Illustrator CC (2015) systemkrav och språkversioner

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080.
  • OpenGL 4.x
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 eller Windows 10 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: För att använda GPU-prestanda: Intel-, NVIDIA- eller AMD-videoadapter som återfinns i listan nedan (medium/hög kvalitet rekommenderas); 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) samt de senaste drivrutinsversionerna för högsta prestanda
  • Följande grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serien
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serien

Viktigt! Microsoft Windows kanske inte identifierar tillgängligheten för de senaste enhetsdrivrutinerna för NVIDIA GPU-kort. Hämta de senaste enhetsdrivrutinerna för GPU-kort:

- Quadro-serien
 - andra serier

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serien
  • Intel HD Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Graphics 5000-serien
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serien
  • Intel HD Graphics 6000-serien
  • Intel Iris Graphics 6000-serien

AMD

Följande serier stöds bara på Windows 8 och senare OS-versioner:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Obs!

Se till att du har de senaste drivrutinerna för GPU-kort installerade. Se Illustrator GPU-prestanda | Drivrutinsuppdateringar.

• Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X version 10.9, 10.10 eller 10.11 (rekommenderas)
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • För att använda funktionerna för GPU-prestanda bör din Mac ha minst 512 MB VRAM (2 GB rekommenderas) och datorn måste ha stöd för OpenGL version 4.0 eller senare.
    • Så här kontrollerar du VRAM-värdena:
           Mac 10.9: Välj Mac > Om den här datorn > Mer info (Grafikinformation).
           Mac 10.10, 10.11: Välj Mac > Om den här datorn (Grafikinformation).
    • I Apples supportdokument kan du se om din dator har stöd för den OpenGL-version som krävs (4.0 eller senare).
  • Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

* OBSERVERA: En internetanslutning, ett Adobe ID och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och Användarvillkoren och Adobes sekretesspolicy måste godkännas. Applikationerna och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner

Illustrator CC finns på följande språk:

Danska

Tyska

Engelska

Spanska

Franska

Franska*

Hebreiska*

Hungarian

Italienska

Nederländska

Polish

Portugisiska (Brasilien)

Svenska

Turkiska

Ukrainian

Tjeckiska

Ryska

عربي*

Japanska

简体中文

繁體中文

Koreanska

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster; arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt; även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Systemkrav för Illustrator CC (2014)

Windows

• Intel Pentium 4- eller AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Om du vill visa Illustrator i HiDPI-läge måste din bildskärm ha stöd för en upplösning på minst 1 920 × 1 080. Mer information finns i Förbättrat Windows-stöd: HiDPI-enheter
  • För att du ska kunna använda den nya toucharbetsytan i Illustrator måste du ha en surfplatta/bildskärm som kör Windows 8.1 och har touchfunktion (Microsoft Surface Pro 3 rekommenderas).
  • Valfritt: Om du vill använda GPU-prestanda: NVIDIA-grafikkort som anges nedan (mellanklass/avancerat rekommenderas), 1 GB VRAM (2 GB rekommenderas) och de senaste NVIDIA-drivrutinerna för optimala prestanda (drivrutinsversion 335.23 eller senare rekommenderas för GeForce-serien och version 332.76 eller senare för Quadro-serien)
  • Följande NVIDIA-grafikkort stöder de nya funktionerna för Windows GPU-prestanda i Illustrator:
    • Quadro K-serien
    • Quadro 6xxx
    • Quadro 5xxx
    • Quadro 4xxx
    • Quadro 2xxx
    • Quadro 2xxxD
    • Quadro 6xx
    • GeForce GTX-serien (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, Titan)
  • Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X v10.7, v10.8, v10.9 eller v10.10
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.*

Systemkrav för Illustrator CC

Windows

• Intel® 4 Pentium®- eller AMD Athlon®-64-processor
  • Microsoft® Windows® 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32-bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64-bitar)
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X v. 10.6.8, v. 10.7, v. 10.8 eller v. 10.9
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 1 024 rekommenderas)
  • Internetanslutning krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.*

* Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Adobes onlinetjänster, inklusive Adobe® Creative Cloud™, får användas endast av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och onlinetjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan upphöra eller ändras utan förvarning. Extra avgifter eller abonnemangsavgifter kan tillkomma.

Systemkrav för Illustrator CS6

Windows

• Intel® 4 Pentium®- eller AMD Athlon®-64-processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 3 eller Windows 7 med Service Pack 1. Adobe® Creative Suite® 5.5 och CS6-program har också stöd för Windows 8 och Windows 8.1. Mer information om stöd för Windows 8 finns i Vanliga frågor om CS6.
  • 1 GB RAM (3 GB rekommenderas) för 32 bitar, 2 GB RAM (8 GB rekommenderas) för 64 bitar
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet (dual layer DVD-kompatibel)
  • Vissa funktioner i Adobe® Bridge kräver ett grafikkort för DirectX 9 med minst 64 MB VRAM
  • Programvaran fungerar inte utan aktivering. Bredbandsuppkoppling krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.† Telefonaktivering är inte tillgänglig.

