Alternativet Ingen färghantering finns inte längre på listan i popup-menyn Färghantering i dialogrutan Skriv ut i Photoshop CS5. Använd programmet Adobe Color Printer Utility för att skriva ut dina mål utan färghantering.

Obs! De här anvisningarna finns i Viktigt-filen som ingår i varje nedladdning.

Hämta lämplig bifogad fil

Hämta

Hämta

Installera verktyget

När du har laddad ned tillämplig fil dubbelklickar du på zip-filen. I Mac OS dubbelklickar du på den resulterande .dmg-filen.

• Mac OS: Dra filen Adobe Color Printer Utility.app till Program-mappen eller någon annan mapp du föredrar.
  • Windows: Välj att extrahera alla filer. När filerna har extraherats drar du Adobe Color Printer Utility till önskad mapp.

Kör verktyget

1. Dubbelklicka på Adobe Color Printer Utility för att öppna programmet.
  2. Välj att öppna en TIFF-bild. Det här verktyget fungerar bara med TIFF-filer.
  3. Välj Arkiv > Utskriftsformat. Välj pappersstorlek och orientering.

Obs! För de flesta målfiler bör du skriva ut bilden i dess ursprungliga storlek, så att den läses in ordentligt av profilverktyget.

1. Välj Arkiv > Skriv ut.
  2. Stäng av Färghantering:

Mac OS

1. Expandera dialogrutan Skriv ut genom att klicka på pilen bredvid skrivarens popup-meny
    2. Alternativen för papperstyp och färghantering hittar du i popup-menyn i mitten av dialogrutan. Menyvalen och platserna för de här alternativen ändras beroende på din skrivardrivrutin.
    3.  Ange den Papperstyp som mest liknar pappret du profilerar.
    4. Ställ in Färghantering på Av. Vissa skrivare stänger av Färghantering automatiskt.

Windows

1. Välj målskrivare i dialogrutan Skriv ut och klicka sedan på Egenskaper.

2. Ange den Papperstyp som mest liknar pappret du profilerar.

3. Ställ in Färghantering på Av.

Obs! I vissa skrivardrivrutiner hittar du de här alternativen genom att välja Avancerat eller Anpassa.

Kända problem med verktyget (Mac OS)

Mac OS 10.8

Om du använder Mac OS 10.8 (Mountain Lion) och Adobes färgprofilverktyg inte öppnar, ska du göra följande ändring i Mac OS Systeminställningar:

1. Välj Systeminställningar > Säkerhet och integritet > Allmänt.
  2. Ändra alternativet Tillåt program hämtade från till Var som helst. Stäng systeminställningar.
  3. Använd stegen ovan för att köra Adobes färgprofilverktyg.

Mac OS 10.5

Programmet fungerar bara i Mac OS 10.6 och 10.7. Det fungerar inte i Mac OS 10.5.

Nyckelord: skriva ut, skrivare, utskrift, cms, cms av, cms off, cmsoff, cms ej av, no cms off, ingen färghantering, acpu, lion, 10.7; cpsid_83497