Foutopsporing in JavaScript toevoegen

Acrobat JavaScript-foutopsporing

Met JavaScript-foutopsporing in Acrobat kunt u uw code regel voor regel bekijken, afbreekpunten instellen en variabelen controleren met het dialoogvenster van het foutopsporingsprogramma.

Als u JavaScript-foutopsporing wilt inschakelen, gaat u naar Bewerken > Voorkeuren > JavaScript en selecteert u de optie JavaScript-foutopsporing inschakelen nadat Acrobat opnieuw is gestart.

Als u met de foutopsporing wilt beginnen, kiest u Gereedschappen > JavaScript > Foutopsporing.

JavaScript documenteren beheren

U kunt het dialoogvenster JavaScript documenteren om scripts in uw huidige document toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.  

Als u het dialoogvenster wilt openen, kiest u Gereedschappen > JavaScript > JavaScript documenteren.

JavaScript-editor

U kunt de JavaScript-editor gebruiken om scripts te maken en te bewerken.

Als u de editor wilt openen, kiest u Gereedschappen > JavaScript > Alle JavaScripts.

Documenthandelingen en JavaScript

U kunt een bepaald JavaScript koppelen aan een bepaalde documenthandeling. Wanneer de handeling wordt geactiveerd, wordt het script uitgevoerd.

Als u het dialoogvenster Documenthandelingen wilt openen, kiest u Gereedschappen > JavaScript > Documenthandelingen.

Selecteer een handeling en klik op Bewerken om het script aan de handeling toe te voegen.

PDF's aanpassen met JavaScript

Een van de eenvoudigste en krachtigste methoden om PDF-bestanden te passen, is door JavaScript te gebruiken. JavaScript in Adobe Acrobat-software is gebaseerd op JavaScript versie 1.5 van ISO-16262 (vroeger bekend als ECMAScript). Hiermee kunt u objecten, methoden en eigenschappen implementeren waarmee u PDF-bestanden kunt manipuleren, database-gestuurde PDF-bestanden produceren, het uiterlijk van PDF-bestanden aanpassen, en nog veel meer. U kunt Acrobat JavaScript-code verbinden aan een bepaald PDF-document, een pagina, een veld of een knop binnen het document, of een veld of knop binnen het PDF-bestand, en zelfs aan een gebruikershandeling.

JavaScript is handig voor XML-formulieren. Met JavaScript is het volgende mogelijk: automatische behandeling van formulieren, web- en databasecommunicatie, opmerkingen maken en opties voor de gebruikersinterface. In PDF-bestanden die zijn gemaakt met Acrobat- en Adobe LiveCycle-gereedschappen kunnen gegevens als XML worden geëxtraheerd in aangepaste schema's. Toepassingen die in Java en andere talen zijn geschreven, kunnen Acrobat eenvoudig integreren met webservices die gebruikmaken van SOAP (Simple Object Access Protocol).

Zie Acrobat-toepassingen ontwikkelen met behulp van JavaScript voor meer informatie.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account