In 2005 onthulde Adobe het CDS-programma (Certified Document Services), waarbij nieuwe digitale id's die aan (deel van de reeks van) het Adobe-hoofdcertificaat zijn geketend dat in Adobe-producten is ingesloten, automatisch worden vertrouwd. CDS is de voorganger van de Adobe Approved Trust List (AATL) en heeft de volgende vier certificaatinstanties die certificaten verstrekken: