Du kan snabbt skicka det du har skapat med e-post eller dela det till flera tjänster direkt från Photoshop

Du kan snabbt skicka det du har skapat med e-post eller dela det till flera tjänster direkt från Photoshop När du delar ett dokument via e-post skickas det ursprungliga dokumentet (.psd-fil). För vissa tjänster och kanaler för sociala medier konverteras dokumentet automatiskt till JPEG-format innan det delas.

Gör så här:

• Välj Arkiv > Dela i Photoshop. Du kan även klicka på ikonen  i alternativfältet.
  • I panelen Dela väljer du om du vill dela resursen med fullständig storlek eller i en mindre version.

Om du väljer att du vill dela den mindre versionen skalförändras dokumentet så att dess längre kant är 1 200 pixlar lång. Den andra kanten skalförändras i motsvarande grad.
  • Klicka på den tjänst där du vill dela resursen. Klicka till exempel på Facebook.
  • För vissa tjänster måste du eventuellt ange ytterligare information. När du till exempel publicerar en bild på Facebook kan du ange en beskrivning av typen ”Vad tänker du på?” för bilden.
  • Dela resursen genom att följa de instruktioner som visas på skärmen.

quick-share
Alternativ för delning i macOS
quick-share-windows
Alternativ för delning i Windows

Obs!

Operativsystemsinställningar anger vilka tjänster som visas i panelen Dela. Du kan finjustera de inställningarna. I macOS kan du till exempel lägga till/ta bort tjänster i/från panelen Dela genom att finjustera Systeminställningar > Tillägg > Menyn Dela. Mer information finns på den här Apple-dokumentationssidan.