Aan de slag met teambibliotheken

Ontdek hoe je kunt werken met teambibliotheken in Creative Cloud.

Opmerking:

Creative Cloud Libraries voor bedrijven is alleen beschikbaar als je organisatie gebruikmaakt van Adobe-opslag voor bedrijven, dat wereldwijd gefaseerd wordt uitgerold.

Werken met teambibliotheken

Met teambibliotheken kun je eenvoudig en snel verzamelingen elementen delen met je team of medewerkers. Teambibliotheken zijn alleen beschikbaar voor Creative Cloud voor teams en Creative Cloud voor ondernemingen.

Wanneer je een teambibliotheek maakt of een persoonlijke bibliotheek naar het team verplaatst, wordt deze automatisch gedeeld met teamleden. Stel toegangsniveaus in voor je medewerkers en teamleden.

• Bewerkingsrechten om elementen te gebruiken en te bewerken. Organisatorische wijzigingen aanbrengen, zoals namen wijzigen of aangepaste groepen maken.
  • Weergave- en gebruiksrechten om elementen te gebruiken.

Beheer je teambibliotheken vanuit de Creative Cloud desktop-applicatie, het deelvenster Bibliotheken in Adobe-applicaties of op de Creative Cloud-website. Je vindt je teambibliotheken door te zoeken naar het teampictogram   ernaast.

Werken met teambibliotheken in de Creative Cloud desktop-app

Teambibliotheken maken in de Creative Cloud desktop-app

Er zijn twee manieren om teambibliotheken te maken in de Creative Cloud desktop-app. Je kunt ze maken via de sectie Jouw bibliotheken of rechtstreeks vanuit het team, waarbij de bibliotheek standaard in dat team wordt gemaakt.

1. Open de Creative Cloud desktop-app en ga naar Bestanden > Jouw bibliotheken.

2. Selecteer Nieuwe bibliotheek.

3. Geef de bibliotheek een naam, selecteer het team waarin je de bibliotheek wilt maken en kies het toegangsniveau voor het team.

4. Selecteer Maken.

Teambibliotheken zoeken in de Creative Cloud desktop-app

1. Open de Creative Cloud desktop-app en ga naar Bestanden > Jouw bibliotheken.

2. Selecteer Alles bekijken.

Alle bibliotheken bekijken

3. Kies de bibliotheek die je wilt volgen.

4. Selecteer Toevoegen aan jouw bibliotheken voor jouw bibliotheek.

Opmerking: Je kunt zoeken naar specifieke bibliotheken waartoe je toegang hebt met behulp van het zoekvak bovenaan het scherm.

Persoonlijke bibliotheken omzetten in teambibliotheken in de Creative Cloud desktop-app

Je kunt elke persoonlijke bibliotheek omzetten in een teambibliotheek.

1. Open de Creative Cloud desktop-app en ga naar Bestanden > Jouw bibliotheken.

2. Selecteer  bij de bibliotheek die je wilt verplaatsen en selecteer Verplaatsen naar team.

Persoonlijke bibliotheken naar team verplaatsen

3. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

4. Selecteer Verplaatsen.

Een persoonlijke kopie maken van een teambibliotheek in de Creative Cloud desktop-app

Je kunt een persoonlijke kopie opslaan van elke teambibliotheek waartoe je toegang hebt. Dit is handig wanneer je bewerkingen of wijzigingen moet aanbrengen in een bibliotheek waarvoor je alleen weergaverechten hebt.

1. Open de Creative Cloud desktop-app en ga naar Bestanden > Jouw bibliotheken.

2. Selecteer bij de bibliotheek die je wilt kopiëren en kies Een persoonlijke kopie opslaan.

Werken met teambibliotheken op de Creative Cloud-website

Teambibliotheken maken op de Creative Cloud-website

1. Selecteer Nieuwe bibliotheek.

2. Geef de bibliotheek een naam, selecteer het team en stel het toegangsniveau in.

3. Selecteer Maken.

Persoonlijke bibliotheken omzetten in teambibliotheken op de Creative Cloud-website

1. Klik met de rechtermuisknop op een teambibliotheek of open via het contextmenu van de bibliotheek.

2. Selecteer Verplaatsen naar team.

3. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

4. Selecteer Opslaan.

Teambibliotheken zoeken op de Creative Cloud-website

1. Selecteer Alles bekijken.

2. Kies de bibliotheek die je wilt volgen.

3. Klik op de knop Toevoegen aan jouw bibliotheken.

Opmerking: Je kunt zoeken naar specifieke bibliotheken waartoe je toegang hebt met behulp van het zoekvak bovenaan het scherm.

