Gör detta först: Uppdatera GPU-kortets drivrutiner.

Läs KB-artikeln om uppdatering av drivrutiner: Illustrator GPU-prestanda | Uppdateringar av drivrutiner. De flesta GPU-kortproblem åtgärdas när drivrutinerna uppdateras till den senaste versionen.

Problem: Fel eller oväntat beteende när funktioner för GPU-prestandaf är aktiverade

Vissa användare råkar ut för problem med funktioner för GPU-prestanda i Adobe Illustrator. Vissa problem är:

• Renderad teckning framstår som ojämn/svart/vit
  • Illustratorn kraschar
  • Dokument visas i svart och vit färg

Lösningar

Lösning 1: Uppdatera GPU-kortets programdrivrutiner

Funktionerna för GPU-prestanda i Illustrator CC 2015 fungerar bäst med de allra senaste, uppdaterade GPU-kortdrivrutinerna. Se KB-artikeln om uppdatering av drivrutiner: Illustrator GPU-prestanda | Uppdateringar av drivrutiner.

Lösning 2: Börja med en rensad inställningsfil

1. Stäng Illustrator om det körs.
  2. Navigera till sökvägen beroende på vilket OS du använder:
    Mac OS: /Användare/ <användare>/Bibliotek/Inställningar/Adobe Illustrator
    Windows: \ Adobe %appdata%
  3. Byt namn på inställningsmappen:
    Mac OS: Byt namn på mapp 19.0.0 till19.0.0_old
    Windows: Ändra namn på mappen Adobe Illustrator 19 inställningar till Adobe Illustrator 19 Settings_old
  4. Starta om Illustrator och kontrollera om GPU-prestandafunktionerna fungerar som förväntat.

Skicka Adobe felsökningsinformation

Skicka ett e-postmeddelande till Adobe (sharewithai@adobe.com ) för att felsöka ytterligare.

Om skärmen visas i svart och vitt, och om återställningen av inställningarna inte hjälpte, skicka oss följande information:

• GPU Snifferfilen [Ersätt en_US med information om ditt område] från datorn:
    Mac OS: ~/Bibliotek/Inställningar/Adobe Illustrator 19 Inställningar/område/en_US/AISniffer
    Windows: %AppData%\Adobe\Adobe Illustrator 19 inställningar\område\en_US\ x_64\ AISniffer
  • AI Inställningsmapp
  • OS-version
  • Antal skärmar anslutna och vardera skärmupplösning
  • Kan du skapa ett nytt dokument?

Om Adobe Illustrator kraschar ska du skicka följande information till oss:

• Kraschloggen.
  • GPU Snifferfilen [Ersätt en_US med information om ditt område] från datorn:
    Mac OS: ~/Bibliotek/Inställningar/Adobe Illustrator 19 Inställningar/område/en_US/AISniffer
    Windows: %AppData%\Adobe\Adobe Illustrator 19 inställningar\område\en_US\ x_64\ AISniffer
  • OS-version
  • Antal skärmar anslutna och vardera skärmupplösning

Lösning

Växla till processor i förvisningsläge (Ctrl/Cmd +E)

Tryck på Kommando/Ctrl + E för att växla till Arbeta i CPU-läget så att du kan fortsätta att använda Illustrator. Skicka även den begärda informationen till Illustrator-teamet för ytterligare felsökning.