Lägg till text med verktyget Vågrät text

Med verktyget Vågrät text kan du lägga till vågrät text i bilderna.

Verktyget Vågrät text i Photoshop

1. Välj verktyget Vågrät text (T) .

2. Använd alternativfältet för att anpassa verktygsinställningarna, till exempel teckensnittsformat, teckenstorlek och textfärg, för att få den effekt du vill ha.

3. Lägg till punkttext (för att lägga till några ord, t.ex. en rubrik eller titel) eller stycketext.

• Punkttext: Klicka var som helst på arbetsytan och skriv texten.
    • Stycketext: Dra markören på arbetsytan för att skapa en begränsningsram och skriv texten.
  4. Klicka på  i alternativfältet eller tryck på Ctrl+Enter (Windows) respektive Kommando+Enter (Mac OS) för att spara ändringarna.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online