Gebruik Bestanden combineren om maximaal tien bestanden te converteren naar één PDF-bestand. Deze functie biedt naast PDF-bestanden ook ondersteuning voor andere bestandstypen. Als u de functie Bestanden combineren gebruikt, wordt alleen het gecombineerde PDF-bestand opgeslagen door Adobe PDF Pack, en niet de bestanden op basis waarvan het PDF-bestand is gemaakt.

Opmerking:

PDF-bestanden die (al dan niet met een wachtwoord) zijn beveiligd, 3D-bestanden en bestanden die onderdeel zijn van een PDF-portfolio, kunnen niet worden gecombineerd.

Bestandstypen die u kunt converteren naar PDF of kunt combineren in een PDF

Met Adobe PDF Pack kunt u de volgende veelgebruikte bestandstypen converteren naar of combineren in een PDF:

Converteren naar PDF van Ondersteunde bestandsextensies
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Bestandsindelingen voor afbeeldingen .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
RTF (Rich Text Format) .rtf
Tekstbestand .txt
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd

Stappen voor het combineren van bestanden in een PDF-bestand:

1. Meld u aan bij Adobe Document Cloud op https://documentcloud.adobe.com met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik in de sectie Aan de slag op Bestanden combineren.

Bestanden combineren
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om de bestanden te selecteren die u wilt combineren en klik vervolgens op Doorgaan:

• Kies bestanden in de lijst Recente bestanden of Bestanden.
    • U kunt ook bestanden van uw computer toevoegen of de bestanden naar het gemarkeerde gebied slepen.
    Een bestand kiezen in de lijst Recente bestanden
    Een bestand op uw computer kiezen

4. Als u meer bestanden wilt selecteren om te combineren, klikt u op Bestanden toevoegen of het plusteken voor/na de miniatuur van het bestand en selecteert u de gewenste bestanden op uw computer of in de lijst Recente bestanden of Bestanden en klikt u op Doorgaan.

Meer bestanden toevoegen
  5. (Optioneel) Plaats de muisaanwijzer boven een bestand en klik op de pijl om het uit te vouwen en de volgorde te wijzigen waarin het verschijnt in de gecombineerde PDF.

Uitvouwen en de volgorde van de pagina's in de bestanden wijzigen

Als u het bestand hebt uitgevouwen en een pagina wilt verplaatsen, sleept u het paginanummer van de bijbehorende paginaminiatuur of de miniatuur zelf naar de nieuwe locatie. De pagina's worden opnieuw genummerd.

6. Voer een naam in voor het gecombineerde PDF-bestand en klik op Combineren.

Een naam opgeven voor het bestand en de toegevoegde bestanden combineren
  7. De bestanden worden geconverteerd en in een PDF gecombineerd, waarna het klaar is voor downloaden. Klik op het pictogram Downloaden om het bestand op te slaan op uw computer of toestel.

Het gecombineerde bestand downloaden

Een kopie van het gecombineerde PDF-bestand wordt ook opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onder aan de pagina ziet u een lijst met alle bestanden die u onlangs hebt gecombineerd. Als u liever een lijst met al uw bestanden wilt weergeven, klikt u op Bestanden in de zijbalk van het startscherm van Adobe Document Cloud.