Veelgestelde vragen over Adobe Acrobat 2020

Basisbeginselen

Acrobat 2020 is de nieuwste onbeperkte versie van Acrobat. Het is de volledige desktopoplossing voor het werken met PDF-documenten. Acrobat 2020 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat een aantal productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf uw desktop.

U kunt met Acrobat 2020 alleen op de desktop werken. U kunt ook een Acrobat-lidmaatschap aanschaffen om te profiteren van de extra mogelijkheden van Adobe Document Cloud-services.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen die u met Acrobat 2020 kunt doen:

 • Gescande documenten direct bewerken: converteer gescande papieren documenten in bewerkbare PDF's met automatische afstemming van het lettertype, zodat nieuwe bewerkingen niet te onderscheiden zijn van de bestaande tekst.
 • Beveiligde PDF's maken: maak hoogwaardige PDF-bestanden vanuit Acrobat of populaire Microsoft® Office-apps. Voeg beperkingen toe om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gekopieerd, bewerkt of afgedrukt door anderen.
 • PDF-tekst en -afbeeldingen bewerken: bewerk PDF-documenten op intuïtieve wijze in Acrobat met behulp van een vertrouwde interface voor aanwijzen en klikken.
 • PDF's naar Office exporteren: converteer PDF-bestanden naar de Word-, Excel- of PowerPoint-indeling met behoud van lettertypen, opmaak en indeling.
 • Werken met Dropbox, Box en OneDrive: open, bewerk en sla bestanden op in uw Dropbox-, Box- of Microsoft® OneDrive-account terwijl u in Acrobat 2020 werkt.
 • Elk gewenst document ondertekenen: vul formulieren direct in, en onderteken en verzend ze met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
 • Gevoelige informatie verwijderen: zoeken naar tekst, afbeeldingen en zelfs metadata en deze permanent verwijderen.

Hier zijn enkele nieuwe dingen die u kunt doen met Acrobat Pro 2020 op de desktop:

Redenen om te upgraden van de onbeperkte versie van Acrobat 2017:

 • Verbeterde updates van toegankelijkheidsfuncties en verbeterde workflow-ervaringen voor klanten die Acrobat gebruiken om PDF's voor mensen met een handicap te verbeteren
 • Nieuwe weergave van Start, zodat gebruikers vanaf één locatie hun PDF's kunnen ordenen, beheren en zoeken
 • Mogelijkheid om bestanden te openen die zijn beveiligd met Microsoft® Information Protection (MIP)
 • Een nieuwe functie voor het aanpassen van kleuren in de tool Fill & Sign
 • Verbeterde pentool die maakt gebruik van 'DirectInk'-technologie, zodat gebruikers vloeiender en nauwkeuriger kunnen schrijven en tekenen in hun PDF
 • Functies voor de touch bar die is ingebouwd in de MacBook pro
 • Mogelijkheid om OCR (optische tekenherkenning) uit te voeren op gescande documenten met live tekst
 • Mogelijkheid om preflight-bibliotheken te gebruiken om aangepaste sets profielen, controles en correcties te verkrijgen

Met een lidmaatschap op Acrobat Pro krijgt u alle functies van Acrobat Pro 2020 en meer:

 • Geniet van een consistente gebruikerservaring zowel op desktops, in browsers als op mobiele apparaten
 • Vul formulieren onderweg in en onderteken ze vanuit uw browser of iOS-apparaat
 • Maak, combineer en exporteer PDF's vanuit uw browser of mobiele apparaat
 • Verzend documenten ter ondertekening vanaf uw desktop, browser of mobiele apparaat
 • Verzend, volg en bevestig de aflevering van elektronisch verzonden documenten
 • Verzamel de feedback van iedereen in één bestand, stel deadlines in en plan herinneringen. En u krijgt een melding wanneer anderen aan uw documenten werken.
 • Combineer meerdere bestanden tot een PDF en organiseer de pagina's vanuit uw browser
 • Synchroniseer de voorkeuren op verschillende computers
 • Voeg tekst toe of bewerk deze op een tablet of mobiel apparaat
 • Rangschik, verwijder of roteer pagina's op uw iOS- of Android™-apparaat
 • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
 • Toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft® SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive
 • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Adobe Acrobat bevat desktopproducten, gratis mobiele apps en gratis onlineservices die beschikbaar zijn via Adobe Document Cloud.

