Overzicht van nieuwe functies | Acrobat DC-versie van december 2021

Acrobat DC

Acrobat DC met de Adobe Document Cloud-services is de volledige PDF-oplossing voor het werken met uw belangrijkste documenten op desktop-pc's, internet en mobiele apparaten. Werk uw desktop-app en mobiele app van Acrobat bij of meld u aan bij Acrobat Web om de nieuwe functies en verbeteringen te ervaren.

De desktop-app van Acrobat DC

Versie van december 2021

Acrobat introduceert verbeterde bewerkingsmogelijkheden met een naadloze gebruikservaring op meerdere pagina's. U hoeft de inhoud niet meer handmatig te wijzigen om overlappingen te corrigeren tijdens het bewerken van een PDF-document. In de nieuwe lay-outmodus wordt de inhoud in Acrobat automatisch aangepast en opnieuw geplaatst.

Belangrijke functies:

 • Tekst en afbeeldingen worden tijdens het bewerken automatisch aan meerdere pagina's aangepast.
 • De documentlay-out en de marge blijven tijdens het bewerken behouden.
 • Navigeer door een document en selecteer tekst in meerdere alinea's met de cursor.
 • Maak tekst of afbeeldingen inline of vóór de documentinhoud.
 • Selecteer eenvoudig inhoud in meerdere vakken op een pagina.

Zie PDF's bewerken met de nieuwe lay-out voor automatische aanpassing voor meer informatie.

Opmerking:

De nieuwe lay-outervaring voor automatische aanpassingen is alleen beschikbaar voor gekwalificeerde Engelstalige PDF-documenten. Adobe voert momenteel tests uit voor deze nieuwe ervaring in Acrobat. Daardoor is de nieuwe ervaring mogelijk nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Als u een e-mailbericht opstelt en een PDF-document bijvoegt, wordt u gevraagd om de tool Vragen om handtekeningen te gebruiken. Dit gebeurt op basis van de PDF-bestandsnaam en het e-mailonderwerp. Als u bijvoorbeeld termen zoals 'form', 'application' (formulier, aanvraag) en dergelijke gebruikt, herkent Acrobat deze termen en wordt u gevraagd of u de tool Vragen om handtekeningen wilt gebruiken in Acrobat. U ziet een van de volgende vragen:

Aanwijzing voor vragen om handtekening
Variant 1

Aanwijzing voor vragen om handtekening
Variant 2

Wanneer u een document opent waarvoor invullen of ondertekenen vereist is, wordt u gevraagd of u de tool Vragen om handtekeningen wilt gebruiken.

Aanwijzing voor vragen om handtekening

Met het oog op toegankelijkheid zijn de onderliggende tools voor het indelen van pagina's zoals pagina's invoegen, verwijderen of roteren nu beschikbaar in de volgende menu's: Bestand, Bewerken en Snelle gereedschappen.

Bestand > Pagina's invoegen
Bestand > Pagina's invoegen

Bewerken > Pagina's verwijderen of Pagina's roteren
Bewerken > Pagina's verwijderen of Pagina's roteren

Het menu Snelle tools - Pagina's verwijderen, Pagina's roteren
Snelle tools

Acrobat-tools zoals voor bewerken en converteren ondersteunen nu het nieuwe contextmenu van de Verkenner in Windows 11. De tools worden in het menu weergegeven op basis van de handeling die door bestandstype wordt ondersteund. Bovendien wordt de optie Delen ook toegevoegd aan de eigen Windows-functie voor delen.

Bewerken met Adobe Acrobat
Bewerken met Adobe Acrobat

Converteren naar Adobe PDF
Converteren naar Adobe PDF

Delen met Adobe Acrobat DC
Delen met Adobe Acrobat DC

Acrobat biedt naadloze samenwerkingworkflows voor het bekijken en reviseren van bestanden. Wanneer u een revisiebestand niet meer deelt, wordt het bestand verwijderd uit alle bestandenlijsten in Acrobat en Document Cloud. Ook wordt het contextbord nu consistent weergegeven voor alle gedeelde bestanden op de Acrobat-tabbladen Recent of Met ster.

Wanneer u zoekt naar bestanden in Acrobat, bevatten de resultaten naast alle overeenkomsten en niet-PDF-bestanden die zijn opgeslagen op uw Document Cloud-account, ook bestanden die met u zijn gedeeld.

Geavanceerd vastleggen is nu ingeschakeld om gedetailleerde informatie te verzamelen in geval Acrobat vastloopt op macOS. Het logboek helpt Adobe bij het isoleren van de hoofdoorzaak en bij het verbeteren van de stabiliteit van de toepassing.

Er zijn verschillende bugs gecorrigeerd om de stabiliteit van toepassingen op macOS te verbeteren.

Om de prestaties van Acrobat te verbeteren is compatibiliteit met oudere software, zoals voor de herdistribueerbare onderdelen van Visual Studio 2010, nu verwijderd voor het printerstuurprogramma.

De mobiele app van Acrobat Reader

Updates van september 2021, oktober 2021 en november 2021

iPhone en iPad

Er zijn veel verbeteringen aangebracht om de functie Invullen en ondertekenen nog vloeiender en intuïtiever te maken, zoals:

 • Gebruikers krijgen nu een omkaderd tekstveld te zien dat al voor ze is geïdentificeerd. Dit helpt om het begin en het einde van het formulier aan te geven.

