Veelgestelde vragen over Adobe Acrobat 2020

Basisbeginselen

Acrobat 2020 is de nieuwste onbeperkte versie van Acrobat. Het is de volledige desktopoplossing voor het werken met PDF-documenten. Acrobat 2020 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat een aantal productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf uw desktop.

U kunt met Acrobat 2020 werken op alleen de desktop of u kunt een Acrobat-abonnement kopen om te genieten van de extra mogelijkheden van de nieuwe Adobe Document Cloud-services.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen die u met Acrobat 2020 kunt doen:

• Gescande documenten direct bewerken: converteer gescande papieren documenten in bewerkbare PDF's met automatische afstemming van het lettertype, zodat nieuwe bewerkingen niet te onderscheiden zijn van de bestaande tekst.
  • Beveiligde PDF's maken: maak hoogwaardige PDF-bestanden vanuit Acrobat of populaire Microsoft Office-apps. Voeg beperkingen toe om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gekopieerd, bewerkt of afgedrukt door anderen.
  • PDF-tekst en -afbeeldingen bewerken: bewerk PDF-documenten op intuïtieve wijze in Acrobat met behulp van een vertrouwde interface voor aanwijzen en klikken.
  • PDF's naar Office exporteren: converteer PDF-bestanden naar de Word-, Excel- of PowerPoint-indeling met behoud van lettertypen, opmaak en indeling.
  • Werken met Dropbox, Box en OneDrive: open, bewerk en sla bestanden op in uw Dropbox-, Box- of Microsoft OneDrive-account terwijl u in Acrobat 2020 werkt.
  • Elk gewenst document ondertekenen: vul formulieren direct in, en onderteken en verzend ze met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
  • Gevoelige informatie verwijderen: zoek naar tekst , afbeeldingen of zelfs metagegevens en verwijder ze voorgoed.

Hier zijn enkele nieuwe dingen die u kunt doen met Acrobat Pro 2020 voor de desktop:

Redenen om een upgrade uit te voeren van de onbeperkte Acrobat 2017-versie:

• Verbeterde updates van de toegankelijkheidsfunctie en verbeterde workflowervaring voor klanten die Acrobat gebruiken om PDF's te verbeteren voor mensen met een handicap (zoals mensen met een visuele of fysieke beperking)
  • Nieuwe weergave Start, zodat gebruikers vanaf één locatie hun PDF's kunnen ordenen, beheren en zoeken
  • Mogelijkheid om bestanden te openen die zijn beveiligd met MIP-oplossingen (Microsoft Information Protection)
  • Een nieuwe functie voor het aanpassen van kleuren in de tool Fill & Sign
  • Verbeterde pentool maakt gebruik van DirectInk-technologie, zodat gebruikers soepeler en nauwkeuriger kunnen schrijven en tekenen in hun PDF
  • Functionaliteit voor de in MacBook Pro ingebouwde Touch Bar
  • Mogelijkheid om OCR (optische tekenherkenning) uit te voeren op gescande documenten met live tekst
  • Mogelijkheid om preflight-bibliotheken te gebruiken om aangepaste sets profielen, controles en correcties te verkrijgen

Met een abonnement op Acrobat Pro krijgt u alle Acrobat Pro 2020-functies en bovendien:

• Geniet van een consistente gebruikerservaring zowel op desktops, in browsers als op mobiele apparaten
  • Vul formulieren onderweg in en onderteken ze vanuit uw browser of iOS-apparaat
  • Maak, combineer en exporteer PDF's vanuit uw browser of mobiele apparaat
  • Verzend documenten ter ondertekening vanaf uw desktop, browser of mobiele apparaat
  • Verzend, volg en bevestig de levering van documenten die op elektronische wijze zijn verzonden
  • Verzamel de feedback van iedereen in één bestand, stel deadlines in en plan herinneringen. En u krijgt een melding wanneer anderen actie ondernemen op uw documenten.
  • Combineer meerdere bestanden tot een PDF en organiseer de pagina's vanuit uw browser
  • Synchroniseer de voorkeuren op verschillende computers
  • Voeg tekst toe of bewerk deze op een tablet of mobiel apparaat
  • Rangschik, verwijder of roteer pagina's op uw iOS- of Android-apparaat
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
  • Toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive
  • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Adobe Acrobat bevat desktopproducten, gratis mobiele apps en gratis onlineservices die beschikbaar zijn via Adobe Document Cloud.

