Systemkrav för Illustrator CC oktober 2017 (22.0)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080.
  • OpenGL 4.x
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 eller Windows 10 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: För att använda GPU-prestanda: Intel-, NVIDIA- eller AMD-videoadapter som återfinns i listan nedan (medium/hög kvalitet rekommenderas); 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) samt de senaste drivrutinsversionerna för högsta prestanda

Obs!

Funktioner som kräver grafikprocessorer stöds inte på 32-bitars Windows-plattformar.

• Följande grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serien
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serien
  • NVIDIA Quadro P-serien

Viktigt! Microsoft Windows kanske inte identifierar tillgängligheten för de senaste enhetsdrivrutinerna för NVIDIA GPU-kort. Hämta de senaste enhetsdrivrutinerna för GPU-kort:

- Quadro-serien
 - andra serier

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serien
  • Intel HD Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serien
  • Intel HD Graphics 6000-serien
  • Intel Iris Graphics 6000-serien

AMD

Följande serier stöds bara på Windows 8 eller senare:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Obs!

Se till att du har de senaste drivrutinerna för GPU-kort installerade. Se Illustrator GPU-prestanda | Drivrutinsuppdateringar.

• Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • mac OS version 10.13 (High Sierra), macOS version 10.12 (Sierra) eller Mac OS X version 10.11 (El Capitan)
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Så här kontrollerar du VRAM-värden: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

* MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE:

• En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Applikationerna och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.
  • Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.

Språkversioner

Illustrator CC finns på följande språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

Hebrew*

Hungarian

Italiano

Nederlands

Polish

Português (Brasil)

Svenska

Turkish

Ukrainian

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav för Illustrator CC (2017)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080.
  • OpenGL 4.x
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 eller Windows 10 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: För att använda GPU-prestanda: Intel-, NVIDIA- eller AMD-videoadapter som återfinns i listan nedan (medium/hög kvalitet rekommenderas); 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) samt de senaste drivrutinsversionerna för högsta prestanda

Obs!

Funktioner som kräver grafikprocessorer stöds inte på 32-bitars Windows-plattformar.

• Följande grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serien
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serien
  • NVIDIA Quadro P-serien

Viktigt! Microsoft Windows kanske inte identifierar tillgängligheten för de senaste enhetsdrivrutinerna för NVIDIA GPU-kort. Hämta de senaste enhetsdrivrutinerna för GPU-kort:

- Quadro-serien
 - Andra serier

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serien
  • Intel HD Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serien
  • Intel HD Graphics 6000-serien
  • Intel Iris Graphics 6000-serien

AMD

Följande serier stöds bara på Windows 8 och senare OS-versioner:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Obs!

Se till att du har de senaste drivrutinerna för GPU-kort installerade. Se Illustrator GPU-prestanda | Drivrutinsuppdateringar.

• Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • macOS version 10.12 (Sierra) eller Mac OS X version 10.11 (El Capitan)
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Så här kontrollerar du VRAM-värden: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

* MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE:

• En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Applikationerna och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.
  • Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.

Språkversioner

Illustrator CC finns på följande språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

Hebrew*

Hungarian

Italiano

Nederlands

Polish

Português (Brasil)

Svenska

Turkish

Ukrainian

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav för Illustrator CC (2015)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080.
  • OpenGL 4.x
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 eller Windows 10 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: För att använda GPU-prestanda: Intel-, NVIDIA- eller AMD-videoadapter som återfinns i listan nedan (medium/hög kvalitet rekommenderas); 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) samt de senaste drivrutinsversionerna för högsta prestanda
  • Följande grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serien
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serien

Viktigt! Microsoft Windows kanske inte identifierar tillgängligheten för de senaste enhetsdrivrutinerna för NVIDIA GPU-kort. Hämta de senaste enhetsdrivrutinerna för GPU-kort:

- Quadro-serien
 - andra serier

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serien
  • Intel HD Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serien
  • Intel HD Graphics 6000-serien
  • Intel Iris Graphics 6000-serien

AMD

Följande serier stöds bara på Windows 8 och senare OS-versioner:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Obs!

Se till att du har de senaste drivrutinerna för GPU-kort installerade. Se Illustrator GPU-prestanda | Drivrutinsuppdateringar.

• Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X version 10.9, 10.10 eller 10.11 (rekommenderas)
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 512 MB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Så här kontrollerar du VRAM-värdena:
           Mac 10.9: Välj Mac > Om den här datorn > Mer info (Grafikinformation).
           Mac 10.10, 10.11: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

* MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE:

• En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Applikationerna och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.
  • Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.

Språkversioner

Illustrator CC finns på följande språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

Hebrew*

Hungarian

Italiano

Nederlands

Polish

Português (Brasil)

Svenska

Turkish

Ukrainian

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav för Illustrator CC (2014)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080. Mer information finns i Förbättrat Windows-stöd: HiDPI-enheter
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: Om du vill använda GPU-prestanda: NVIDIA-grafikkort som anges nedan (mellanklass/avancerat rekommenderas), 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) och de senaste NVIDIA-drivrutinerna för optimala prestanda (drivrutinsversion 335.23 eller senare rekommenderas för GeForce-serien och version 332.76 eller senare för Quadro-serien)
  • Följande NVIDIA-grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:
    • Quadro K-serien
    • Quadro 6xxx
    • Quadro 5xxx
    • Quadro 4xxx
    • Quadro 2xxx
    • Quadro 2xxxD
    • Quadro 6xx
    • GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, Titan)
  • Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X v10.7, v10.8, v10.9 eller v10.10
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE: Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.

Systemkrav för Illustrator CC

Windows

• Intel® 4 Pentium®- eller AMD Athlon®-64-processor
  • Microsoft® Windows® 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32-bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64-bitar)
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X v. 10.6.8, v. 10.7, v. 10.8 eller v. 10.9
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

* Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes onlinetjänster, inklusive Adobe® Creative Cloud™, får användas endast av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och onlinetjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE: Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.