reda på om datorn kör en 32-bitars- eller en 64-bitarsversion av Windows (kb407673)
    kan du identifiera vilken utgåva som finns på datorn.

5. Välj att spara filen på skrivbordet om din webbläsare frågar var du vill spara den.
  6. Dubbelklicka på den hämtade installationsfilen när hämtningen är klar. Följ installationsprogrammets anvisningar på skärmen.

Obs
    !
    Ibland kräver operativsystemet att du väljer Fortsätt eller Tillåt för installationsprogrammet ska installeras. Det kan även hända att du måste ange namn och lösenord för ett administratörskonto.

7. Starta om datorn.

Ytterligare information

En uppdatering av grafikdrivrutinen åtgärdar bildskärmsproblem i Adobe-program. I vissa fall kan en uppdaterad grafikdrivrutin även åtgärda stabilitetsproblem i Adobe-program.

Bildskärmsproblem innefattar bland annat följande:

• Ett svart, grått eller transparent område visas i stället för den förväntade videon eller bilden.
  • Menyer, paneler och andra gränssnittselement finns kvar på skärmen efter att de har flyttats eller stängts, i stället för att försvinna omedelbart.
  • Gränssnittselement såsom menyer och ikoner visas inte eller kommer upp långsammare än väntat på skärmen.