Desktopproducten voor Windows:

Desktopproducten voor Mac OS:

Mobiele apps:

Webtoepassing:

Zie de Adobe-productcatalogus voor informatie over aankoopopties voor Adobe Acrobat.

Ja, Acrobat biedt allerlei tools en hulpmiddelen waarmee u de implementatie van Acrobat in uw hele onderneming kunt stroomlijnen en IT-kosten kunt beperken. Ga voor meer informatie naar de pagina IT-bronnen.

Voor informatie en zelfstudies over hoe u de nieuwe kenmerken en functies in Acrobat kunt gebruiken, gaat u naar Acrobat - Leren en ondersteuning.

Productactivering is een vereist proces. Hiermee controleert Adobe of de software origineel is en wordt gebruikt conform uw productlicentieovereenkomst. Deze controle is bedoeld om uw rechten als consument én de rechten van Adobe als softwareontwikkelaar te beschermen. Met activering wordt ook bevestigd dat de software die u hebt aangeschaft niet vervalst is.

Acrobat-producten worden automatisch via internet geactiveerd. Tijdens de activering worden er geen persoonlijke gegevens verzonden. Elke licentie voor individuele gebruikers biedt het recht dat Acrobat op twee computers tegelijkertijd mag zijn geïnstalleerd. Zie de Adobe-softwareactiveringspagina voor meer informatie.

Als uw organisatie werkt met computers die niet online mogen zijn voor activering, kunnen IT-beheerders als uitzondering een offline activering instellen met de Adobe Customization Wizard. Meer informatie over IT-bronnen.

Zie de pagina met technische specificaties voor Acrobat voor meer informatie.

Zie de pagina met technische specificaties voor Acrobat voor meer informatie.

Zie de pagina met Talen van Adobe Document Cloud voor meer informatie.

Adobe Document Cloud

De services van Adobe Document Cloud werken met Acrobat voor de desktop, internet en mobiele apps. Hiermee blijft u altijd productief en in contact, waar u ook bent.

Meld u aan voor de gratis Adobe Document Cloud-services voor de volgende voordelen:

• Adobe Document Cloud-opslag: sla uw bestanden online op met 2 GB aan gratis opslagruimte
  • Fill & Sign: vul formulieren snel in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens op uw desktopcomputer, internet en mobiele apparaten

Koop een abonnement op Acrobat Standard of Adobe Acrobat Pro om essentiële PDF-taken uit te voeren met een webbrowser of mobiel apparaat en om de functionaliteit van de Acrobat-desktopsoftware uit te breiden.

• PDF maken: converteer documenten, afbeeldingen of foto's naar PDF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF exporteren: converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF bewerken: voeg tekst aan of bewerk tekst in een PDF op een iPhone, iPad, Android-telefoon, Android-tablet of Chromebook met Android-ondersteuning (alleen met een Acrobat Pro-abonnement)
  • PDF indelen: rangschik, verwijder of roteer pagina's in een PDF (internet en mobiel, alleen met een Acrobat Pro-abonnement)
  • PDF combineren: voeg meerdere bestanden samen tot een enkel PDF-bestand (alleen internet)
  • Bestanden delen voor weergave of revisie: vereenvoudig en versnel documentrevisie met de nieuwe Document Cloud-revisieservice. Stuur één koppeling om alle opmerkingen van iedereen in één online PDF-bestand te verzamelen en blijf zo op de hoogte van de voortgang van het hele proces
  • Verzenden ter ondertekening: verzend documenten voor ondertekening en beheer, volg en sla de documenten online op (deze service biedt ondersteuning voor desktop, internet en mobiele apparaten)
  • Fill & Sign: vul formulieren snel en gemakkelijk in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens (deze service biedt ondersteuning voor desktop, internet en mobiele apparaten)
  • Adobe Document Cloud-opslag: met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden online opslaan en bekijken