Desktopproducten voor Windows:

Desktopproducten voor macOS:

 Mobiele apps:

Webapp:

Zie de Adobe-productcatalogus voor informatie over aankoopopties voor Adobe Acrobat.

Ja, Acrobat biedt allerlei tools en hulpmiddelen waarmee u de implementatie van Acrobat in uw hele onderneming kunt stroomlijnen en IT-kosten kunt beperken. Ga voor meer informatie naar de pagina IT-bronnen.

Voor informatie en zelfstudies over hoe u de nieuwe kenmerken en functies in Acrobat kunt gebruiken, gaat u naar Acrobat - Leren en ondersteuning.

Productactivering is een vereist proces. Hiermee controleert Adobe of de software origineel is en wordt gebruikt conform uw productlicentieovereenkomst. Het is bedoeld om zowel uw rechten als consument als de rechten van Adobe als softwareontwikkelaar te beschermen. Activering helpt ook om te bevestigen dat de software die u hebt gekocht geen vervalsing is.

Acrobat-producten worden automatisch via internet geactiveerd. Tijdens de activering worden er geen persoonlijke gegevens verzonden. Met elke licentie voor individuele gebruikers kan Acrobat op twee computers tegelijkertijd worden geïnstalleerd. Zie de Adobe-softwareactiveringspagina voor meer informatie.

Als uw organisatie computers heeft die niet online kunnen zijn voor activering, kunnen IT-beheerders als uitzondering een offline activering instellen met de Adobe Customization Wizard. Meer informatie over IT-bronnen.

Zie de pagina met technische specificaties voor Acrobat voor meer informatie.

Zie de pagina met technische specificaties voor Acrobat voor meer informatie.

Zie de pagina met Talen van Adobe Document Cloud voor meer informatie.

Adobe Document Cloud

De services van Adobe Document Cloud werken met Acrobat voor de desktop, internet en mobiele apps. Hiermee blijft u altijd productief en in contact, waar u ook bent.

Meld u aan voor de gratis Adobe Document Cloud-services voor de volgende voordelen:

 • Adobe Document Cloud-opslag: sla uw bestanden online op met 2 GB aan gratis opslagruimte
 • Fill & Sign: vul formulieren snel in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens op uw desktopcomputer, internet en mobiele apparaten

Koop een lidmaatschap van Acrobat Standard of Adobe Acrobat Pro om essentiële PDF-taken uit te voeren met een webbrowser of mobiel apparaat en de functionaliteit van Acrobat-desktopsoftware uit te breiden.

 • PDF maken: converteer documenten, afbeeldingen of foto's naar PDF-bestanden (internet en mobiel)
 • PDF exporteren: converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft® Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden (web en mobiel)
 • PDF bewerken: voeg tekst toe aan of bewerk een PDF op een iPhone, iPad, Android™-telefoon, Android-tablet of Chromebook met Android™-ondersteuning (alleen met Acrobat Pro-lidmaatschap)
 • PDF indelen: pagina's in een PDF opnieuw ordenen, verwijderen of roteren (web en mobiel alleen met Acrobat Pro-lidmaatschap)
 • PDF combineren: voeg meerdere bestanden samen tot een enkel PDF-bestand (alleen internet)
 • Bestanden delen voor weergave of revisie: vereenvoudig en versnel documentrevisie met de nieuwe Document Cloud-revisieservice. Stuur één koppeling om alle opmerkingen van iedereen in één online PDF-bestand te verzamelen en blijf zo op de hoogte van de voortgang van het hele proces
 • Verzenden ter ondertekening: verzend documenten voor ondertekening en beheer, volg en sla de documenten online op (deze service biedt ondersteuning voor desktop, internet en mobiele apparaten)
 • Fill & Sign: vul formulieren snel en gemakkelijk in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens (deze service biedt ondersteuning voor desktop, internet en mobiele apparaten)
 • Adobe Document Cloud-opslag: met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden online opslaan en bekijken

