Felsökning och hjälp

Du kan hämta Designer på Creative Cloud-webbplatsen. Logga in på Adobe-kontot om du uppmanas till det, klicka sedan på antingen Hämta eller Installera för appen. Mer information finns i Hämta Creative Cloud-program.

Se lösningar till felet ”det gick inte att installera” fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Läs dessa enkla lösningar på vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Designer och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Designer är ett program avsett för att skapa 2D-texturer, material och effekter i ett nodbaserat gränssnitt. Det har ett stort fokus på processgenerering, parametrisering och icke-destruktiva arbetsflöden.

Substance 3D Designers dokumentation har information och lösningar för kända fel. Dokumentationen finns tillgänglig här.

Forumen är också tillgängliga för att prata med andra Designer-användare och Adobe-utvecklare. Besök forumen här.

Du kan läsa mer om HBAO-noden här för att få mer information.

Upplösningen för dina noder beror på upplösningsläget. Läs mer om upplösningslägen i dokumentationen.

För att två noder ska kunna kopplas samman måste utgångstypen för den första noden matcha ingångstypen för den andra noden. Till exempel fungerar det inte att ansluta en gråskalig utgång till en färgingång. Konverteringsnoden i gråskala och mappningsnoden för övertoning kan hjälpa till att konvertera utdatatyper.

Minsta och rekommenderade systemkrav finns tillgängliga här.

Lär dig hur du publicerar SBSAR-filer eller exporterar bilder här.

Det finns olika metoder för att importera resurser. Ofta kan du dra resurser till Substance 3D Designer från din filbläddrare för att importera dem till ditt projekt. Ibland kanske du vill använda en länk så att resursen uppdateras när filen uppdateras. Se den här artikeln om länkning och import av resurser för mer information.

Det är en bra idé att optimera material för andra program, särskilt om du delar ditt material med flera personer. Ta reda på hur du optimerar material här.

Genom att exponera en parameter kan andra program uppdatera material dynamiskt utan att behöva hoppa mellan program. Ta reda på hur du exponerar parametrar här.

Gör dina diagram mer läsbara genom att följa bästa praxis för att skapa diagram. Följ bästa praxis för att organisera dina noder och undvika krångel.

Flödesfyllningsnoden är en kraftfull nod som kan hjälpa till att spara tid och förbättra resultaten. Läs mer om flödesfyllning här.