Nee. De Acrobat 2020-desktopsoftware kan op zichzelf worden gebruikt. U hoeft de extra functies en voordelen van de Adobe Document Cloud-services dus niet te gebruiken.

De eerste keer dat u de Acrobat 2020-desktopsoftware opent, hebt u een internetverbinding nodig om de software te activeren. Hierna kunt u eenvoudig offline werken.

Acrobat 2020-desktopsoftware kan niet worden uitgevoerd in de cloud. Dit is lokaal geïnstalleerde software die op uw desktop wordt uitgevoerd.  Deze software kan echter wel verbinding maken met de gratis Document Cloud-services om u toegang tot meer functies en mogelijkheden te bieden. Als uw bedrijf verbiedt dat software verbinding maakt met de cloud, kunt u het beste contact opnemen met uw IT-beheerder. De instellingen van Acrobat kunnen worden aangepast om toegang tot de cloudservices te verwijderen. Meer informatie over IT-bronnen.

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingsmethoden die voldoen aan industriële normen zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document Cloud implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Voor meer informatie over onze beveiligingspraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing raadpleegt u www.adobe.com/nl/security.html.

Mobiel

Met de gratis Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten kunt u gemakkelijk PDF-bestanden bekijken en gebruiken op al uw Android-, Windows- en iOS-apparaten. Ook kunt u professionele Document Cloud-functies ontgrendelen, zodat u nog meer taken met PDF's kunt uitvoeren wanneer u een abonnement aanschaft voor Adobe Acrobat Standard of Adobe Acrobat Pro. Ontdek meer over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Of u kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

De Adobe Acrobat Sign-app voor mobiele apparaten is een gratis, zelfstandige app die werkt als een mobiele aanvulling op Acrobat Sign. De app is onderdeel van abonnementen op Acrobat Standard, Acrobat Pro en Adobe Document Cloud voor ondernemingen. Met Acrobat Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Met eSign Manager kunt u documenten ter ondertekening verzenden, ondertekenen, bijhouden en beheren, allemaal via uw iOS- of Android-apparaat. Deze app is ook ideaal om de e-handtekeningen van uw klanten te verzamelen. Acrobat Sign werkt onafhankelijk van de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

Adobe Fill & Sign is een gratis app voor mobiele apparaten die op zichzelf kan worden gebruikt, of met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Hoewel u in Reader al kunt werken met invulbare PDF-formulieren en uw handtekening met uw vinger kunt intekenen, is de tool Fill & Sign erg handig voor het werken met papieren formulieren en met PDF's die niet zijn geoptimaliseerd om als formulier te worden ingevuld.  U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store. Met Fill & Sign op een iPad of Android-tablet, kunt u:

• Een PDF-bestand openen, een foto maken of een afbeelding van uw mobiele apparaat kiezen
  • Reacties rechtstreeks in het formulier typen, of automatische suggesties accepteren
  • Uw formulier ondertekenen door uw handtekening te typen of tekenen, of door een afbeelding te gebruiken
  • Uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen bewerken, zodat u veelgebruikte informatie niet telkens opnieuw moet invoeren wanneer u een nieuw formulier invult

Met de gratis Adobe Scan-app voor mobiele apparaten kunt u overal gemakkelijk documenten scannen en met scans werken via uw Android- en iOS-apparaten. Scan snel iets in, een bon, notitie, document, visitekaartje, whiteboard of wat dan ook, en zet uw afbeeldingen om in doorzoekbare, hoogwaardige Adobe-PDF's.