Nee. De Acrobat 2020-desktopsoftware kan op zichzelf worden gebruikt. U hoeft de extra functies en voordelen van de Adobe Document Cloud-services dus niet te gebruiken.

De eerste keer dat u de Acrobat 2020-desktopsoftware opent, hebt u een internetverbinding nodig om de software te activeren. Hierna kunt u eenvoudig offline werken.

Acrobat 2020-desktopsoftware kan niet worden uitgevoerd in de cloud. Dit is lokaal geïnstalleerde software die op uw desktop wordt uitgevoerd. Deze software kan echter wel verbinding maken met de gratis Document Cloud-services om u toegang tot meer functies en mogelijkheden te bieden. Als uw bedrijf verbiedt dat software verbinding maakt met de cloud, kunt u het beste contact opnemen met uw IT-beheerder. De instellingen van Acrobat kunnen worden aangepast om toegang tot de cloudservices te verwijderen. Meer informatie over IT-bronnen.

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingsmethoden die voldoen aan industriële normen, zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, en tevens in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document Cloud implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Zie www.adobe.com/security voor aanvullende informatie over onze beveiligingspraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van Adobe Document Cloud-oplossingen.

Mobiel

Met de gratis Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten kunt u gemakkelijk PDF-bestanden bekijken en ermee werken op al uw Android™-, iOS-, en Windows-apparaten. Hiermee kunt u ook premium Document Cloud-functies ontgrendelen wanneer u een lidmaatschap op Adobe Acrobat Standard of Adobe Acrobat Pro aanschaft. Meer informatie over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Of u kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

De Adobe Acrobat Sign-app voor mobiele apparaten is een gratis, zelfstandige app die werkt als een mobiele aanvulling op Acrobat Sign. De app is onderdeel van lidmaatschappen op Acrobat Standard, Acrobat Pro en Adobe Document Cloud voor ondernemingen. Met Acrobat Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Hiermee kunt u ondertekende documenten verzenden, ondertekenen, volgen en beheren vanaf uw iOS- of Android™-apparaat. Deze app is ook ideaal om de e-handtekeningen van uw klanten te verzamelen. Acrobat Sign werkt onafhankelijk van de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

Adobe Fill & Sign is een gratis app voor mobiele apparaten die op zichzelf kan worden gebruikt, of met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Hoewel u in Acrobat Reader al kunt werken met invulbare PDF-formulieren en uw handtekening met uw vinger kunt tekenen, is de tool Fill & Sign erg handig voor het werken met papieren formulieren of met PDF's die niet zijn geoptimaliseerd om als formulier te worden ingevuld.U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store. Met Fill & Sign op een iPad of Android™-tablet, kunt u:

 • Een PDF-bestand openen, een foto maken of een afbeelding van uw mobiele apparaat kiezen
 • Reacties rechtstreeks in het formulier typen, of automatische suggesties accepteren
 • Uw formulier ondertekenen door uw handtekening te typen of tekenen, of door een afbeelding te gebruiken
 • Bewerk uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen, zodat u veelgebruikte informatie niet telkens opnieuw moet invoeren wanneer u een nieuw formulier invult

Met de gratis Adobe Scan-app voor mobiele apparaten kunt u overal gemakkelijk documenten scannen en bewerken via uw Android™- en iOS-apparaten. Scan snel iets in, een bon, notitie, document, visitekaartje, whiteboard of wat dan ook, en zet uw afbeeldingen om in doorzoekbare, hoogwaardige Adobe-PDF's.

