Leer hoe u services voor veilig identiteitsbeheer en SSO (Single Sign-On) vanuit Adobe Connect kunt inschakelen.

U kunt Adobe Connect met een SAML 2.0-gebaseerde identiteitsprovider (bijvoorbeeld Okta) integreren om services voor veilig identiteitsbeheer en SSO (Single Sign-On) te bieden binnen Adobe Connect.

Om SSO in te schakelen moeten configuratiewijzigingen worden doorgevoerd bij de identiteitsprovider (IDP) en op de Adobe Connect-server.

De IDP configureren

Configureer uw Adobe Connect-account bij de IDP als serviceprovider voordat u uw Connect-account configureert om SSO in te schakelen.

1. Stel de parameters SAML Recipient en SAML Audience voor het serviceproviderprofiel in op <Connect_ACCOUNT_URL>/saml/cps.

2. Geef in het ID-veld voor de SAML-naam het e-mailadres op als de gebruikers-ID in SAML-uitwisselingen.

3. Voeg de aangepaste kenmerken voornaam en achternaam aan het profiel toe. De kenmerken worden doorgegeven in de SAML-reactie.

4. Sla de wijzigingen op.

Dit is een voorbeeld van een metadatabestand van een serviceprovider voor de Connect-account:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<EntityDescriptor entityID="<ADOBECONNECT_ACCOUNT_URL>/saml/cps"
              xmlns="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:metadata">
              <SPSSODescriptor AuthnRequestsSigned="false" WantAssertionsSigned="true" protocolSupportEnumeration="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:protocol">
                             <NameIDFormat>urn:oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format: emailAddress</NameIDFormat>
                             <AssertionConsumerService index="0" isDefault="true" Binding="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:bindings:HTTP-POST" Location="<ADOBECONNECT_ACCOUNT_URL>/saml/cps"/>
              </SPSSODescriptor>
</EntityDescriptor>

De Adobe Connect-server configureren

Nadat uw Adobe Connect-account is geconfigureerd en ingeschakeld als serviceprovider op de IDP-server, neemt u contact op met de klantenservice van Adobe Connect om SSO-verificatie in te schakelen voor uw Adobe Connect-account.