De Acrobat Reader- en de Adobe Scan-app gebruiken een vergelijkbare scan-engine, maar de zelfstandige Adobe Scan-app bevat extra functies, zoals automatisch scannen en tekstherkenning (OCR).

Ja. Adobe streeft ernaar zakelijke klanten te helpen tegemoet te komen aan de vraag naar mobiele oplossingen voor bedrijfsproductiviteit en tegelijkertijd de beveiliging en compatibiliteit van de onderneming te beschermen. De Acrobat Reader- en Acrobat Sign-apps voor mobiele apparaten ondersteunen beide het Android for Work EMM-platform. Bovendien is Adobe Acrobat Reader voor Microsoft Intune beschikbaar voor iOS en Android. Acrobat Reader biedt ook ondersteuning voor het AppConfig-platform. Meer informatie over IT-bronnen.

Nee, maar Acrobat Reader voor mobiele apparaten bevat wel alle essentiële PDF-tools, inclusief de populairste Acrobat-functies. Met Acrobat Reader op Android- of iOS-apparaten kunt u PDF's eenvoudig bewerken, indelen, maken, exporteren, ondertekenen en verzenden. Meer informatie over Acrobat Reader voor mobiele apparaten.

Acrobat 2020 aanschaffen

Acrobat 2020 is beschikbaar als een eenmalige desktopaankoop.

Schaf Acrobat Pro 2020 of Acrobat Standard 2020 alleen voor uw desktop aan. Een speciale upgradeprijs is beschikbaar voor eigenaars van een onbeperkte Acrobat-softwarelicentie. Selecteer een Adobe-leverancier om Acrobat 2020-producten te bestellen of neem contact op met een Adobe Authorized Reseller. Als u Acrobat 2020 voor uw organisatie wilt aanschaffen, is het handig meer te weten over volumelicenties.

Als u over de onbeperkte versie van Acrobat 2017 beschikt, komt u in aanmerking voor een upgrade tegen een gereduceerde prijs wanneer u een onbeperkte (eenmalige) licentie aanschaft. Met een eenmalige aankoop krijgt u de desktopsoftware en kunt u alleen werken met de gratis Adobe Document Cloud-services.

Nee. U kunt echter een proefversie van de Acrobat Pro-desktopsoftware downloaden voor Windows of Mac. Met de proefversie van Acrobat geniet u van alle krachtige functies van de desktopsoftware voor Windows of Mac. Hoewel Document Cloud-services niet automatisch zijn opgenomen, kunt u zich registreren voor een gratis Adobe Document Cloud-account. De volledige Document Cloud-services zijn alleen beschikbaar via een abonnement. De proefperiode is beschikbaar in het Engels, vereenvoudigd en traditioneel Chinees, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks. Bekijk de Veelgestelde vragen over de proefversie.

Ja, Adobe streeft ernaar verschillende aankoopopties van de Acrobat-software te bieden om te voldoen aan klantvereisten. De Acrobat-productfamilie blijft beschikbaar via een onbeperkte softwarelicentie (alleen desktop) die wordt verkocht via volumelicentieprogramma's zoals het Transactional Licensing ProgramCumulative Licensing-programma, en via reguliere en online winkels via productcodesleutels en digitale levering.

Er zijn geen wijzigingen aangebracht in de beschikbaarheid van het Upgrade-abonnement in het kader van het Cumulative Licensing-programma voor Acrobat, en er zijn op dit moment geen wijzigingen gepland.