 • Het ingevulde tekstveld wordt uitgelijnd.

 • Er is een automatische schuiffunctie voor gebruikers die de formuliervelden invullen.

Het pictogram Delen is nu hersteld. De Acrobat-prompt waarin u wordt gevraagd een kopie te verzenden vanaf het scherm Delen, is nu verwijderd. Verschillende bugs met betrekking tot het delen van een kopie van de PDF zijn nu opgelost.

De Acrobat Reader-app bevat nu dynamische ondersteuning voor lettertypen in alle instellingsvensters om de leesbaarheid te verbeteren. De wijzigingen kunnen worden weergegeven in de deelvensters Lidmaatschappen, Voorkeuren en Gebruikersprofiel.

De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd in de Liquid Mode:

 • Acrobat iOS biedt nu ondersteuning voor koppelingen in e-mails die zijn gegenereerd door de DocGen-webservice.Wanneer de gebruiker op een koppeling in een e-mailbericht klikt, start de app en wordt het document geopend in de Liquid Mode.

 • Oplossingen voor het automatisch openen van gecorrigeerde softwarefouten en updates

 • Algemene stabiliteitscorrecties en verbeteringen in de Liquid Mode.

 • Upgrade naar Intune 14.6.0.
 • Update van ACP-bibliotheken naar AEP-bibliotheken
 • Bijgewerkte Branch-SDK
 • Verbeteringen in de inkadering van menu's.
 • De Google Drive-code is opnieuw gestructureerd en nu meer compatibel met Swift-pakketbeheer.
 • Oplossingen voor kritieke bugs, crashes en ontwerpproblemen.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw iPhone en iPad.

Android

De tool Comprimeren biedt nu ondersteuning voor drie compressieniveaus zodat gebruikers nog meer controle hebben over het uitvoerbestand. Er is ook ondersteuning toegevoegd voor een vertraagde paywall bij comprimeren.

 • Ingeschakelde optie voor delen (blad delen) voor gedeelde bestanden: hiermee kunt u een kopie verzenden bij gedeelde bestanden.
 • De openbare profielgegevens van deelnemers van gedeelde middelen ophalen: in plaats van het privéprofiel van de gebruiker te gebruiken, gebruikt Acrobat nu het openbare profiel om de gebruikersprofielgegevens voor gedeelde middelen te tonen.

 • CoD-uitbreiding (Colorado on Device): deze release bevat een verbeterde CoD-geheugenfunctie waardoor de functie nu kan worden gebruikt op apparaten met weinig geheugen (4-6 GB). Meerdere inconsistenties tussen de streaminganalyse en de Colorado-analyse op het apparaat zijn nu opgelost.
 • Playground-koppeling voor genereren van document: de Acrobat-app biedt nu ondersteuning voor het openen van de Playground-koppeling voor het genereren van het document. Dit gebeurt rechtstreeks in de Liquid Mode.

 • DNS-cache voor het oplossen van routeringsproblemen met de server: DNS-gegevens op de clientzijde kunnen nu worden opgeslagen in het cachegeheugen. Hiermee zijn de Liquid Mode-synchronisatiefouten voor GET- en POST-aanvragen opgelost en mislukken transacties niet meer.

 • Android SDK-update: de Acrobat-app richt zich nu op API-niveau 30. Dit is conform de vereisten van Google voor Android-apps om op 30 november 2021 te kunnen overstappen naar API-niveau 30. Voor meer informatie raadpleegt u Gedragsveranderingen in de afhandeling van opslagmachtigingen op Android 11 en hoger.

 • Experimentele implementatie van e-Privacy: deze service wordt op 21 september beschikbaar gemaakt voor 100% van onze gebruikers.Het is wettelijk verplicht om de juridische kennisgevingen te tonen aan alle gebruikers. U moet deze kennisgevingen accepteren om de app te blijven gebruiken.

 • De meest voorkomende crashes in de Play Store zijn nu opgelost.

 • Dropbox SDK-update: de Dropbox-SDK is nu bijgewerkt conform de vereisten die we hebben ontvangen van het Dropbox-team. Dropbox beëindigt de ondersteuning voor TLS 1.0 en 1.1.

 • Facebook-SDK-update: vanaf 5 oktober 2021 verwijdert Facebook de ondersteuning voor Facebook-aanmeldingen via browsers die zijn ingesloten in Android. Dit is om het aantal phishing-pogingen op Android te reduceren.Hiervoor moeten alle Android-apps die aanmelding via Facebook ondersteunen, worden bijgewerkt naar versie 8.2.0 (of hoger) van de Facebook-SDK voor Android.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw Android-apparaat.

Online services van Acrobat

Updates van september 2021, oktober 2021 en november 2021

Dankzij de Adobe Acrobat-extensie voor Microsoft Edge kunt u rechtstreeks vanuit Edge met Acrobat werken en uw documenttaken sneller en eenvoudiger uitvoeren. Zie Adobe Acrobat-extensie voor Google Chrome voor meer informatie.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account