Din dator måste uppfylla de grundläggande tekniska specifikationer som anges nedan för att du ska kunna köra och använda Illustrator.

Gäller för:

Oktober 2018-versionen

Systemkrav för tidigare versioner

Den senaste versionen av Creative Cloud-programmen stöder inte vissa äldre versioner av Windows och Mac. Lär dig mer.

Lägsta systemkraven för Illustrator

Windows

Lägsta kraven
Processor

Flerkärnig Intel-processor (med 32-/64-bitarsstöd) eller AMD Athlon 64-processor

Operativsystem Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 10*
RAM

2 GB RAM (4 GB rekommenderas) för 32 bitar, 4 GB RAM (16 GB rekommenderas) för 64 bitar

Hårddisk

2 GB ledigt utrymme på hårddisken för installation, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen, SSD rekommenderas

Bildskärmsupplösning

1 024 × 768 i skärmupplösning (1 920 × 1 080 rekommenderas)

För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/skärm med pekskärmsfunktion som kör Windows 10 (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).

GPU

OpenGL 4.x

Valfritt: För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Windows-enhet ha minst 1 GB VRAM (4 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.

Internetanslutning

Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

* Oktober 2018-utgåvan av Illustrator stöds inte av Windows 10-versionerna 1507, 1511, 1607.

Obs!

• Funktion för skalbart användargränssnitt stöds på Windows 10 (lägsta upplösning som stöds är 1 920 × 1 080).
  • Funktionen Auto-handtag stöds på Windows 10.
  • GPU i utkastläget stöds på bildskärmar med en upplösning på minst 2 000 pixlar för alla dimensioner.
  • Grafikprocessorfunktioner stöds inte på 32-bitars Windows-plattformar.
  • Funktionen för faktisk visning stöds inte på Windows 7-plattformen med 32 bitar.

Grafikkort med stöd

Följande grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serien
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serien
  • NVIDIA Quadro P-serien

Viktigt! Microsoft Windows kanske inte identifierar tillgängligheten för de senaste enhetsdrivrutinerna för NVIDIA GPU-kort. Hämta de senaste enhetsdrivrutinerna för GPU-kort:

- Quadro-serien
 - Andra serier

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serien
  • Intel HD Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serien
  • Intel HD Graphics 6000-serien
  • Intel Iris Graphics 6000-serien

AMD

Följande serier stöds bara på Windows 8 eller senare:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Obs!

Se till att du har de senaste drivrutinerna för GPU-kort installerade. Se Illustrator GPU-prestanda | Drivrutinsuppdateringar.

macOS

Lägsta krav
Processor

Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd

Operativsystem macOS-version 10.14 (Mojave), 10.13 (High Sierra), 10.12 (Sierra)
RAM

4 GB RAM (16 GB rekommenderas)

Hårddisk

2 GB ledigt utrymme på hårddisken för installation, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen, SSD rekommenderas

Bildskärmsupplösning

1 024 × 768 i skärmupplösning (1 920 × 1 080 rekommenderas)

GPU

För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.

• För eGPU, stöd på Mac OS 10.13.5 eller senare
  • Så här kontrollerar du VRAM-värden: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
  • Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
Internetanslutning

Internetanslutning och registrering krävs för registrering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Obs!

• Funktion för skalbart användargränssnitt (lägsta upplösning som stöds är 1920 × 1080)
  • Funktionen Auto-handtag stöds på Mac 10.13
  • GPU i utkastläge stöds på Retina-skärmar

* MEDDELANDE TILL ANVÄNDARE:

• En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre. Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Applikationerna och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.
  • Illustrator stöds inte i virtuella eller serverbaserade miljöer. Dessa miljöer omfattar, men begränsas inte till, Citrix Metaframe/Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels och Virtual PC. ”Thin Clients” är också serverbaserade miljöer.
  • Illustrator stöds inte för skiftlägeskänsliga filsystem, flyttbara flashminnen och nätverksenheter.

Tillgängliga språkversioner för Illustrator

Illustrator finns på följande språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

Hebreiska*

Ungerska

Italiano

Nederlands

Polska

Português (Brasil)

Svenska

Turkiska

Ukrainska

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.