Wanneer u zich abonneert op Acrobat Pro of Acrobat Standard, betaalt u een klein maandelijks bedrag en krijgt u:

• Acrobat Pro- of Acrobat Standard-desktopsoftware, met inbegrip van nieuwe functies en doorlopende service-updates.
  • Volledige toegang tot de professionele Adobe Document Cloud-services zodat u met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten of met uw webbrowser uiteenlopende PDF-taken kunt uitvoeren, zoals het online opslaan en delen van bestanden. De Document Cloud-services bieden u ook volledige workflows voor het bewerken, verzenden, elektronisch ondertekenen, bijhouden en beheren van documenten. U hebt ook toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive. En wanneer u een abonnement aanschaft, krijgt u kosteloos toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates en upgrades.

Wanneer u een onbeperkte licentie van Acrobat 2020 koopt als eenmalige aanschaf, krijgt u:

• Acrobat Pro 2020- of Acrobat Standard 2020-desktopsoftware.
  • Als u zich aanmeldt voor een gratis Adobe Document Cloud-account, kunt u de standaardtaken voor PDF-bestanden, zoals het online opslaan en delen van bestanden, ook voltooien met de mobiele app van Acrobat Reader of met uw webbrowser.

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller om Acrobat 2020 aan te schaffen via het Transactional Licensing-programma of Cumulative Licensing-programmaNeem contact op met Adobe voor meer informatie over abonnementen van Adobe Document Cloud voor ondernemingen.

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller of met een Adobe-verkoopvertegenwoordiger voor ondernemingen.

Functionaliteit

Adobe Acrobat Pro 2020 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat vele productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf de desktop.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de onbeperkte Acrobat 2017-versie zijn:

• Verbeterde updates van de toegankelijkheidsfunctie en verbeterde workflowervaring voor klanten die Acrobat gebruiken om PDF's te verbeteren voor mensen met een handicap (zoals mensen met een visuele of fysieke beperking)
  • Nieuwe weergave Start, zodat gebruikers vanaf één locatie hun PDF's kunnen ordenen, beheren en zoeken
  • Mogelijkheid om bestanden te openen die zijn beveiligd met MIP-oplossingen (Microsoft Information Protection)
  • Een nieuwe functie voor het aanpassen van kleuren in de tool Fill & Sign
  • Verbeterde pentool maakt gebruik van DirectInk-technologie, zodat gebruikers soepeler en nauwkeuriger kunnen schrijven en tekenen in hun PDF
  • Functionaliteit voor de in MacBook Pro ingebouwde Touch Bar
  • Mogelijkheid om OCR (optische tekenherkenning) uit te voeren op gescande documenten met live tekst
  • Mogelijkheid om preflight-bibliotheken te gebruiken om aangepaste sets profielen, controles en correcties te verkrijgen

Met een abonnement op Acrobat Pro krijgt u alle Acrobat Pro 2020-functies en bovendien:

• Geniet van een consistente gebruikerservaring zowel op desktops, in browsers als op mobiele apparaten
  • Vul formulieren onderweg in en onderteken ze vanuit uw browser of iOS-apparaat
  • Maak, combineer en exporteer PDF's vanuit uw browser of mobiele apparaat
  • Verzend documenten ter ondertekening vanaf uw desktop, browser of mobiele apparaat
  • Verzend, volg en bevestig de levering van documenten die op elektronische wijze zijn verzonden
  • Verzamel de feedback van iedereen in één bestand, stel deadlines in en plan herinneringen. En u krijgt een melding wanneer anderen actie ondernemen op uw documenten.
  • Combineer meerdere bestanden tot een PDF en organiseer de pagina's vanuit uw browser
  • Synchroniseer de voorkeuren op verschillende computers
  • Voeg tekst toe of bewerk deze op een tablet of mobiel apparaat
  • Rangschik, verwijder of roteer pagina's op uw iOS- of Android-apparaat
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
  • Toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive
  • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Ja, Acrobat wordt uitgevoerd als een 64-bits applicatie. Zie Systeemvereisten voor Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 voor meer informatie.

