När du startar programmet börjar Lightroom för mobilen utföra några hushållningsuppgifter i bakgrunden. Under processen visas följande meddelande:

”Lightroom har detekterat en skadad databas. Spara dina foton via iTunes fildelning. Efter det måste du installera Lightroom på nytt från App Store. Vi ber om ursäkt för besväret.”

För att undvika att förlora dina foton för Lightroom för mobilen kan du återställa dina filer via iTunes fildelning. Följ lösningstegen som nämns nedan.

Produktversioner som berörs

Lightroom för mobilen (iOS) 2.7.0 och senare

Operativsystem

iOS

Tillfällig lösning

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.

2. Anslut din mobila iOS-enhet till din dator.

3. I iTunes-fönstret ska du klicka på enhetsikonen i det övre vänstra hörnet (som visas på bilden nedan).

Markera de anslutna mobila enheterna i iTunes
  4. Dina anslutna mobila enheter visas i iTunes. Nu ska du markera Appar i den vänstra rutan.

Appar installerade på de anslutna mobila enheterna i iTunes
  5. I den högra rutan ska du rulla nedåt för att visa området Fildelning.

6. I området Fildelning ska du markera Lightroom i listan.

Alla Lightroom för mobilen-filer visas till höger.Det finns två eller tre mappar, spara dem alla genom att dra dem till din dator så att du inte missar några filer.Dina foton kan vara utspridda över dessa mappar och de heter .JPG eller .DNG.

Kopiera Lightroom-mapparna i iTunes fildelningsområde

När du har återställt dina foton för Lightroom för mobilen kan du nu installera appen Lightroom för mobilen på nytt från App Store.

• Om du använder Lightroom för mobilen utan att logga in kan du kopiera de återskapade fotona till din mobila enhet och sedan importera fotona till Lightroom för mobilen (iOS). För att veta hur man importerar foton från enhetens galleri, se Importera foton i Lightroom för iPhone och iPad.
  • Om du är en registrerad Creative Cloud-medlem eller använder en kostnadsfri provperiod kan du använda Lightroom på datorn för att synkronisera foton med appen Lightroom för mobilen. För mer information, se Synka Lightroom över stationära och mobila plattformar.