Premiere Pro kraschar om kontrollerad mappåtkomst är aktiverad

Premiere Pro version 13.1.1 kraschar vid start om kontrollerad mappåtkomst är aktiverad.

Problem

När kontrollerad mappåtkomst är aktiverad kraschar Premiere Pro (13.1.1) vid start och ger följande felmeddelande

Det går inte att hitta den delade dokumentmappen.

Adobe Media Encoder och After Effects ger också liknande fel.

Felmeddelanden som visas vid krasch
Felmeddelanden som visas vid krasch

Lösning

För att förhindra krasch vid start bör administratören lägga till Adobe Media Encoder, After Effects eller Premiere Pro i listan över undantag.

För att starta Premiere Pro, Adobe Media Encoder eller After Effects när Kontrollerad mappåtkomst är aktiverad gör du följande:

1. Öppna Windows Defender Security-inställningscenter.

Du kan också välja Start > Inställningar > Uppdateringar och Säkerhet > Virus- och hotskydd.

2. Välj Virus- och hotskydd

3. Under Virus- och hotskydd väljer du Skydd mot utpressningsprogram.

4. Se till att andra antivirusprogram avinstalleras och realtidsskyddet Windows Defender är aktiverat.

5. Markera alternativet Tillåt ett program via Kontrollerad mappåtkomst.

6. Välj Lägg till ett tillåtet program för att öppna filwebbläsaren.

7. Markera filen och klicka på Öppna.

När du nu startar programmet, kraschar det inte.