stock-app-noshadow

Adobe Stock är en tjänst som ger designers och företag tillgång till miljontals utvalda och royaltyfria foton, videor, illustrationer, vektorbilder, 3D-mediefiler och mallar av hög kvalitet för alla kreativa projekt. Du kan köpa Adobe Stock som en prenumeration på flera mediefiler. Det finns olika prenumerationspaket att välja bland.

Adobe Stock

Grunderna

Adobe Stock är en ny tjänst som ger designer och företag tillgång till 90 miljoner utvalda och royaltyfria foton, vektorbilder, illustrationer, videor, mallar och 3D-mediefiler av hög kvalitet för alla kreativa projekt.

Adobe Stock finns inbyggt i dina favoritdatorprogram från Adobe, till exempel Photoshop, Illustrator och InDesign. Det gör att du kan söka efter, bläddra bland och lägga till bilder i Creative Cloud Libraries och få omedelbar tillgång till mediefilerna via både datorn och dina mobila enheter. I Photoshop, Illustrator och InDesign kommer du snabbt i gång med dina kreativa projekt genom att hämta designade mallar från Adobe Stock direkt i dialogrutan Nytt dokument.

Adobe Stock-mediefiler kan licensieras direkt från Creative Cloud-datorprogrammen eller via stock.adobe.com/.

En royaltyfri mediefil är licensierad så att den kan användas till valfria illustrationsändamål, även i professionella sammanhang, utan geografiska begränsningar eller sista giltighetsdatum.

I samlingen Adobe Stock Redaktionellt finns bilder och videor som är nyhetsrelaterade, aktuella och avbildar verkliga personer, händelser, platser och produkter.

• Bilderna i Adobe Stock Redaktionellt finns i två storlekar: små bilder som är lämpliga för användning på webben och för begränsade utgåvor (49,99 USD), och fullt upplösta bilder för obegränsade utgåvor (199,99 USD).
  • Premiumbilderna i Adobe Stock Redaktionellt består av vår tids mest ikoniska och välkända bilder. De har inga publiceringsbegränsningar och finns också i två storlekar: liten premiumbild (249,99 USD) och fullt upplöst premiumbild (499,99 USD).
  • Alla videor i Adobe Stock Redaktionellt har HD-format. När du licensierar redaktionella videor kan du köpa antingen en standardlicens med begränsade visningsrättigheter (79,99 USD) eller en förbättrad licens med obegränsade visningsrättigheter (249,99 USD).

Du får tillgång till redaktionella mediefiler på Adobe Stock-webbplatsen eller från något av Creative Cloud-programmen som är integrerade med Adobe Stock. Dessa mediefiler är markerade med ”Endast redaktionellt bruk”. Du får inte använda redaktionella mediefiler för kommersiella ändamål, till exempel annonser eller försäljning av produkter. Du kan läsa alla användningsvillkor för Adobe Stock här.

Adobe Stock-bilder finns tillgängliga i filformaten JPEG, AI och EPS. HD-filmer är tillgängliga i MOV-format. 4K-filmer är tillgängliga i olika format. Alla 4K-filmer är också tillgängliga i HD. Det finns tre typer av 3D-mediefiler i Adobe Stock: modeller (.obj), ljus (.exr/.hdr) och material (.mdl). Dessa mediefiler kan användas i flera olika 3D-program.

Adobe Stock har också designade mallar så att du snabbt kommer igång med dina projekt. Mallar från Adobe Stock är tillgängliga direkt från dialogrutan Nytt dokument i Photoshop, Illustrator och InDesign. När du licensierat och laddat ned en mall kan du bygga vidare på den precis som du skulle arbeta med andra Photoshop- eller Illustrator-dokument. Du kan också hitta och ladda ned mallar för rörlig grafik på Adobe Stock och använda dem i dina Premiere Pro-projekt. Tusentals mallalternativ är nu tillgängliga på Adobe Stock-webbplatsen.