De Acrobat Reader- en Adobe scan-apps gebruiken een vergelijkbare scan-engine. De zelfstandige Adobe scan-app bevat echter meer functies, zoals automatisch scannen en tekstherkenning (OCR).

Ja. Adobe streeft ernaar zakelijke klanten te helpen tegemoet te komen aan de vraag naar mobiele oplossingen voor bedrijfsproductiviteit en tegelijkertijd de beveiliging en compatibiliteit van de onderneming te beschermen. De Acrobat Reader- en Acrobat Sign-apps voor mobiele apparaten ondersteunen beide het Android for Work EMM-platform. Bovendien is Adobe Acrobat Reader voor Microsoft® Intune beschikbaar voor iOS en Android™. Acrobat Reader biedt ook ondersteuning voor het AppConfig-platform. Meer informatie over IT-bronnen.    

Nee, maar Acrobat Reader voor mobiele apparaten bevat wel alle essentiële PDF-tools, inclusief de populairste Acrobat-functies. Met Acrobat Reader op Android™- of iOS-apparaten kunt u PDF's eenvoudig bewerken, indelen, maken, exporteren, ondertekenen en verzenden. Meer informatie over Acrobat Reader voor mobiele apparaten.

Acrobat 2020 aanschaffen

Acrobat 2020 is beschikbaar als een eenmalige desktopaankoop.

Schaf Acrobat Pro 2020 of Acrobat Standard 2020 alleen voor uw desktop aan. Voor eigenaars van een onbeperkte Acrobat-softwarelicentie is er een speciale upgradeprijs beschikbaar. Selecteer een Adobe-leverancier om Acrobat 2020-producten te bestellen of neem contact op met een Adobe Authorized Reseller. Als u Acrobat 2020 voor uw organisatie wilt aanschaffen, is het handig meer te weten over volumelicenties.

Als u over de onbeperkte versie van Acrobat 2017 beschikt, komt u in aanmerking voor een upgrade tegen een gereduceerde prijs wanneer u een onbeperkte (eenmalige) licentie aanschaft. Met een eenmalige aankoop krijgt u de desktopsoftware en kunt u alleen werken met de gratis Adobe Document Cloud-services.

Nee. U kunt echter wel een proefversie van de Acrobat Pro-desktopsoftware downloaden voor Windows of Mac. Met de proefversie van Acrobat geniet u van alle krachtige functies die zijn ingebouwd in de desktopsoftware voor Windows of Mac. Hoewel Document Cloud-services niet automatisch zijn opgenomen, kunt u zich registreren voor een gratis Adobe Document Cloud-account. De volledige Document Cloud-services zijn alleen beschikbaar via een lidmaatschap. De proefversie is beschikbaar in het Engels, vereenvoudigd en traditioneel Chinees, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks. Bekijk de Veelgestelde vragen over de proefversie.

Ja, Adobe streeft ernaar om verschillende aankoopopties voor Acrobat-software te bieden om aan de eisen van de klant te voldoen. De Acrobat-productfamilie blijft beschikbaar via een onbeperkte softwarelicentie (alleen desktop). De software wordt verkocht via volumelicentieprogramma's zoals het Transactiegericht licentieprogramma, het Cumulatieve licentieprogramma, en via winkels en webwinkels via productsleutelkaarten en digitale levering.

Er zijn geen wijzigingen aangebracht in de beschikbaarheid van het upgradeplan in het cumulatieve licentieprogramma voor Acrobat. Er zijn momenteel ook geen geplande wijzigingen.

Wanneer u lid wordt van Acrobat Pro of Acrobat Standard, betaalt u een klein maandelijks bedrag en krijgt u:

 • Acrobat Pro- of Acrobat Standard-desktopsoftware, met inbegrip van nieuwe functies en doorlopende service-updates.
 • Volledige toegang tot de professionele Adobe Document Cloud-services zodat u met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten of met uw webbrowser uiteenlopende PDF-taken kunt uitvoeren, zoals het online opslaan en delen van bestanden. De Document Cloud-services bieden u ook volledige workflows voor het bewerken, verzenden, elektronisch ondertekenen, bijhouden en beheren van documenten. U hebt ook toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft® SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive. En wanneer u een abonnement aanschaft, krijgt u kosteloos toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates en upgrades.

