Lär dig hur du redigerar och tar bort filer på Adobe Stock Contributor-portalen.

Redigera din portfolio

När du har överfört dina filer kan du ändra titel, kategori och nyckelord om du vill. Eller så kanske du vill ta bort en fil helt och hållet. Du kan enkelt göra sådana ändringar när din fil har godkänts eller innan du har skickat in den. Du kan inte ta bort eller redigera en fil när den håller på att granskas eller om den har refuserats.

Du kan redigera med en miniatyrbild av filen
Här kan du ta bort en fil eller redigera titel eller nyckelord

Så här redigerar du en fil i din portfolio

1. Gå till din portfolio.
  2. Klicka på filen som du vill redigera.
  3. En större miniatyrbild öppnas och under den finns en ruta som innehåller titel, kategori och nyckelord (1).
  4. Håll markören över objektet som du vill redigera och klicka sedan på pennikonen (2).
  5. Redigera objektet och spara.

Så här tar du bort en fil i din portfolio

1. Gå till din portfolio.
  2. Klicka på filen som du vill redigera.
  3. Klicka på papperskorgen (3).
Redigera fil i Överförda filer
Du kan flytta eller ta bort vissa nyckelord eller ta bort alla och ersätta dem med automatiska nyckelord.

Så här redigerar du en fil i dina överförda filer

1. Gå till Överförda filer.
  2. Om du vill visa en större miniatyrbild av bilden: markera den miniatyrbild som du vill granska.
  3. Klicka sedan på dubbelpilarna högst upp i indexpanelen till höger för att utöka förhandsvisningen.
  4. Stäng förhandsvisningsbilden genom att klicka på X:et uppe till höger i förhandsvisningsbilden.

Så här ändrar du nyckelordens ordning:

1. Placera markören över siffran till vänster om nyckelordet. Siffran förvandlas till ett rutnät (4). Klicka och dra nyckelordet uppåt eller nedåt.
  2. Om du vill flytta ett nyckelord högst upp, klickar du på pilen till höger om ordet (5).
  3. Om du vill ta bort ett nyckelord, klickar du på X:et till höger om ordet (6).

Så här tar du bort och ersätter nyckelord:

1. Om du vill ta bort de befintliga nyckelorden och börja om med automatiska nyckelord väljer du Radera alla nyckelord (7)
  2. Välj sedan Uppdatera automatiska nyckelord (8).
Ta bort en fil i avsnittet Överförda filer
Du kan ta bort en fil innan den blir bedömd

Så här tar du bort en fil i dina överförda filer

1. Gå till Överförda filer.
  2. Klicka på filen som du vill ta bort.
  3. Längst ned på panelen Nyckelord väljer du Ta bort fil (se ovan).