Net als de Beveiligde modus in Acrobat Reader is de Beveiligde weergave een implementatie van ‘sandboxing’-technologie voor de veelzijdige Acrobat-functieset. Voor Acrobat 2020 heeft Adobe de functionaliteit van de Beveiligde weergave uitgebreid, zodat niet alleen op schrijven gebaseerde aanvallen worden geblokkeerd (waarbij wordt geprobeerd om schadelijke code op uw computersysteem te implementeren via de PDF-bestandsindeling), maar ook op lezen gebaseerde aanvallen (waarbij wordt geprobeerd om uw vertrouwelijke gegevens of intellectuele eigendommen te stelen via PDF-bestanden).

Net als de Beveiligde modus, beperkt de Beveiligde weergave de uitvoering van niet-vertrouwde programma's (bijvoorbeeld elk PDF-bestand en de bijbehorende processen) tot een beperkte sandbox om te voorkomen dat schadelijke code via de PDF-indeling naar het bestandssysteem van uw computer schrijft of van het systeem leest. De Beveiligde weergave beschouwt alle PDF-bestanden als potentieel kwaadaardig en beperkt de verwerking ervan tot de sandbox, tenzij u aangeeft dat een specifiek bestand kan worden vertrouwd.

Acrobat 2020 en Microsoft

Acrobat 2020 kan naadloos worden geïntegreerd met Office 365-, Office 2013-, Office 2010- en Office 2007-toepassingen.

In de Windows-omgevingen kunt u:

• Professionele Adobe PDF's maken vanaf het Acrobat-taaklint in Office-toepassingen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint of Outlook).
  • Beveiliging toevoegen aan PDF's die zijn gemaakt via het Acrobat-lint in Office, om te voorkomen dat vertrouwelijke inhoud worden gekopieerd of bewerkt door onbevoegden.
  • Het Acrobat-lint gebruiken in Word, Excel of PowerPoint om meerdere stappen in een proces in één keer te implementeren. Snel een PDF-bestand via e-mail versturen en het beveiligen met een wachtwoord, gebruiksbeperkingen instellen voor een bestand, of een bestand uitsturen voor gedeelde revisie. In Acrobat Pro 2020 kunt u ook een PDF-bestand maken en direct een vooraf ingestelde actie uitvoeren om zo vooraf gedefinieerde taken uit te voeren, bijvoorbeeld om een document voor te bereiden op archivering of openbare distributie.
  • De Verzenden en bijhouden-invoegtoepassing voor Microsoft Outlook gebruiken om grote of kleine bestanden te verzenden naar anderen en bericht te ontvangen wanneer uw bestand wordt bekeken (alleen bij een abonnement op Acrobat)
  • Opmerkingen vanuit een PDF-bestand importeren in het Word-brondocument als markeringen die kunnen worden geaccepteerd of geweigerd met de Microsoft Word-functie Wijzigingen bijhouden.
  • Het zoeken naar en ophalen van e-mails vereenvoudigen. E-mails of e-mailmappen van Microsoft Outlook archiveren met één druk op de knop.
  • Professionele Adobe PDF's maken, rechtstreeks vanuit Microsoft Project of Visio.

Aanvullende manieren om te werken met Microsoft-hulpprogramma's:

• Met behulp van het Acrobat-lint in Microsoft Word voor Mac kunt u professionele PDF-bestanden maken, compleet met interactieve koppelingen.
  • In Acrobat 2020 werken om bestaande PDF's te converteren naar Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden met toonaangevende opmaaknauwkeurigheid. Houd alle indelingen, lijsten met opsommingstekens en tabellen intact voor eenvoudig bewerken in Office-toepassingen.
  • Werken met Windows 10-apparaten met aanraakfunctionaliteit
  • Uw vinger of een hardware-pen gebruiken om nog vloeiender te tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten, dankzij de DirectInk-technologie van Microsoft.
  • Leg webpagina's vast als PDF-bestanden met één klik van Microsoft Internet Explorer. Converteer de volledige pagina (of gedeelten ervan) met behoud van koppelingen, indelingen, en opmaak.

