Paneler eller andra gränssnittselement som du flyttade till en sekundär bildskärm flyttas tillbaka till huvudbildskärmen när du växlar till andra program. Du använder flera bildskärmar på Mac OS X 10.9 (Mavericks).

Lösningar

Lösning 1: Avmarkera Bildskärmar har separata områden i Mission Control.

1. Välj Mission Control-ikonen i dockan eller välj Apple-menyn > Systeminställningar > Mission Control.
  2. Avmarkera alternativet Bildskärmar har separata områden.
  3. Logga ut och logga in igen.

Se denna Apple technote för en skärmbild av denna dialogruta.

Lösning 2: Tilldela inte programmet till ett enskilt område.

1. Kommando-klicka eller högerklicka på programikonen i dockan.
  2. Gå till Alternativ.
  3. I sektionen Tilldela till, välj antingen Alla skrivbord eller Inget.

Obs: Om du inte ser Tilldela till-sektionen i Alternativ är det möjligt att du har inaktiverat ytterligare områden. Skapa ett tillfälligt område så att du kan se Tilldela till-alternativen. För mer information om att skapa områden, se Mac 101: Använda områden för att organisera dina fönster och program.

Ytterligare information

Mac OS 10.9.x ger dig möjligheten att tilldela ett program till ett specifikt område. Programmet öppnas alltid i detta område, vilket hjälper till med organisationen och det blir mindre rörigt på skärmen. Dock måste alla element i det programmet också finnas i samma område. Operativsystemet låter dig temporärt flytta element till en annan skärm när programmet är aktivt. När du växlar till ett annat område eller program och växlar tillbaka, tilldelar operativsystemet alla element till det angivna området.

Andra problem som är lösta när detta alternativ avmarkeras är:

• Du kan dra ut skrivbordet så att det sträcker sig över båda bildskärmarna.
  • Du kan dra en flik i Photoshop till din sekundära skärm.
  • Släckt ljus i Lightroom påverkar båda bildskärmarna.