Grundläggande

Photoshop Express finns tillgängligt på iOS, Android och Windows Microsoft Store. Den OS-version som stöds är:

• För iOS: 10.0 och senare
  • För Android: 4.1 och senare
  • För Windows: Windows 8 och senare (Xbox One, Windows 10 version 14393.0 eller senare, Windows 8 Mobile, Windows 8.1)

För foton är filtyperna som stöds: JPEG, PNG och TIFF.

För raw-filer stöds följande filtyper:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr och fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef och nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Ja, Photoshop Express stöds på Chromebooks.

Användning av Photoshop Express

Vid första start ska du välja att tillåta fotoåtkomst i tillståndsdialogen. Om tillgång nekas vid första starten kan du aktivera det från iOS- eller Android-inställningar.

Access Device photos
Få åtkomst till foton från din iOS-enhet
psx-new_gallery
Få åtkomst till foton från din Android-enhet

Ja, du kan importera foton från Lightroom till Photoshop Express. Så här gör du:

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen under Fler importalternativ och logga in på ditt Creative Cloud-konto, om du inte redan är inloggad.

2. Klicka på listruteikonen i den översta panelen och välj Lightroom-bilder i listan.

3. Markera de foton du vill importera till Photoshop Express.

LR Photos

1. För iOS-användare, klicka på Appinställningar > Preferenser.

2. Klicka på Återställ inköp och ange det konto som du gjorde inköpen med.

Obs!

För Android-användare sker återställning av inköp automatiskt.

Restore Purchases

Ja, du kan redigera raw-foton. Photoshop Express stöder följande RAW-format:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr och fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef och nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Nu finns Vinjett som en kategori under Justeringar. Gör så här för att använda vinjettverktyget:

1. Välj Vinjett i Justeringar.

2. Använd reglagen för Mängd, Mittpunkt, Ludd och Rundhet för att skapadenvinjetteffekt du vill ha.

• Mängd: Styr det här reglaget för att tillämpa vinjetteffekten.
    • Mittpunkt: Styr det här reglaget för att justera storleken på vinjettens mittpunkt.
    • Ludd: Det här reglaget styr hur mjuk eller hård vinjettens övergång är.
    • Rundhet: Det här reglaget styr formen på vinjetteffekten.
    Vinjettverktyget under Justeringar
    Hitta Vinjett under Justeringar i Photoshop Express på din iOS-enhet.
    Vinjettverktyget under Justeringar
    Hitta Vinjett under Justeringar i Photoshop Express på din Android-enhet.

När du installerar Photoshop Express finns Looks tillgängliga för flera olika kategorier. De senaste kategorierna som t.ex. Svartvitt, Stående, Natur, Pop Color och Duo Tones innehåller nya och gamla Looks i varje kategori.

I följande tabell kan du hitta kategorin för en viss Look:

Svartvitt

Stående

Natur

Pop Color

Duo Tone

60sTVGrab

VignetteGlow

Ljust

Orange

Magenta

HiContrastBW

Orton

Cinematisk

Aqua

Grön

Infraröd

VignetteBlue

Klassisk

Blå

Mint

Pinhole

VintageII

Färgstark

Grön

Orange

SepiaII

WarmVintage

Skymning

Magenta

Lila

SepiaIII

3D

TheBlues

Lila

Röd

WhiteMist

Nostalgisk

Fart

Röd

Blågrön

Antik

Mjuk

Korn

Gul

Guld

Selen

Grungify

Fejk

RGB

Lax

Grönt filter

Glimt

Vital

Gryning

Brygd

Röd ton

Brun ton

Grön ton

Blå ton

Lila ton

För iOS-användare:

Om du vill ta bort bilder trycker du på ikonen längst upp till höger på skärmen och väljer Ta bort bilder. Välj de foton du vill ta bort och klicka på Ta bort.

delete

Adobe Revel har avslutats. För mer information, se denna artikel.

Reducera brus har bytt namn till Minska luminansbrus. Du kommer åt alternativet via Korrigeringar > Detaljer > Minska luminansbrus.

noise

Photoshop Express har inte den här funktionen i den aktuella versionen.

Photoshop Express har inte den här funktionen i den aktuella versionen.