Vanliga frågor om installation av anpassade, Förinställningar och Profiler från tredje part i Lightroom CC

Hur migrerar jag filer från Lightroom Classic CC till Lightroom CC?

För hjälpinstruktioner, se Importera profiler.

Obs!

Om du vill migrera dina Lightroom Classic CC framkallningsförinställningar till Lightroom CC, se Migrera Förinställningar.

Hur använder jag mina Lightroom Classic CC-profiler och förinställningar i Lightroom CC på mobilen?

1. Installera Lightroom CC på din dator.

2. Starta datorprogrammet Lightroom CC.

När du startar Lightroom CC-programmet för dator (v1.4 juni 2018-utgåvan eller senare) för första gången efter installation eller uppdatering, migreras befintliga Lightroom Classic-profiler och förinställningar på din dator automatiskt till Lightroom CC.

3. (Valfritt) Om du gör några ändringar eller lägger till nya förinställningar till Lightroom Classic (efter automatisk migrering till Lightroom CC-programmet) gör du något av följande:

a. Migrera de nya/uppdaterade förinställningarna manuellt till Lightroom CC

För hjälpinstruktioner, se Migrera Förinställningar.

b. Använd importdialogrutan i Lightroom CC-programmet

1. Från menyraden väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar.
    2. I dialogrutan Importera, bläddra till önskad sökväg och välj de förinställningar som du vill importera. Kontrollera filplatsen för Lightroom Classic CC-förinställningar på Win och macOS.
    3. Klicka på Importera.
  4. Kontrollera att Lightroom CC-appen på din mobila enhet är uppdaterad till den senaste versionen.

Förinställningarna och profilerna som du har installerat i Lightroom CC-programmet synkroniseras automatiskt med Lightroom CC på mobilen.

Hur installerar jag nya förinställningar och profiler i Lightroom CC?

1. Från menyraden väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar.

2. I dialogrutan Importera, bläddra till önskad sökväg och välj profiler eller förinställningar som du vill importera.

3. Klicka på Importera.

Hur installerar jag VSCO-förinställningar och profiler i Lightroom CC?

1. Installera först VSCO-förinställningarna och profilerna i Lightroom Classic CC.

Det förinställda VSCO-paketet innehåller ett installationsprogram som erbjuder installationssupport för både Lightroom Classic CC och Lightroom CC.

• För Lightroom Classic installerar installationsprogrammet i VSCO-paketet förinställningar, kurvor och kameraprofiler.
    • För Lightroom CC installeras förinställningar och kurvor men inte kameraprofilerna.
  2. Öppna Lightroom CC.

3. Importera alla VSCO-kameraprofiler i Lightroom CC manuellt.

Från menyraden väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar.

I dialogrutan Importera som visas, navigera till sökvägen nedan och välj de VSCO-profiler som du installerade i Steg 1.

Win: C:\Program\\Adobe\\CameraRaw\\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

Klicka på Importera.

Hur installerar jag nya XRite Passport-profiler och DNG Profile Creator-profiler i Lightroom CC?

När du startar Lightroom CC för första gången efter uppdatering till den senaste versionen läggs de befintliga profilerna på din dator automatiskt till. Om du vill installera nya XRite eller DNG Profile Creator-profiler efter den första programstarten gör du följande:

1. Spara profilerna från XRite eller DNG Profile Creator till skrivbordet.

2. Öppna Lightroom CC.

Från menyraden väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar.

3. I dialogrutan Importera, bläddra och välj de profiler som du sparade i Steg 1

4. Klicka på Importera.

Hur installerar jag Camera Raw skapade V2-profiler i Lightroom CC?

1. I Lightroom CC väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar från menyraden.

2. I dialogrutan Importera, navigera till sökvägen nedan och välj de profiler du vill importera.

Win: C:\Program\\Adobe\\CameraRaw\\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

3. Klicka på Importera.