Allt Adobe Stock-material tillhandahålls i högsta tillgängliga upplösning. Upplösningen varierar beroende på vilken kameramodell som ursprungligen användes för mediefilen, men det mesta av innehållet lämpar sig för tryckning i hög kvalitet upp till 300 dpi. Vektorfiler kan skrivas ut i alla tillgängliga storlekar utan kvalitetsförlust.

Adobe Stock erbjuder både HD- och 4K-filmer. Alla 4K-filmer är också tillgängliga i HD-format.

3D-modell-, ljus- och materialmediefiler i Adobe Stock är optimerade för användning i Adobe Dimension med filformatet MDL. Det finns dock vissa faktorer att ta hänsyn till när du använder de här mediefilerna i Dimension eller 3D-appar från tredje part.

Modeller i 3D-appar från tredje part

• Alla program som kan importera .obj-filer, inklusive Adobe Photoshop, kan läsa in modellerna. Modellerna ser dock inte ut som de renderade bilderna på Adobe Stock-webbplatsen om de läses in i en miljö som inte har stöd för MDL 1.3 eller senare.
  • Varje modell har en .mtl-fil som innehåller skuggningsinformation för program som inte stöder MDL. Beroende på programmets importfunktion kan eventuella textureringslösningar krävas.
  • För bästa återgivning krävs en renderingsmotor som stöder MDL 1.3 eller senare.

Modeller i Dimension

När du använder de här modellerna i Dimension kan det finnas små visuella skillnader mellan hur modellen ser ut på Adobe Stock och hur den ser ut i ditt program. Sådana skillnader är förväntade och resulterar alltid i en förbättrad 3D-upplevelse.

Nej. Allt du behöver för att kunna hämta innehåll från Adobe Stock är ett Adobe ID som du skapar snabbt och kostnadsfritt.

Creative Cloud-medlemmar får en mängd förmåner för Adobe Stock, bland annat smidig integrering med favoritprogrammen, till exempel Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro med flera.

Ja. Vem som helst kan registrera sig och använda Adobe Stock på stock.adobe.com/.

Du kan prova Adobe Stock-bilder och -videor genom att hämta lågupplösta, vattenstämplade versioner. Du behöver inte betala något förrän du bestämmer dig för att licensiera mediefilen.

Mallar och 3D-mediefiler måste licensieras innan du kan hämta dem. Många är kostnadsfria. Du kan visa en stor förhandsversion av mediefiler så att du kan se alla detaljer. En beskrivning av varje mediefil finns på panelen Detaljer.

Om du är en ny Adobe-användare skapas ett konto åt dig när du gör ditt första köp. Adobe skickar ett e-postmeddelande till dig med ett inköpskvitto och en länk för att ange ditt lösenord. Du måste ange ditt lösenord inom 72 timmar efter att e-postmeddelandet skickats, annars upphör länken att fungera. Om länken inte längre fungerar kan du gå igenom arbetsflödet för glömda lösenord för att ange ditt lösenord.

Efter ditt första köp kan du göra ytterligare köp på Stock under en timme utan att ange ditt lösenord. Då pågår fortfarande arbetsflödet med att skapa ditt konto. Under den tiden kan du inte logga in på kontohantering eller andra Adobe-tjänster. För det måste du först ange ditt lösenord. Efter en timma loggas du ut och måste ange ditt lösenord i e-postmeddelandet för att kunna logga in igen.

Du kan licensiera och hämta mediefiler från Adobe Stock-webbplatsen eller inifrån ett Creative Cloud-program. Mer information finns i Använda Adobe Stock-webbplatsen.

Om du har problem med att hämta mediefiler efter att du licensierat dem finns information i Det går inte att hämta Adobe Stock-mediefiler.

Adobe Stock Premium-samlingen innehåller tusentals utvalda bilder från portfolios från några av världens bästa fotografer och bildbyråer. De har samma filtyper och upplösningar som andra Adobe Stock-bilder,men har valts ut för att innehållet, stilen och produktionskvaliteten håller en särskilt hög klass.