Ja. Vanuit SharePoint-documentbibliotheken kunt u:

• Een PDF-bestand openen en in Acrobat bewerken, en het vervolgens weer opslaan in de opslagplaats.
  • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en opslaan
  • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en via e-mail verzenden
  • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand

U kunt ook processen automatiseren door gedeelde documentrevisies of gegevensvastlegging voor PDF-formulieren te hosten op Office 365 of uw SharePoint-server.

Ja, Acrobat 2020 werkt met de 32- en 64-bitsversies van Microsoft Windows. Zie Systeemvereisten voor Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 voor meer informatie.

Ondersteuning

Adobe biedt actieve ondersteuning voor Acrobat, Acrobat 2020 en Acrobat 2017. Meer informatie over Ondersteunde productversies.

Geregistreerde eigenaars van de huidige versie van Acrobat komen in aanmerking voor persoonlijke ondersteuning bij problemen met betrekking tot de installatie en de producten, met per-incident-ondersteuning tegen betaalbare prijzen. Bezoek de Acrobat Help-pagina voor meer informatie, inclusief telefoonnummers voor wereldwijde ondersteuning, Knowledgebase-artikelen en zelfstudies, allemaal gratis. De Acrobat Help-pagina bevat ook gedetailleerde informatie over algemene problemen met Acrobat.

Als eigenaar van een onbeperkte (eenmalige) licentie krijgt u foutcorrecties en beveiligingsupdates tijdens de ondersteunde levenscyclus van het product. Acrobat 2020 gebruikt een driemaandelijkse updatecyclus om alleen beveiligings- en platformverbeteringen en probleemoplossingen te leveren. U krijgt zo geen toegang tot nieuwe of verbeterde functies. Ook zijn alleen de gratis Adobe Document Cloud-services beschikbaar. IT-beheerders kunnen desgewenst ook Document Cloud-services uitschakelen. Meer informatie.

Als uw bedrijf de updates liever zelf volgens eigen planning wil beheren, biedt Acrobat ook flexibele tools voor IT-beheerders. Meer informatie over IT-bronnen.

Standaarden en toegankelijkheid

Acrobat 2020 ondersteunt ISO 32000-1, de open industriestandaard die wordt onderhouden door de ISO (International Organization for Standardization).

Acrobat 2020 ondersteunt het maken en de validatie van de volgende workflow-specifieke PDF-standaarden:

• PDF/A voor archivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b en PDF/A-3u
  • PDF/E in Acrobat Pro 2020 voor engineering (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X voor afdrukproductie (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g en PDF/X-5pg
  • PDF/VT in Acrobat Pro 2020 voor variabele gegevens en transactioneel drukwerk (ISO 16612-2): PDF/VT-1 en PDF/VT-2

PDF/A biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van digitale documenten voor behoud op lange termijn. Recordmanagers, archivisten en professionals in sectorcompatibiliteit kunnen Acrobat 2020 gebruiken om de definitieve versies van belangrijke documenten te behouden en beveiligen als op zichzelf staande bestanden.

PDF/E biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van documenten die in engineeringworkflows worden gebruikt. Architecten, engineers en professionals in bouw- en productieteams kunnen Acrobat Pro 2020 gebruiken om de uitwisseling van documentatie en tekeningen met anderen in de toeleveringsketen te vergemakkelijken en om de revisie en annotatie van documenten te stroomlijnen.

PDF/X biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van pagina's die klaar zijn om te worden afgedrukt of gedrukt bij een drukkerij. Deze standaard biedt richtlijnen voor PDF-instellingen die van invloed zijn op belangrijke aspecten van drukwerk, zoals kleurruimte en overvullen. Drukkers, grafisch ontwerpers en andere creatieve professionals kunnen Acrobat 2020 gebruiken om voorspelbare, drukklare PDF/X-compatibele bestanden te maken en te leveren.

