Acrobat Pro-proefversie omzetten in een volledige licentie

Hoe kan ik Acrobat kopen?

U kunt een licentie voor Acrobat kopen vanuit de toepassing door de koppeling onder aan het rechterdeelvenster te volgen.

Nadat uw proefversie van Acrobat is verlopen, ziet u het bericht Proefversie verlopen met de link Nu kopen onder aan het rechterdeelvenster. Klik op Nu kopen en volg de instructies op het scherm.

Mijn proeflicentie is verlopen. Kan ik Acrobat nog steeds gebruiken om mijn PDF-bestanden te bekijken?

Ja, met Acrobat kunt u uw PDF-bestanden blijven bekijken, zelfs als uw proefversie is verlopen. U kunt ook de gratis gereedschappen gebruiken, zoals Opmerking & Invullen en ondertekenen. Maar om alle mogelijkheden van Acrobat te gebruiken en te ervaren, moet u een licentie kopen.

OK, ik heb Acrobat aangeschaft. Hoe kan ik mijn proefversie van Acrobat van een licentie voorzien?

Als u Adobe Acrobat via een maandelijks of jaarlijks abonnement heeft aangeschaft, voert u onderstaande stappen uit.

Voor Windows

Methode 1: voor een Acrobat-abonnement dat is aangeschaft met dezelfde Adobe ID die is gebruikt voor aanmelding bij Acrobat in de proefversie of voor een abonnement.

 1. Klik op de knop Activeren in het deelvenster Gereedschappen aan de rechterkant. De volgende bevestigingsvensters worden weergegeven.

 2. Klik op OK. Start Acrobat opnieuw om het programma te activeren.

Methode 2: voor een Acrobat-abonnement dat is aangeschaft met een andere Adobe ID.

 1. Klik op de knop Activeren in het deelvenster Gereedschappen aan de rechterkant. Het dialoogvenster Acrobat activeren wordt weergegeven.

  Acrobat-opties activeren

 2. Selecteer de tweede optie en klik op Volgende. Het inlogscherm verschijnt.

 3. Klik op de koppeling Niet uw Adobe ID. Het volgende inlogvenster verschijnt.

  Aanmelden

 4. Vul de Adobe ID in die u gebruikt hebt om uw abonnement voor Acrobat te kopen, en klik op Aanmelden. Het dialoogvenster Hartelijk bedankt wordt weergegeven.

 5. Klik op Doorgaan. Een bevestigingsvenster verschijnt.

 6. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten en start Acrobat opnieuw op om het programma te activeren.

Methode 3: voor een Acrobat-retailserienummer.

 1. Klik op de knop Activeren in het deelvenster Gereedschappen aan de rechterkant. Het dialoogvenster Acrobat activeren wordt weergegeven.

  Acrobat activeren met een serienummer

 2. Selecteer de derde optie, voer uw serienummer in en klik op Volgende: Het dialoogvenster Volgende stappen wordt weergegeven.

  Doorgaan met de installatie

 3. Klik op Doorgaan.

  De proefversie van Acrobat wordt verwijderd, en een nieuw installatieprogramma dat compatibel is met serienummers, wordt gedownload om de installatie te voltooien.

Voor Mac OS

 1. Klik op de knop Activeren in het deelvenster Gereedschappen aan de rechterkant. Er wordt een informatievenster weergegeven. Klik op OK.

 2. Het inlogscherm verschijnt. Klik op de knop Aanmelden. (Klik op de link Niet uw Adobe ID als u het abonnement voor Acrobat via een andere Adobe ID hebt aangeschaft dan wordt weergegeven.) 

  Als u op Niet uw Adobe ID hebt geklikt, wordt het volgende dialoogvenster Aanmelden weergegeven.Voer de Adobe ID en het wachtwoord in die/dat u hebt gebruikt om uw Acrobat-abonnement aan te schaffen, en klik op Aanmelden.

  Aanmelden

 3. Het dialoogvenster Hartelijk bedankt wordt weergegeven.Klik op Doorgaan en start Acrobat opnieuw op om het programma te activeren.

Ik heb een Acrobat-serienummer aangeschaft. Kan ik het voor de Acrobat-proefversie gebruiken?

Als u een Acrobat-serienummer hebt aangeschaft, moet u een afzonderlijk Acrobat-installatieprogramma downloaden en installeren.

Voordat u de zojuist gedownloade Acrobat installeert, moet u de proefversie van uw computer verwijderen.

Kan ik Adobe Acrobat Reader gebruiken nu mijn proefversie voor Acrobat is verlopen?

Ja, u kunt Adobe Acrobat Reader op elk gewenst moment downloaden en installeren.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?