Zie Overzicht van beveiliging in Acrobat DC- en PDF-inhoud voor een volledige lijst van artikelen over beveiliging.

U kunt in Acrobat DC en Acrobat Reader DC het gedrag van de toepassing aanpassen, zodat JavaScript volgens het door u gewenste beveiligingsniveau wordt uitgevoerd. Zo kunt u de toegang van toepassingen tot JavaScript API's beperken en werkstromen isoleren die geen JavaScript API's nodig hebben.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat DC/Acrobat Reader DC > Voorkeuren (Mac OS).

2. Selecteer JavaScript bij de Categorieën aan de linkerkant.

3. Stel in het venster JavaScript-beveiliging de opties in om JavaScript naar wens te beheren.

Acrobat JavaScript inschakelen

Verwijder de markering om JavaScript compleet uit te schakelen of om JavaScript via API's te beperken.

Menuopdrachten voor JavaScript-uitvoerrechten inschakelen

Hiermee wordt JavaScript uitgevoerd door op menuopties te klikken. Als het selectievakje is uitgeschakeld, kunnen JavaScript-aanroepen worden uitgevoerd via het menu. Het uitvoeren van niet-geprivilegieerde JavaScript-aanroepen via menuopties wordt niet geblokkeerd, ongeacht of het selectievakje is in- of uitgeschakeld.

Algemeen objectbeveiligingsbeleid inschakelen

Staat JavaScript globaal toe via API's, of vertrouwt specifieke documenten die JavaScript bevatten.

U kunt ook de instellingen van uw systeemregister aanpassen om de uitvoer van JavaScript te beheren.

Zie voor details de handleiding voor toepassingsbeveiliging op www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_nl.