Wanneer u een onbeperkte licentie van Acrobat 2020 koopt als eenmalige aanschaf, krijgt u:

 • Acrobat Pro 2020- of Acrobat Standard 2020-desktopsoftware.
 • Als u zich aanmeldt voor een gratis Adobe Document Cloud-account, kunt u de standaardtaken voor PDF-bestanden, zoals het online opslaan en delen van bestanden, ook voltooien met de mobiele app van Acrobat Reader of met uw webbrowser.

Neem contact op met een geautoriseerde Adobe-verdeler om Acrobat 2020 aan te schaffen via het Transactiegericht licentieprogramma of het Cumulatieve licentieprogramma, of vraag naar een contactpersoon bij Adobe voor meer informatie over lidmaatschappen op Adobe Document Cloud voor ondernemingen.

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller of met een Adobe-verkoopvertegenwoordiger voor ondernemingen.

Functionaliteit

Adobe Acrobat Pro 2020 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat vele productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf de desktop.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de onbeperkte versie Acrobat 2017 zijn:

 • Verbeterde updates van toegankelijkheidsfuncties en verbeterde workflow-ervaringen voor klanten die Acrobat gebruiken om PDF's voor mensen met een handicap te verbeteren
 • Nieuwe weergave van Start, zodat gebruikers vanaf één locatie hun PDF's kunnen ordenen, beheren en zoeken
 • Mogelijkheid om bestanden te openen die zijn beveiligd met Microsoft® Information Protection (MIP)
 • Een nieuwe functie voor het aanpassen van kleuren in de tool Fill & Sign
 • Verbeterde pentool die maakt gebruik van 'DirectInk'-technologie, zodat gebruikers vloeiender en nauwkeuriger kunnen schrijven en tekenen in hun PDF
 • Functies voor de touch bar die is ingebouwd in de MacBook pro
 • Mogelijkheid om OCR (optische tekenherkenning) uit te voeren op gescande documenten met live tekst
 • Mogelijkheid om preflight-bibliotheken te gebruiken om aangepaste sets profielen, controles en correcties te verkrijgen

Met een lidmaatschap op Acrobat Pro krijgt u alle functies van Acrobat Pro 2020 en meer:

 • Geniet van een consistente gebruikerservaring zowel op desktops, in browsers als op mobiele apparaten
 • Vul formulieren onderweg in en onderteken ze vanuit uw browser of iOS-apparaat
 • Maak, combineer en exporteer PDF's vanuit uw browser of mobiele apparaat
 • Verzend documenten ter ondertekening vanaf uw desktop, browser of mobiele apparaat
 • Verzend, volg en bevestig de aflevering van elektronisch verzonden documenten
 • Verzamel de feedback van iedereen in één bestand, stel deadlines in en plan herinneringen. En u krijgt een melding wanneer anderen actie ondernemen op uw documenten.
 • Combineer meerdere bestanden tot een PDF en organiseer de pagina's vanuit uw browser
 • Synchroniseer de voorkeuren op verschillende computers
 • Voeg tekst toe of bewerk deze op een tablet of mobiel apparaat
 • Rangschik, verwijder of roteer pagina's op uw iOS- of Android™-apparaat
 • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
 • Toegang tot PDF-bestanden die worden gehost op online services voor bestandsbeheer, zoals Dropbox, Microsoft® SharePoint, OneDrive, Box en Google Drive
 • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Acrobat 2020 is oorspronkelijk een 32-bits app. De software bevat echter wel compatibiliteitsfuncties waardoor het kan worden uitgevoerd op 64-bits besturingssystemen. Zie Systeemvereisten voor Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 voor meer informatie.

