Adobe Trust Services

Adobe vergemakkelijkt vertrouwde en veilige uitwisseling van elektronische documenten en informatie door middel van vertrouwensservices waarmee particulieren, overheidsinstanties en bedrijven over de hele wereld hun activiteiten veilig kunnen uitvoeren op basis van de principes Veiligheid, Beschikbaarheid, Authenticiteit, Integriteit, Vertrouwelijkheid en Privacy.

 

Adobe Authorized Trust List (AATL)

De Adobe Approved Trust List (AATL) is de grootste Trust Service Provider (TSP) voor elektronische documenten ter wereld waarmee miljoenen gebruikers over de hele wereld digitale handtekeningen kunnen maken die elke keer worden vertrouwd wanneer het ondertekende document wordt geopend in de alomtegenwoordige Adobe Acrobat- of Acrobat Reader-software. Elk jaar worden meer dan 6 miljard elektronische en transacties met digitale handtekeningen verwerkt via de Adobe Document Cloud-oplossingen.

Acrobat en Acrobat Reader zijn geprogrammeerd om verbinding te maken met een online service van Adobe en van tijd tot tijd een lijst met vertrouwde digitale certificaten te downloaden van vooraanstaande TSP's.

Als een digitale handtekening is gemaakt met een Digitale ID die is afgegeven onder een van de betrouwbare certificaten op de AATL, wordt deze als vertrouwd weergegeven in Acrobat en Acrobat Reader. Dit vereenvoudigt de validatie van deze handtekeningen aanzienlijk, zonder dat er speciale software of aangepaste configuratie nodig is.

Ga naar de webpagina Adobe Authorized Trust List om meer te weten te komen over het AATL-programma en de lijst met partners te zien die AATL-vertrouwde Digitale ID's bieden.

Adobe European Union Trust List (EUTL)

EU-vertrouwenslijsten zijn essentiële elementen bij het opbouwen van vertrouwen tussen deelnemers op de elektronische markt, doordat gebruikers de gekwalificeerde status en de statusgeschiedenis van de TSP's en hun services kunnen bepalen.

De Adobe European Union Trust List (EUTL) is een verkorte versie van de gecombineerde vertrouwenslijsten van alle EU-lidstaten en EER-landen, die de informatie bevat die is gespecificeerd in artikel 1 van Uitvoeringsbesluit (EU) 2015/1505 van de Europese Commissie.

Sommige lidstaten kunnen in hun vertrouwde lijsten informatie opnemen over niet-gekwalificeerde serviceaanbieders, maar deze services zijn uitgesloten van de Adobe EUTL. Sommige lidstaten kunnen in hun vertrouwde lijsten ook informatie opnemen over nationaal gedefinieerde vertrouwensservices van andere soorten dan gedefinieerd in artikel 3, lid 16, van EU-verordening nr. 2014/910. Aangezien deze services niet gekwalificeerd zijn volgens EU-verordening nr. 2014/910, zijn ze ook uitgesloten van de Adobe EUTL.

Acrobat en Acrobat Reader zijn geprogrammeerd om verbinding te maken met een online service van Adobe en van tijd tot tijd de lijst met vertrouwde digitale certificaten te downloaden van EU-gekwalificeerde TSP's die voldoen aan de eisen gespecificeerd in artikel 1 van uitvoeringsbesluit (EU) 2015/1505.

Als een digitale handtekening is gemaakt met een Digitale ID die is afgegeven onder een van de betrouwbare certificaten op de EUTL, wordt deze als vertrouwd weergegeven in Acrobat en Acrobat Reader. Dit vereenvoudigt de validatie van deze handtekeningen aanzienlijk, zonder dat er speciale software of aangepaste configuratie nodig is.

Ga naar de webpagina Adobe European Union Trust List (EUTL) om meer te weten te komen over het EUTL-programma en een lijst met aanbieders te zien die EUTL-vertrouwde services verschaffen.

Adobe Qualified Timestamp Service

Een gekwalificeerde tijdstempelservice biedt juridisch bindende datum- en tijdreferenties om het bestaan en de integriteit van een elektronisch document te bewijzen.

De Adobe Qualified Timestamp Service is een gekwalificeerde vertrouwensservice die voldoet aan de vereisten die zijn gedefinieerd in EU-verordening n. 2014/910 (eIDAS). Deze tijdstempelservice is gecontroleerd en gecertificeerd voor naleving door DNV-auditors (certificaatnr. 243347-2017-E-ITA-ACCREDIA) in overeenstemming met de volgende ETSI-standaarden: EN 319 401, EN 319 411, EN 319 412, EN 319 421 en EN 319 422.

De vertrouwensservice staat onder toezicht van het ministerie van milieu, klimaat en communicatie van Ierland (DECC - https://www.gov.ie/en/organisation/department-of-the-environment-climate-and-communications/ ).

Officiële documenten van Adobe Qualified Timestamp Service

Dit gedeelte bevat alle officiële documenten die verband houden met de activiteiten van de tijdstempelinstantie.

Deze documenten omvatten operationeel beleid en de taken en verantwoordelijkheden van de tijdstempelinstantie, van de gebruikers en derden die toegang hebben tot de openbare tijdstempelcertificaten om verificatie uit te voeren.

Gekwalificeerde Adobe-tijdstempelservice CA X.509-certificaat
SHA-256-vingerafdruk: E8 98 CE 4D E8 86 FD 7E 49 D1 F3 9F B6 D6 15 74 41 5C A3 A7 8D 15 1E B6 44 AC 51 1E 60 C6 5A 85

Contactgegevens van Klantenservice

De Adobe Qualified Timestamp-service is beschikbaar als serviceonderdeel van het Adobe Acrobat Sign-platform.

Ga naar de ondersteuningspagina voor Adobe Acrobat Sign voor ondersteuning met de tijdstempelservice.

Adobe Certified Document Services (CDS)

Certified Document Services (CDS) is een vertrouwensservice die wordt mogelijk gemaakt door de Adobe Root Certificate Authority.

CDS maakt het voor documentauteurs mogelijk PDF-bestanden te ondertekenen met behulp van standaard digitale certificaten die automatisch worden gevalideerd wanneer ze Adobe Acrobat- of Acrobat Reader-software gebruiken, zonder dat daar extra clientsoftware of configuratie voor nodig is.

CDS is ontworpen voor organisaties en particulieren die documenten van hoge waarde publiceren voor grote en uiteenlopende ontvangersgroepen om het garantieniveau te verhogen dat de integriteit en authenticiteit van het document worden behouden. Door een CDS-handtekening aan een PDF-bestand toe te voegen, kunnen documentauteurs dit garantieniveau verhogen zonder dat de ontvangers extra software nodig hebben of complexe configuraties hoeven uit te voeren.

Het Adobe CDS-certificaatbeleid stelt voorschriften ten aanzien van hoe CDS-certificeringsinstanties opereren.

Ga naar de webpagina van de Certified Document Services om meer te weten te komen over het CDS-vertrouwensprogramma en een lijst met partners te zien die CDS-vertrouwde Digitale ID's bieden.

Adobe Root CA G2 X.509-certificaat

SHA-256-vingerafdruk: 45 8E 0E 21 96 98 B1 8D 2D 40 93 D6 33 6A 12 54 79 53 A5 4C 05 DD 96 7C 3A 5A 26 8B 77 2D 1B 22

Adobe CDS CA X.509-certificaat

SHA-256-vingerafdruk: D4 88 79 19 64 49 AB D7 73 B7 E6 DC C1 FF FC 28 A8 4D 14 12 F3 94 2A 23 A1 88 34 0F 42 09 5B 42

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online