Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Opmerking:

Als je de Creative Cloud desktop-app verwijdert en opnieuw installeert wanneer je probeert een probleem op te lossen, werkt het deelvenster Bibliotheken in de Creative Cloud desktop-app mogelijk niet meer. Zie Het deelvenster Bibliotheken werkt niet meer om dit probleem op te lossen.

libraries

Dankzij Creative Cloud Libraries zijn de belangrijkste ontwerpmiddelen voor je merk of persoonlijke projecten overal beschikbaar. Verzamel en orden eenvoudig afbeeldingen, kleuren, tekststijlen en andere elementen die zijn gemaakt in verschillende Creative Cloud desktop-apps en mobiele apps. Gebruik en wijzig deze middelen vervolgens tussen projecten, apparaten, andere Creative Cloud-apps en teams, dit alles via het deelvenster CC Libraries.

Ga aan de slag met Creative Cloud Libraries >

Overzicht van Creative Cloud Libraries

Wat je kunt doen met Adobe Creative Cloud Libraries

Verzamelen

Creative Cloud Libraries biedt een manier om ontwerpmiddelen van verschillende apps te verzamelen en is niet beperkt tot desktop-apps. Je kunt je inspiratie overal en altijd vastleggen met behulp van de mobiele apps van Creative Cloud of je kunt zelfs assets downloaden van Adobe Stock.

Beheren

Je kunt ontwerpmiddelen onderbrengen in meerdere Creative Cloud Libraries. Deze kunnen worden gebaseerd op merken, projecten, soorten middelen of zelfs je persoonlijke favorieten die je telkens opnieuw gebruikt om je kenmerkende stijl te creëren.

Gebruiken in ontwerpen

Maak ontwerpen en illustraties met behulp van middelen uit Creative Cloud Libraries die altijd up-to-date zijn.

Apps die Creative Cloud Libraries ondersteunen

Mobiele apps

App Ondersteuning voor het opslaan van middelen in bibliotheken Ondersteuning voor het gebruik van middelen uit bibliotheken Bron met meer informatie
Capture CC Vectorvormen, kleurthema's, penselen en patronen N.v.t. Veelgestelde vragen over Adobe Capture CC
Comp CC N.v.t. Veelgestelde vragen over Adobe Comp CC
Mobiele app van Creative Cloud N.v.t. Creative Cloud | Veelgestelde vragen
Illustrator Draw N.v.t. Afbeeldingen en vormen Veelgestelde vragen over Adobe Illustrator Draw
Illustrator Line N.v.t. Kleuren en afbeeldingen Veelgestelde vragen over Adobe Illustrator Line CC
Photoshop Fix N.v.t. Veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Fix
Photoshop Mix N.v.t. Veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Mix
Photoshop Sketch N.v.t. Penselen Veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Sketch
Premiere Clip N.v.t. Veelgestelde vragen over Adobe Premiere Clip

Desktop- en web-apps

App of service Ondersteuning voor het opslaan van middelen in bibliotheken Ondersteuning voor het gebruik van middelen uit bibliotheken Bron met meer informatie
Desktop-apps
After Effects Creative Cloud Libraries in After Effects
Animate Creative Cloud Libraries in Animate CC
Bridge N.v.t. Creative Cloud Libraries in Bridge CC
Dimension N.v.t.
Dreamweaver Creative Cloud Libraries in Dreamweaver
Illustrator Creative Cloud Libraries in Illustrator
InDesign Creative Cloud Libraries in InDesign
Photoshop Creative Cloud Libraries in Photoshop
Premiere Pro Creative Cloud Libraries in Premiere Pro
XD N.v.t. Creative Cloud Libraries in Adobe XD
Creative Cloud Market (via de Creative Cloud desktop-app) N.v.t. Creative Cloud Market
Web-apps
Creative Cloud Assets Alleen bekijken en beheren (naam wijzigen, verwijderen) Creative Cloud Assets | Inhoud opslaan en delen

Werken met Creative Cloud Libraries

Middelen toevoegen aan een bibliotheek

Creative Cloud Libraries biedt een manier om middelen uit allerlei apps vast te leggen en is niet beperkt tot desktop-apps. Je kunt je inspiratie overal en altijd vastleggen met behulp van de mobiele apps van Creative Cloud of je kunt zelfs assets downloaden van Adobe Stock. Sleep middelen die op je lokale computer of in Creative Cloud zijn opgeslagen eenvoudig naar een bibliotheek in het deelvenster Creative Cloud Libraries.