PDF/VT bevat specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van bestanden zoals bankafschriften en bedrijfsfacturen die in branches voor het drukken van variabele gegevens en transacties worden gebruikt. Professionals die werken met grote documenten die variabele gegevens bevatten, kunnen Acrobat Pro 2020 gebruiken om ervoor te zorgen dat de gegenereerde bestanden voldoen aan deze internationale standaard.

Ja. Acrobat 2020 ondersteunt het maken en gebruiken van PDF's in combinatie met de volgende extra standaarden en initiatieven:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA is een ISO-standaard (ISO 14289-1) waarmee PDF-specifieke technische vereisten worden verduidelijkt, zodat gemakkelijker kan worden gegarandeerd dat PDF-bestanden met de norm ISO 32000-1 voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn, met inbegrip van gebruikers die moeten vertrouwen op ondersteunende technologieën.
  • W3C-Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe is lid van de WCAG-werkgroep van W3C om te helpen bij de ontwikkeling van technologie-onafhankelijke WCAG 2.0-standaarden en van adviserende technieken, zodat auteurs en ontwikkelaars gemakkelijker kunnen voldoen aan deze toegankelijkheidsstandaard.
  • PAdES (ETSI): 'PDF Advanced Electronic Signatures' biedt specificaties om de compatibiliteit te garanderen met de standaarden voor digitale handtekening in de Europese Unie. Adobe Acrobat 2020 biedt ondersteuning voor PAdES Parts 2, 3 en 4.

Acrobat 2020 voorziet zowel in de behoeften van gebruikers met een handicap als in de benodigdheden voor auteurs van toegankelijke inhoud. Met Acrobat Pro of Acrobat Standard kan vrijwel iedereen toegankelijke PDF-documenten maken die door andere gebruikers kunnen worden bekeken met Adobe Acrobat Reader. Hierdoor kunnen gebruikers met een handicap gemakkelijker toegang krijgen tot PDF-bestanden en formulieren in meerdere talen, en deze bestanden en formulieren gebruiken.

Met Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 of Acrobat Reader voor Windows kunnen gebruikers en auteurs het volgende doen:

• Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
  • Werken met vergrootglazen
  • PDF's hardop lezen met ingebouwde functies of werken met professionele schermlezersoftware
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Pro 2020 of Acrobat Reader voor de Mac kunnen gebruikers:

• Werken met de VoiceOver-schermlezer op Mac OS X-computers
  • Werken met vergrootglazen
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst
  • Bovendien kunnen auteurs Acrobat Pro 2020 gebruiken om PDF-bestanden toegankelijker te maken:
  • Codes toevoegen om de leesvolgorde te beheren en de navigatie te verbeteren
  • De leesvolgorde voor pagina's of tekstkolommen controleren en aanpassen
  • PDF-documenten valideren op conformiteit aan standaarden, controleren op mogelijke toegankelijkheidsproblemen en bestanden corrigeren zodat ze voldoen aan toegankelijkheidsstandaarden
  • Verbeterde functies gebruiken voor het maken van PDF-documenten die voldoen aan WCAG 2.0- en PDF/UA-standaarden
  • De knop Geleide handeling gebruiken om nog makkelijker PDF-bestanden te maken, controleren en corrigeren die moeten voldoen aan de standaarden voor toegankelijkheid

Meer informatie vindt u op de website Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Adobe ziet toegankelijkheid als een essentiële waarde en streeft ernaar om producten en services toegankelijk te maken. Sectie 508 is bedoeld om barrières in informatietechnologie te elimineren, gehandicapte personen nieuwe mogelijkheden te bieden en de ontwikkeling van technologieën te bevorderen die een bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen. Een overzicht van de Adobe Acrobat 2020-toegankelijkheidsfuncties voor personen met een handicap vindt u hier: Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).