Mac OS

• Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
  • Mac OS X v10.6.8 eller v10.7. Adobe Creative Suite 5-, CS5.5- och CS6-programmen har stöd för Mac OS X v10.8 och v10.9 vid installation på Intel-baserade system.*
  • 2 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet (dual layer DVD-kompatibel)
  • Programvaran fungerar inte utan aktivering. Bredbandsuppkoppling krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.† Telefonaktivering är inte tillgänglig.

* Läs mer om stöd för Mac OS X Mavericks.

† Denna produkt kan integreras med eller ge åtkomst till vissa tjänster från Adobe eller externa parter på internet (”Online-tjänster”). Adobes onlinetjänster får användas endast av personer från 13 år och uppåt. Tjänsterna regleras av separata villkor och Adobes onlinesekretesspolicy. Tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och du kan behöva registrera dig för att få åtkomst till dem. Tjänsterna kan dessutom upphöra eller ändras helt eller delvis utan förvarning. Avgifter eller prenumerationskostnader kan tillkomma.

Äldre versioner

Systemkrav för Illustrator CS5

Windows

• Intel® 4 Pentium®- eller AMD Athlon®-64-processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 3; Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med Service Pack 1; eller Windows 7
  • 1 GB RAM
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (installation på flyttbara flashminnen stöds inte)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet*
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster†

Mac OS

• Intel-processor
  • Mac OS X v10.5.7 eller v10.6
  • 1 GB RAM
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flyttbara flashminnen)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet*
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster

*Du kan utöka produktens funktionalitet med hjälp av vissa tjänster på nätet, som Adobe CS Live (”onlinetjänster”), förutsatt att du har en snabb internetuppkoppling. Onlinetjänsterna och en del funktioner som ingår i dem finns inte i alla länder, på alla språk eller för alla valutor. Tjänsterna kan dessutom helt eller delvis dras in utan förvarning. Användning av onlinetjänsterna regleras av användarvillkoren och onlinesekretesspolicyn. Åtkomst till vissa tjänster kräver ibland användareregistrering. En del onlinetjänster, inklusive tjänster som till att börja med erbjuds kostnadsfritt, kan medföra ytterligare avgifter eller kräva särskild prenumeration.

Systemkrav för Illustrator CS4

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2 (Service Pack 3 rekommenderas) eller Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med Service Pack 1 (certifierat för 32-bitars Windows XP och Windows Vista)
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (installation på flashminne stöds inte)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

Mac OS

• PowerPC® G4 eller G5 eller Intel®-processor
  • Mac OS X v10.4.11–10.5.4
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken, ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen (det går inte att installera programmet på skiftkänsliga filsystem eller på flashbaserade lagringsenheter)
  • 1 024 × 768 i skärmupplösning (1 280 × 800 rekommenderas) med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Bredbandsanslutning till internet krävs för onlinetjänster*

* Med den här produkten kan du få tillgång till vissa funktioner som finns på webben (onlinetjänster), om du har en snabb uppkoppling till internet. Onlinetjänsterna och en del funktioner som ingår i dem finns inte i alla länder, på alla språk eller för alla valutor. Tjänsterna kan dessutom helt eller delvis dras in utan förvarning. Användning av onlinetjänsterna regleras av användarvillkoren och Adobes onlinesekretesspolicy. Tillgång till vissa tjänster kräver registrering. Vissa onlinetjänster, inklusive sådana som till en början erbjuds utan kostnad, kan senare beläggas med avgifter. Mer information om villkoren och onlinesekretesspolicyn finns på www.adobe.com/se.

Systemkrav för Illustrator CS3

Windows

• Intel Pentium 4, Intel Centrino, Intel Xeon eller Intel Core Duo (eller kompatibel processor)
  • Microsoft Windows XP med Service Pack 2 eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise (certifierat för 32-bitarsutgåvor)
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken (ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen)
  • Bildskärm: 1 024 × 768 med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Internetanslutning eller telefon krävs för aktivering av produkten
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för Adobe Stock Photos* och andra tjänster

Mac OS

• PowerPC G4 eller G5 eller flerkärnig Intel-processor
  • Mac OS X v10.4.810.5 (Leopard)
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 2.5 GB ledigt utrymme på hårddisken (ytterligare ledigt utrymme krävs under installationen)
  • Bildskärm: 1 024 × 768 med 16-bitars grafikkort
  • DVD-ROM-enhet
  • För multimediefunktioner krävs QuickTime 7
  • Internetanslutning eller telefon krävs för aktivering av produkten
  • Bredbandsuppkoppling till internet krävs för Adobe Stock Photos* och andra tjänster

* Online-tjänsterna Adobe Stock Photos, Adobe Connect och andra finns inte i alla länder, på alla språk och för alla valutor. Tjänsternas tillgänglighet kan ändras. Användning av onlinetjänster regleras av villkoren i ett separat avtal och ytterligare avgifter kan tillkomma.