Alla Adobe Stock-bilder i premiumsamlingen har en förbättrad licens, vilket tillåter ett obegränsat antal utskrifter. Utökade licenser för att skapa bearbetade produkter för återförsäljning (till exempel kaffemuggar eller T-shirtar) är dock endast tillgängliga för premium-bilder med ett Adobe Stock Enterprise-konto.

Adobe Stock Premium-samlingen är prissatt i tre nivåer. Du kan även licensiera samma bilder i en mindre storlek för halva priset. Du kan till exempel licensiera en premiumbild med priset 499,99 USD och måtten 6 000 px × 4 000 px eller för 249,99 USD om du köper den med måtten 1 688 × 1 125 px.

Ja. Adobe Stock Premium-samlingsbilderna är för närvarande prissatta i tre nivåer. Du kan även licensiera samma bilder i en mindre storlek för halva priset. Du kan till exempel licensiera en premiumbild med priset 499,99 USD och måtten 6 000 px × 4 000 px eller för 249,99 USD om du köper den med måtten 1 688 × 1 125 px.

Med kreditpaket kan du köpa mediefiler på Adobe Stock på ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt. När du köper ett paket har du ett år på dig att lösa in dina krediter mot innehåll som premiumbilder, videor, redaktionella bilder och andra mediefilstyper. Kreditpaket fungerar ungefär som när man köper polletter i en spelhall: du sparar pengar genom att köpa flera polletter samtidigt och olika spel kostar olika många polletter.

Mer information finns i Vanliga frågor och svar | Kreditpaketpacks.

Adobe Stock har många olika prisalternativ för mallar och 3D-mediefiler, inklusive vissa som är kostnadsfria. Alla mallar eller 3D-mediefiler med priset 9,99 USD kan även licensieras med en prenumeration, på samma sätt som bilder licensieras.

Om du vill se mallar eller 3D-innehåll inom ett visst prisintervall kan du förfina din sökning genom att använda ett prisfilter.

Mer information om att lägga till mediefiler på Adobe Stock finns i Hjälp om Adobe Stock-medverkan.

Adobe Stock och Creative Cloud

Bilder och videor från Adobe Stock-webbplatsen kan öppnas i många Creative Cloud-program med ett enda klick. De kan också sparas direkt till ett Creative Cloud-bibliotek så de är tillgängliga direkt i de flesta av dina Creative Cloud-datorprogram och -mobilappar.

Adobe Stock kan även startas från bibliotekspanelen i Creative Cloud-programmen, exempelvis Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects och Dreamweaver. Du kan även licensiera vattenstämplade förhandsvisningar av Adobe Stock-innehåll direkt från Libraries-panelen i datorprogrammen.

Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Adobe Stock-innehåll kan användas i alla Creative Cloud-datorprogram och mobilappar där användaren kan montera ett foto, en video, en illustration eller grafik. Du kan även spara dina bilder direkt i Creative Cloud Libraries för att få omedelbar åtkomst till dem från alla program. Creative Cloud Libraries-funktionen stöds för närvarande i Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Illustrator Draw, Photoshop Sketch och Comp.

Mallar från Adobe Stock är också tillgängliga direkt från dialogrutan Nytt dokument i Photoshop, Illustrator och InDesign. Mallarna hjälper dig att snabbt komma i gång med dina kreativa projekt och finns i formaten .psdt,  .ait och .indt. När du licensierat och laddat ned en mall kan du bygga vidare på den precis som du skulle arbeta med andra Photoshop- eller Illustrator-dokument.

Du kan dela den licensierade mediefilen med anställda eller underleverantörer, under förutsättning att de följer alla begränsningarna i licensen.

Om du överför bilden eller en bearbetad version av den till en kund måste du sedan köpa ytterligare en licens om du tänker använda den för en annan kund.

Du kan hämta Adobe Stock-bilder direkt från webbplatsen till din dator och öppna dem i datorprogrammet. Mer information finns i Använda Adobe Stock-webbplatsen