Läs om hur du konfigurerar Lightroom Classic för datorer för synkronisering av foton med Lightroom-appar.

Konfigurera Lightroom Classic för synkronisering

Viktigt:

Använder du Lightroom Classic och Lightroom tillsammans med synkroniseringstjänster som Microsoft OneDrive eller Apple iCloud Drive på datorn? Om du vill undvika att använda onlinelagringsutrymme för synkroniseringsklienten exkluderar du platsen för foton för Lightroom-ekosystemet i inställningarna för synkroniseringsklienten. Alternativt så anger du en annan mapplats i synkroniseringsinställningarna för Lightroom Classic för hämtning av foton för Lightroom-appar som du inte har markerat för överföring till onlinelagringsutrymmet för synkroniseringstjänsten.

1. Klicka på Hjälp > Uppdateringar. Se till att du använder den senaste versionen av Lightroom Classic.

2. Klicka på Kom igång med Lightroom längst upp till vänster på skärmen. Logga in på Lightroom Classic för datorer med ditt Adobe ID-id.

3. På inloggningssidan anger du ditt Adobe ID-id och -lösenord och sedan klickar du på Logga in.

4. När du har loggat in klickar du på ditt användarnamn längst upp till vänster och kontrollerar att alternativet Synkronisera med Lightroom är aktiverat.

Obs!

På inloggningsskärmen finns det eventuellt ett alternativ som du kan använda till att växla mellan ett privat konto och ett företagskonto. Mer information finns i Växla från ett Adobe ID-id till ett Enterprise ID-id.

Konfigurera samlingar

Om du vill synkronisera Lightroom Classic-foton med Adobe Photoshop Lightroom-appar måste fotona finnas i synkroniserade samlingar. Foton i en synkroniserad samling är automatiskt tillgängliga i Lightroom för datorer, i Lightroom CC för mobila enheter och i Lightroom CC på webben.

1. När du skapar samlingar i Lightroom Classic markerar du kryssrutan Synkronisera med Lightroom i dialogrutan Skapa samling.

2. Om du har befintliga samlingar kan du konfigurera dem så att de synkroniseras med Lightroom.

Synkroniseringsikonen i panelen Samling i Lightroom Classic CC
    Om du vill se till att bilderna i samlingarna synkroniseras med enheten klickar du på synkroniseringsikonen.

A. Samling som inte synkroniseras B. Synkroniserad samling (ikon med dubbelriktad pil)

Obs!

Du kan även högerklicka på en befintlig samling och välja Synkronisera med Lightroom på snabbmenyn.

3. Om du vill avbryta synkroniseringen av en samling med enheten gör du något av följande i panelen Samlingar:

• Klicka på synkroniseringsikonen bredvid namnet på samlingen.
    • Högerklicka på en samling och avmarkera Synkronisera med Lightroom på snabbmenyn.

Ange synkroniseringsinställningar för Lightroom

På fliken Lightroom-synkronisering i dialogrutan Inställningar kan du ange inställningarna för synkronisering av foton mellan Lightroom Classic och Lightroom-appar. Om du vill få åtkomst till synkroniseringsinställningarna i Lightroom Classic väljer du Redigera (Windows)/Lightroom Classic (macOS) > Inställningar och sedan klickar du på fliken Lightroom-synkronisering.

Konto

I avsnittet Konto kan du visa information om ditt konto: Adobe ID-id, namn, status, prenumeration, slutdatum, överföringar. Klicka på Mer kontoinformation online om du vill få åtkomst till ditt Adobe ID-konto online och logga in med ditt Adobe ID-id (din e-postadress) och ditt lösenord.

Ta bort all synkroniserad data tar bort alla fotodata och synkroniserad information från Creative Cloud, inklusive förhandsvisningar, metadata och framkallningsinställningar. De ursprungliga fotona på datorn påverkas inte. Alla samlingar bevaras också, men deras synkroniseringsinställningar återställs.

Alternativ

Om du inte vill att datorn ska växlas till viloläget när du synkroniserar foton i Lightroom Classic för datorer med Lightroom Classic-ekosystemet väljer du Förhindra att systemet sätts i viloläge under synkronisering.

Plats

Som standard synkroniseras dina foton från Lightroom Classic-ekosystemet till följande mapp:

• (Windows) C:\Users\<användarnamn>\Pictures
  • (macOS) /Users/<användarnamn>/Pictures

Du kan använda följande alternativ till att välja en plats för dina foton för Lightroom-ekosystemet och även till att ange en mappstruktur.

Ange plats för foton för Lightroom-ekosystemet

Välja en sökväg för hämtning av foton från Lightroom-ekosystemet.

Använd undermappar som är formaterade med bildtagningsdatumet

Välj det här alternativet om du vill välja ett undermappsformat för hämtning av foton från Lightroom-ekosystemet på den plats du har angett ovan.

Åtkomst till Lightroom-foton i appen Adobe Creative Cloud för mobila enheter

Foton i synkroniserade samlingar i Lightroom Classic på datorn är automatiskt tillgängliga i appen Adobe Creative Cloud för mobila enheter.

Gör så här om du vill få åtkomst till synkroniserade Lightroom Classic-samlingsfoton i Adobe Creative Cloud-appen för mobila enheter:

1. Aktivera alternativet Synkronisera med Lightroom i Lightroom Classic för datorer.

Mer information finns i Konfigurera Lightroom Classic för synkronisering.

2. Gå till panelen Samlingar och aktivera alternativet Synkronisera med Lightroom för de samlingar du vill synkronisera.

Mer information finns i Konfigurera samlingar.

3. Öppna appen Adobe Creative Cloud på din mobila Android- eller iOS-enhet och logga in med ditt Adobe ID-id.

4. I Adobe Creative Cloud-appen för mobila enheter trycker du på Ditt arbete och går till fliken Lr-foton

Välj Mina resurser i appen Creative Cloud för mobila enheter