Felsök problem med att spara filer

Har du problem med att spara en fil i Illustrator? Här är några felsökningssteg som du kan prova.

När .ai-filen rapporteras vara skadad kan du prova följande lösningar för att återställa det drabbade filinnehållet:

Lösning

Steg

Spara filen i ett annat filformat

• Ändra .ai-filen till ett annat format (.svg, .png, .jpg) och försök sedan spara filen igen.
  • Spara filen i Post-Script-format (PS).
    1. Välj Fil Skriv ut.
    2. Ange önskade utskriftsinställningar.
    3. Välj Adobe Postscript-filen från menyn Skrivare och klicka sedan på Spara.
    4. Skriv ett filnamn som innehåller ett .ps-tillägg (till exempel Filnamn.ps) och klicka sedan på OK (Windows) eller Spara (macOS).
    5. Öppna PostScript-filen i Illustrator och försök sedan spara den i .ai-formatet.

Obs! För att kunna utföra lösningen måste du ha en PostScript-skrivardrivrutin installerad. För information om hur du installerar Postscript-skrivare i Windows, se Windows hjälp.

Kopiera innehållet till en ny fil

• Ta bort oönskade föremål, som lösa punkter, omålade objekt, tomma textsökvägar från teckningen. Välj Objekt Sökväg Rensa för att
  • behålla lager för teckningen i den nya filen. I panelen Lager > Fler alternativ väljer du Klistra in ihågkomna lager.
  • Markera teckningen och välj Redigera > Kopiera.
  • Välj Fil Ny för att skapa en ny fil.
  • I den nya filen väljer du Redigera Klistra in framför för att klistra in teckningen på rätt plats på sidan.

Identifiera och ta bort skadade komponenter

För att avgöra om ett objekt är skadat, ta bort det från den nya filen och spara och öppna sedan filen igen.

• Identifiera skadat mönster, övertoning eller anpassad färg
    • Välj Redigera > Välj allt och ändra fyllning och pensel till svart.
    • Om problemet inte återkommer i den nya filen, skapa om mönstret, övertoningen eller dekorfärgen i originalfilen igen.
      Obs! Du kan förlora information om genomskinlighet och lager.
  • Ta bort korrupta färgrutor, anpassade färger, färggrupper, penslar, symboler eller stilar
    Välj Markera alla oanvända på panelmenyn Färgrutor, på panelmenyn Penslar, på panelmenyn Symboler och på panelmenyn Stilar och tryck sedan på Ta bort.
  • Konvertera det korrupta textobjektet till konturer eller ändra dess typsnitt
    • Välj Objekt > Lås upp alla.
    • Välj Redigera > Markera allt.
    • Välj Skriv > Typsnitt och välj ett typsnitt som inte används i dokumentet.
      Obs! För att förhindra att textobjekt skadas i framtiden, installerar du om det problematiska typsnittet från den ursprungliga disken.

Är problemet fortfarande inte löst?

• Om ingen lösning fungerar, skapa om filen i Illustrator efter att du har sparat om eller återskapat grafik, mallar och anpassade färger som använts i originalfilen.
  • Du kan stöta på andra filrelaterade problem, som till exempel problem relaterade till minne, åtkomstbehörigheter, nätverk och flyttbara media. Om du vill ha mer information om problemet, se artikeln Identifiera och felsöka filproblem.

Gå med i konversationen

Ask the community

Om du har en fråga eller en idé att dela, kom och delta i Adobe Illustrator Forum. Vi vill gärna höra från dig.