Net als de Beveiligde modus in Acrobat Reader is de Beveiligde weergave een implementatie van "sandboxing"-technologie voor de veelzijdige Acrobat-functieset. Voor Acrobat 2020 heeft Adobe de functionaliteit van de Beveiligde weergave uitgebreid, zodat niet alleen op schrijven gebaseerde aanvallen worden geblokkeerd (waarbij wordt geprobeerd om schadelijke code op uw computersysteem te implementeren via de PDF-bestandsindeling), maar ook op lezen gebaseerde aanvallen (waarbij wordt geprobeerd om uw vertrouwelijke gegevens of intellectuele eigendommen te stelen via PDF-bestanden).

Net als de beveiligde modus, beperkt de beveiligde weergave de uitvoering van niet-vertrouwde programma's (bijvoorbeeld elk PDF-bestand en de processen die het aanroept) in een beperkte sandbox. Hiermee voorkomt u dat schadelijke code PDF gebruikt om te schrijven naar of te lezen van het bestandssysteem van uw computer. De beveiligde weergave beschouwt alle PDF-bestanden als potentieel schadelijk en beperkt de verwerking ervan tot de sandbox, tenzij u aangeeft dat een specifiek bestand kan worden vertrouwd.

Acrobat 2020 en Microsoft®

Acrobat 2020 kan naadloos worden geïntegreerd met Office 365-, Office 2013-, Office 2010- en Office 2007-toepassingen.

In de Windows-omgevingen kunt u:

 • Maak hoogwaardige Adobe PDF's vanaf het Acrobat-taaklint in Office-apps (Microsoft® Word, Excel, PowerPoint of Outlook).
 • Beveiliging toevoegen aan PDF's die zijn gemaakt via het Acrobat-lint in Office, om te voorkomen dat vertrouwelijke inhoud wordt gekopieerd of bewerkt door onbevoegden.
 • Het Acrobat-lint gebruiken in Word, Excel of PowerPoint om meerdere stappen in een proces in één keer te implementeren. E-mail snel een PDF-bestand, beveilig het met een wachtwoord, stel beperkingen in voor het gebruik van bestanden of verstuur een bestand voor gedeelde revisie. In Acrobat Pro 2020 kunt u ook een PDF maken en direct een vooraf ingestelde actie uitvoeren om vooraf gedefinieerde taken uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een taak uitvoeren om een document voor te bereiden voor archivering of openbare distributie.
 • Gebruik de plug-in Send & Track voor Microsoft® Outlook om grote of kleine bestanden naar anderen te sturen. U kunt volgopties instellen om een melding te krijgen wanneer iemand uw bestand bekijkt (alleen Acrobat-lidmaatschap)
 • Importeer opmerkingen uit een PDF-bestand in het Word-brondocument als markeringen die kunnen worden geaccepteerd of geweigerd met de Microsoft® Word-tool Wijzigingen bijhouden.
 • Het zoeken naar en ophalen van e-mails vereenvoudigen. E-mails of e-mailmappen van Microsoft Outlook archiveren met één druk op de knop.
 • Maak hoogwaardige Adobe PDF's rechtstreeks vanuit Microsoft® Project of Visio.

Aanvullende manieren om te werken met Microsoft®-tools:

 • Gebruik het Acrobat-lint in Microsoft® Word voor Mac om hoogwaardige PDF-bestanden te maken, compleet met interactieve koppelingen.
 • In Acrobat 2020 werken om bestaande PDF's te converteren naar Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden met toonaangevende opmaaknauwkeurigheid. Houd alle indelingen, lijsten met opsommingstekens en tabellen intact voor eenvoudig bewerken in Office-toepassingen.
 • Werk met Windows® 10-apparaten met aanraakfunctionaliteit
 • Gebruik uw vinger of een hardwarepen om vloeiender te tekenen en te schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten met de DirectInk-technologie van Microsoft®.
 • Leg webpagina's vast als PDF-bestanden met één klik vanuit Microsoft® Internet Explorer. Converteer de volledige pagina of gedeelten ervan met behoud van koppelingen, indelingen, en opmaak.

