Photoshop stöder inte åsidosättning av hög DPI-skalning i Windows-versionen 10 eller senare. Användare som åsidosätter denna inställning kan få problem med att interagera med Photoshops användargränssnitt. Eventuella problem:

• Startskärmen, bibliotekspanelen och andra tilläggspaneler visas inte i korrekt skala (visas för små och förskjutna)
  • Listrutemenyer justeras inte gentemot den övre menyraden
  • Markören visar hela tiden snurrande laddningscirkel bredvid markören
  • Arbetsytan är inte centrerad i dokumentfönstret och justeras inte mot linjaler

Lösning

1. Avsluta Photoshop.
  2. Navigera till Photoshops installationsmapp i Windows Utforskaren.
  3. Högerklicka på Photoshop.exe i installationskatalogen och välj Egenskaper.
  4. Växla till fliken Kompatibilitet i dialogrutan som visas.
  5. Avmarkera Åsidosätt hög DPI-skalning i gruppen Inställningar.
  6. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
  7. Starta om Photoshop.