Werken met teambibliotheken in applicaties in het deelvenster Bibliotheken

Teambibliotheken zijn beschikbaar in Adobe-applicaties in het deelvenster Bibliotheken. Je kunt je teambibliotheken beheren vanuit de bibliothekenlijst of het actiemenu van de individuele bibliotheek.

Teambibliotheken gebruiken in het deelvenster Bibliotheken

Elementen uit teambibliotheken gebruiken werkt op dezelfde manier als persoonlijke bibliotheken die met je zijn gedeeld. Als je bewerkingsrechten hebt, kun je teambibliotheken beheren en bewerken. Als je weergaverechten hebt, kun je alleen elementen in de bibliotheek gebruiken, maar geen wijzigingen aanbrengen in de bibliotheek of elementen. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in een teambibliotheek waarvoor je weergaverechten hebt, raadpleeg je de instructies om een persoonlijke kopie van een teambibliotheek te maken .

Teambibliotheken maken in het deelvenster Bibliotheken

1. Open het deelvenster Bibliotheken in een Creative Cloud-app.

2. Selecteer de knop + Nieuwe bibliotheek maken in de lijst met bibliotheken of selecteer de knop + onderaan in het deelvenster.

3. Geef de bibliotheek een naam, selecteer het team en stel het toegangsniveau in.

4. Selecteer Maken.

Je bibliotheek wordt gemaakt in het team en gemarkeerd met het pictogram Teambibliotheken  . Je bibliotheek wordt automatisch gedeeld met je team en je kunt deze vinden door Alles bekijken te selecteren in de bibliotheeklijst.

Persoonlijke bibliotheken omzetten in teambibliotheken in het deelvenster Bibliotheken

1. Open het deelvenster Bibliotheken in een Creative Cloud-app.

2. Klik met de rechtermuisknop op een bibliotheek of open via het contextmenu van de bibliotheek.

3. Selecteer Verplaatsen naar team.

Selecteer Verplaatsen naar team

4. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

5. Selecteer Opslaan.

Maak een persoonlijke kopie van een teambibliotheek in het deelvenster Bibliotheken

Je kunt een persoonlijke kopie opslaan van elke teambibliotheek waartoe je toegang hebt. Dit is handig wanneer je bewerkingen of wijzigingen moet aanbrengen in een bibliotheek waarvoor je alleen weergaverechten hebt. Nadat de bibliotheek is opgeslagen, wordt deze weergegeven als een kopie in je lijstweergave zonder het teampictogram.

1. Open het deelvenster Bibliotheken in een Creative Cloud-app.

2. Klik met de rechtermuisknop of selecteer bij de bibliotheek die je wilt kopiëren en kies Een persoonlijke kopie opslaan.

Selecteer Persoonlijke kopie opslaan

Werken met teambibliotheken in applicaties via bibliotheekbeheer

Je kunt je teambibliotheken beheren via bibliotheekbeheer en documentassets rechtstreeks naar een team publiceren.

Teambibliotheken maken via bibliotheekbeheer

1. Open bibliotheekbeheer in Adobe XD.

2. Selecteer + Nieuwe maken.

3. Geef de bibliotheek een naam, kies het team en stel het toegangsniveau in.

4. Selecteer Maken.

Documentassets publiceren naar een team in bibliotheekbeheer

1. Open bibliotheekbeheer in Adobe XD.

2. Selecteer Publiceren.

3. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

4. Selecteer Maken.

Persoonlijke bibliotheken omzetten in teambibliotheken via bibliotheekbeheer

1. Open bibliotheekbeheer in Adobe XD.

2. Selecteer het pictogram voor de bibliotheek die je wilt verplaatsen.

3. Selecteer Verplaatsen naar team.

4. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

5. Selecteer Opslaan.

Een bestaande gekoppelde bibliotheek omzetten in een teambibliotheek

1. Open bibliotheekbeheer in Adobe XD.

2. Selecteer het pictogram voor de bibliotheek die je wilt omzetten.

3. Selecteer Verplaatsen naar team.

Selecteer Verplaatsen naar team

4. Kies het team en stel het toegangsniveau in.

5. Selecteer Opslaan.