Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Vad är de minsta rekommenderade maskinvaruspecifikationerna och Adobe Dimension CC?

För att kontrollera minsta and rekommenderad maskinvaruspecifikation, se Systemkrav | Adobe Dimension.

Hur hämtar jag och installerar Adobe Dimension?

Du kan hämta Adobe Dimension från Creative Clouds programkatalog. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, inklusive hur du söker efter uppdateringar, finns i Hämta och installera Creative Cloud-program.

Kan jag hämta en testversion av Adobe Dimension?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program, inklusive Adobe Dimension, från Creative Clouds programkatalog. Logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta ett program. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Adobe Dimension på en annan dator?

Du kan installera Adobe Dimension och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Arbeta med Adobe Dimension CC

Vilka filformat stöds för import av 3D-modeller i Dimension?

Se Filtyper som stöds | 3D-modeller för information om vilka typer av 3D-modeller som stöds, samt bästa praxis för att skapa innehåll för Dimension.

Vad är Adobe Standard Material?

Adobe Dimension är ett 3D-designverktyg som kombinerar hög visuell kvalitet med enkel användning för designers. För att skapa realistiska objekt använder Adobe Dimension definierade material i NVidias materialdesignspråk (MDL). Adobe arbetar tillsammans med NVidia och andra samarbetspartners för att skapa en standardmaterialmall som heter Adobe Standard Material.

Adobe Standard Material förenklar och abstraherar några av de mer komplexa och tekniska aspekterna av funktioner som finns tillgängliga i MDL för att presentera ett enklare och mer intuitivt gränssnitt för användare som inte är vana vid 3D.

För att få veta vilka egenskaper som exponeras i Adobe Standard Material och vilka texturkarttyper som kan användas för varje egenskapskanal, se egenskaper för Adobe Standard Material.

Vilka är de olika ljustyper som stöds i Adobe Dimension?

Ljuset i 3D modelleras efter verkligt fysiskt ljus som skiljer sig från att skapa ljuseffekter i 2D-program. För att få reda på mer, se Ljus i Adobe Dimension.

Hur gör jag för att återge och exportera Adobe Dimension?

Om du vill veta mer om återgivnings- och exportalternativ som finns tillgängliga i Adobe Dimension, se Återgivning och export i Adobe Dimension.

Finns det en lista med kortkommandon som jag kan använda?

Ja, du kan använda kortkommandon för att bli mer effektiv när du använder Adobe Dimension.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på din Adobe-kontosida med ditt aktuella Adobe ID och lösenord. Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Mer information om hur du ändrar lösenordet och annan kontoinformation finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Se Uppdatera kreditkorts- och faktureringsinformationen för att ändra kreditkortsuppgifterna.

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt, se uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och få reda på Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga frågor

Vilka typer av projekt kan jag använda Adobe Dimension till?

Grafiska designers använder programmet för att skapa:

• Annonserings- eller produktbilder
  • Produktdesign
  • Scenvisualiseringar och begreppsmodeller
  • Abstrakt teckning
  • Paketdesign
  • Logotyp- eller märkesdesign

Vilka typer av projekt kan jag använda Adobe Dimension till?

Grafiska designers använder programmet för att skapa:

• Annonserings- eller produktbilder
  • Produktdesign
  • Scenvisualiseringar och begreppsmodeller
  • Abstrakt teckning
  • Paketdesign
  • Logotyp- eller märkesdesign

Var kan jag läsa om nya funktioner och hämta den senaste versionen av Adobe Dimension?

Se Sammanfattning av nya funktioner för att få reda på vad som är nytt i de senaste versionerna och uppdatera direkt från Creative Cloud-datorprogrammet.
Gå till Adobe Dimensions feedbackwebbplats för att se vilka funktioner som för närvarande övervägs, rösta på funktioner som du skulle vilja lägga till eller föreslå egna nya idéer.

Hur påverkar processorns (CPU) hastighet Adobe Dimensions prestanda?

3D-resurser är vanligtvis större än 2D-resurser. Adobe Dimension använder flertrådsteknik och kan konsumera all processorkraft som finns tillgänglig på datorn. Därför går det mycket snabbare på nyare maskinvara med flera kärnor. Kontrollera minsta and rekommenderad maskinvaruspecifikation.

Om datorn inte är fyrkärning och inte har minst en Intel i5-processor (eller motsvarande) kan Adobe Dimension vara lite långsamt. Åtgärder som att läsa in scener och använda komplexa material till 3D-modeller kan ta lång tid.

Hur kan jag optimera prestandan för Adobe Dimension?

Adobe Dimension är ett komplext 3D-program som använder flera metoder för att visa 3D-grafik. Maskinvarukraven för 3D-program är högre än för 2D-program. För att få reda på mer, se Optimera Adobe Dimensions prestanda.

Hur kan jag lösa problemet med drivrutinen för videokortet?

Du får detta fel när systemet använder en inaktuell version av Intel-drivrutinen med ett känt fel, vilket resulterar i att Adobe Dimension som inte kan visa grafik. Uppdatera till den senaste versionen av videokortets drivrutin som Intel har släppt löser problemet.