Sök efter svar på vanliga frågor om Photoshop och grafikkortanvändning (GPU).

Hur använder Photoshop grafikprocessorn?

Photoshop utnyttjar grafikprocessorn i systemet för att skapa en enkel och smidig Photoshop-upplevelse samt bättre prestanda med många funktioner.

Vilka funktioner utnyttjar grafikprocessorn?

Funktioner som kräver en grafikprocessor för acceleration

• Ritytor
  • Galleriet Oskärpa – OpenCl-accelererat
  • Camera Raw (mer information)
  • Bildstorlek – bevara detaljer
  • Linsoskärpa (mer information)
  • Neural-filter
  • Välj fokus
  • Markering och Maskering – OpenCL-accelererat
  • Smart skärpa – OpenCl-accelererat

Funktioner som inte kommer att fungera utan en grafikprocessor

Om inställningarna i grafikprocessorn inte stöds eller dess drivrutin är skadad kommer följande funktioner i Photoshop inte att fungera:

• 3D
  • Fågelperspektiv
  • Snabbrörelsepanorering
  • Oljemålning
  • Tänj perspektiv (mer information)
  • Rendera – låga, bildram och träd
  • Zoom med musrörelse
  • Storleksändring av Mjuk borste

Om du råkar ut för problem när du arbetar med ovanstående funktioner kan du se Felsökning för grafikprocessorer (GPU)..

Vilka är minimikraven för grafikprocessorn?

• På Windows – en GPU med DirectX 12-stöd och 2 GB GPU-minne
  • På macOS – en GPU med stöd för Metal och 2 GB GPU-minne

Om du använder ett äldre grafikkort eller en drivrutin kan GPU-funktionaliteten i Photoshop vara begränsad eller inte ha stöd.

I allmänhet bör du använda grafikprocessorer med en genomsnittlig Ops/sec på 2 000 eller högre på PassMarks GPU-prestandariktlinje för datorer.

Hur gör jag så att Photoshop kan använda grafikprocessorn?

1. Välj Redigera > Inställningar > Prestanda (Windows) eller Photoshop > Preferenser > Prestanda (macOS).

2. Se till att Använd grafikprocessor är markerad under Grafikprocessorinställningar i Prestandapanelen.

3. Klicka på Avancerade inställningar och välj från följande alternativ:

Teckningsläge:

• Grundläggande: Använder minst mängd grafikkortsminne eller VRAM och tillåter grundläggande grafikprocessorfunktioner.
    • Normal: Använder mer grafikkortminne eller VRAM och tillåter grafikprocessorbaserad färgmatchning, tonmappning och rutblandning
    • Avancerat: Ger fördelarna med Normalläget och nyare grafikprocessorfördelar som kan ge förbättrad prestanda

Använd grafikprocessorn för att accelerera beräkning: Aktivera för att förbättra interaktiviteten hos förhandsgranskningen av Tänj och Tänjning av marionett.

Använd OpenCL: Aktivera för att accelerera de nya filtren i oskärpegalleriet, smart skärpa, välj fokusområde eller bildstorlek med markerade bevarade detaljer (Obs! OpenCL är endast tillgänglig på nyare grafikkort som stöder OpenCL v1.1 eller senare.)

Kantutjämningsguider och banor: Tillåter grafikprocessorn att jämna ut kanterna på ritade guider och banor

30-bitars skärm: Låter Photoshop visa 30-bitars data direkt på bildskärmar med 30-bitars stöd

Använd GPU-acceleration för operativsystem: Gör det möjligt för Photoshop att använda macOS Metal och Windows DirectX 12

Kan Photoshop utnyttja mer än en grafikprocessor eller ett grafikkort?

Photoshop utnyttjar inte flera grafikkort. Oförenliga drivrutiner kan också orsaka kraschar eller andra problem.

Kan jag använda Photoshops grafikprocessorfunktioner på en virtuell maskin?

Körning av Photoshop på virtuella maskiner, eller VM, har inte testats i större utsträckning och stöds inte officiellt på grund av kända fel med funktioner som är beroende av grafikprocessorn i VM-miljöer.