Ja. Vanuit SharePoint-documentbibliotheken kunt u:

 • Een PDF-bestand openen en in Acrobat bewerken, en het vervolgens weer opslaan in de opslagplaats.
 • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en opslaan
 • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en via e-mail verzenden
 • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand

U kunt ook processen automatiseren door gedeelde documentrevisies of gegevensvastlegging voor PDF-formulieren te hosten op Office 365 of uw SharePoint-server.

Ja, Acrobat 2020 werkt met de 32- en 64-bitsversies van Microsoft® Windows. Zie Systeemvereisten voor Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 voor meer informatie.

Ondersteuning

Adobe biedt actieve ondersteuning voor Acrobat en Acrobat 2020. Meer informatie over Ondersteunde productversies.

Geregistreerde eigenaars van de huidige versie van Acrobat komen in aanmerking voor persoonlijke ondersteuning bij problemen met betrekking tot de installatie en de producten, met per-incident-ondersteuning tegen betaalbare prijzen. Ga naar de pagina Acrobat Helpvoor meer ondersteuningsinformatie, inclusief telefoonnummers voor wereldwijde ondersteuning, Knowledgebase-artikelen en zelfstudies. Deze zijn gratis beschikbaar. De Acrobat Help-pagina bevat ook gedetailleerde informatie over algemene problemen met Acrobat.

Als eigenaar van een onbeperkte (eenmalige) licentie krijgt u probleemoplossingen en beveiligingsupdates gedurende de ondersteunde levenscyclus van het product. Acrobat 2020 gebruikt een driemaandelijkse updatecyclus om alleen beveiligings- en platformverbeteringen en probleemoplossingen te leveren. Het biedt geen toegang tot nieuwe of verbeterde functies en biedt alleen toegang tot gratis Adobe Document Cloud-services. IT-beheerders kunnen desgewenst Document Cloud-services stopzetten. Meer informatie.

Als uw bedrijf de updates liever zelf volgens eigen planning wil beheren, biedt Acrobat ook flexibele tools voor IT-beheerders. Meer informatie over IT-bronnen.

Standaarden en toegankelijkheid

Acrobat 2020 ondersteunt ISO 32000-1, de open industriestandaard die wordt onderhouden door de ISO (International Organization for Standardization).

Acrobat 2020 ondersteunt het maken en de validatie van de volgende workflow-specifieke PDF-standaarden:

 • PDF/A voor archivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b en PDF/A-3u
 • PDF/E in Acrobat Pro 2020 voor engineering (ISO 24517): PDF/E-1
 • PDF/X voor afdrukproductie (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g en PDF/X-5pg
 • PDF/VT in Acrobat Pro 2020 voor variabele gegevens en transactioneel drukwerk (ISO 16612-2): PDF/VT-1 en PDF/VT-2

PDF/A biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van digitale documenten voor behoud op lange termijn. Recordmanagers, archivisten en professionals in sectorcompatibiliteit kunnen Acrobat 2020 gebruiken om de definitieve versies van belangrijke documenten te behouden en beveiligen als op zichzelf staande bestanden.

PDF/E biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van documenten die in engineeringworkflows worden gebruikt. Architecten, ingenieurs, bouwprofessionals en productieteams kunnen Acrobat Pro 2020 gebruiken om de uitwisseling van documentatie en tekeningen met anderen in de toeleveringsketen te vergemakkelijken. Het kan ook helpen bij het stroomlijnen van de beoordeling en opmaak van documenten.

PDF/X biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van pagina's die klaar zijn om te worden afgedrukt of gedrukt bij een drukkerij. Deze standaard biedt richtlijnen voor PDF-instellingen die van invloed zijn op belangrijke aspecten van drukwerk, zoals kleurruimte en overvullen. Drukkers, grafisch ontwerpers en andere creatieve professionals kunnen Acrobat 2020 gebruiken om voorspelbare, drukklare PDF/X-compatibele bestanden te maken en te leveren.

PDF/VT bevat specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van bestanden zoals bankafschriften en bedrijfsfacturen die in branches voor het drukken van variabele gegevens en transacties worden gebruikt. Professionals die werken met grote documenten met variabele gegevens kunnen met Acrobat Pro 2020 ervoor zorgen dat hun bestanden aan deze internationale standaard voldoen.

Ja. Acrobat 2020 ondersteunt het maken en gebruiken van PDF's in combinatie met de volgende extra standaarden en initiatieven:

 • PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA is een ISO-norm (ISO 14289-1) die PDF-specifieke technische vereisten verduidelijkt. Het zorgt ervoor dat conforme PDF ISO 32000-1-bestanden voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn, ook voor gebruikers die gebruik maken van ondersteunende technologie.
 • W3C Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe neemt deel aan de WCAG-werkgroep van het W3C om de technologie-onafhankelijke WCAG 2.0-standaard en adviestechnieken te helpen ontwikkelen. De richtlijnen en technieken helpen auteurs en ontwikkelaars om aan deze toegankelijkheidsnorm te voldoen.
 • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures biedt specificaties om te helpen garanderen dat de standaarden voor elektronische handtekeningen in de Europese Unie worden nageleefd. Adobe Acrobat 2020 biedt ondersteuning voor PAdES Parts 2, 3 en 4.

Acrobat 2020 voorziet zowel in de behoeften van gebruikers met een handicap als in de benodigdheden voor auteurs van toegankelijke inhoud. Met Acrobat Pro of Acrobat Standard kan vrijwel iedereen toegankelijke PDF-documenten maken die door andere gebruikers kunnen worden bekeken met Adobe Acrobat Reader. Hierdoor kunnen gebruikers met een handicap gemakkelijker toegang krijgen tot en gebruik maken van PDF-bestanden en formulieren in meerdere talen.

Met Acrobat Pro 2020, Acrobat Standard 2020 of Acrobat Reader voor Windows® kunnen gebruikers en auteurs:

 • Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
 • Werken met vergrootglazen
 • PDF's hardop laten voorlezen met ingebouwde functies of professionele schermlezersoftware
 • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
 • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
 • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Pro 2020 of Acrobat Reader voor de Mac kunnen gebruikers:

 • Werken met de voice-over-schermlezer op Mac OS X-computers
 • Werken met vergrootglazen
 • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
 • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
 • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst
 • Bovendien kunnen auteurs Acrobat Pro 2020 gebruiken om PDF-bestanden toegankelijker te maken:
 • Codes toevoegen om de leesvolgorde te beheren en de navigatie te verbeteren
 • De leesvolgorde voor pagina's of tekstkolommen controleren en aanpassen
 • PDF-documenten valideren op conformiteit aan standaarden, controleren op mogelijke toegankelijkheidsproblemen en bestanden corrigeren zodat ze voldoen aan toegankelijkheidsstandaarden
 • Verbeterde functies gebruiken voor het maken van PDF-documenten die voldoen aan WCAG 2.0- en PDF/UA-standaarden
 • Gebruik de begeleide actie Toegankelijk maken om nog makkelijker PDF-bestanden te maken, te controleren en te corrigeren die moeten voldoen aan de standaarden voor toegankelijkheid

Meer informatie vindt u op de website Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Adobe ziet toegankelijkheid als een essentiële waarde en streeft ernaar om producten en services toegankelijk te maken. U.S. Section 508 werd ontwikkeld om belemmeringen in de informatietechnologie weg te nemen en nieuwe kansen te bieden aan mensen met een handicap. Het stimuleert ook de ontwikkeling van technologieën die helpen bij het bereiken van deze doelstellingen. Een overzicht van de Adobe Acrobat 2020-toegankelijkheidsfuncties voor personen met een handicap vindt u hier: Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?