Mobiel

Voor steeds meer mobiele apps van Adobe kun je middelen toevoegen aan je bibliotheek. Raadpleeg de informatiebronnen voor je mobiele app voor meer informatie

Creative Cloud Market

Ontdek nieuwe middelen en voeg deze aan bibliotheken toe vanuit Creative Cloud Market. Gebruik de Creative Cloud desktop-app om door de middelen in Creative Cloud Market te bladeren en deze toe te voegen. Je kunt ook mobiele apps van Creative Cloud gebruiken om middelen toe te voegen aan een bibliotheek.

Desktop

Voeg middelen toe aan Creative Cloud Libraries op je computer via een Creative Cloud desktop-app. Sleep middelen naar het deelvenster Bibliotheken in de desktop-app. Je kunt de bibliotheken ook weergeven en erin bladeren op de pagina Creative Cloud Assets.

Raadpleeg de informatiebronnen voor je Creative Cloud desktop-app voor meer informatie over het gebruik van bibliotheken.

Middelen uit een bibliotheek gebruiken in ontwerpen

Desktop

Open het deelvenster Bibliotheken (Vensters > Bibliotheken) in een desktop-app die bibliotheken ondersteunt en sleep objecten naar het canvas.

Web

Bekijk en beheer bibliotheken op de pagina Creative Cloud Assets. Zie Middelen bekijken, synchroniseren en beheren.

Mobiel

Selecteer een middel in de bibliotheek om dit via mobiele apps in je project te plaatsen.

Samenwerken aan een bibliotheek of koppelingen naar een bibliotheek delen

Desktop

Open het deelvenster Bibliotheken (Vensters > Bibliotheken) in een desktop-app die Creative Cloud Libraries ondersteunt. Kies vervolgens Samenwerken of Koppeling delen in het vervolgmenu van het deelvenster. Kies Samenwerken om bibliotheken te delen die ontwerpmiddelen voor een campagne of product bevatten die niet met het grote publiek mogen worden gedeeld. Bij samenwerking kunnen ontvangers ook middelen aan een bibliotheek toevoegen of middelen wijzigen. Kies Koppeling delen als je niet verwacht dat de ontvanger middelen aan de bibliotheek toevoegt of middelen wijzigt.

• Samenwerken: wanneer je deelnemers toevoegt aan een bibliotheek, kun je kiezen of je ze machtigingen op bewerkingsniveau (inhoud bewerken, verplaatsen en verwijderen en de naam ervan wijzigen) of machtigingen op weergaveniveau (de inhoud van de bibliotheek alleen weergeven en erop reageren) wilt geven.
  • Koppeling delen: je kunt bibliotheken maken die anderen kunnen volgen. Iedereen die de URL van zo'n bibliotheek kent, kan deze volgen. Wanneer je de inhoud van de bibliotheek bijwerkt, ontvangen volgers de updates automatisch via alle ondersteunde Creative Cloud-apps.

Web

Klik op Bibliotheken in het linkerdeelvenster van Creative Cloud Assets. Kies vervolgens in het menu van de bibliotheekmap Samenwerken of Koppeling verzenden. Kies Samenwerken om bibliotheken te delen die ontwerpmiddelen voor een campagne of product bevatten die niet met het grote publiek mogen worden gedeeld. Bij samenwerking kunnen ontvangers ook middelen aan een bibliotheek toevoegen of middelen wijzigen.KiesKoppeling verzenden als je niet verwacht dat de ontvanger middelen aan de bibliotheek toevoegt of middelen wijzigt.

• Samenwerken: wanneer je deelnemers toevoegt aan een bibliotheek, kun je kiezen of je ze machtigingen op bewerkingsniveau (inhoud bewerken, verplaatsen en verwijderen en de naam ervan wijzigen) of machtigingen op weergaveniveau (de inhoud van de bibliotheek alleen weergeven en erop reageren) wilt geven.
  • Koppeling verzenden: je kunt bibliotheken maken die anderen kunnen volgen. Iedereen die de URL van zo'n bibliotheek kent, kan deze volgen. Wanneer je de inhoud van de bibliotheek bijwerkt, ontvangen volgers de updates automatisch via alle ondersteunde Creative Cloud-apps.

Mobiel

Met mobiele apps, zoals Creative Cloud voor mobiele apparaten, Capture en andere, kun je Creative Cloud Libraries en specifieke bibliotheekmiddelen delen en eraan samenwerken.

Een bibliotheek exporteren of importeren

Je kunt bibliotheken exporteren en ze importeren als nieuwe bibliotheken, waarbij de koppeling van elementen uit het origineel behouden blijft. Door bibliotheken te exporteren en te importeren, kun je ze opnieuw maken onder een andere gebruikersnaam.

Stappen voor het exporteren van een bibliotheek:

1. Klik in het deelvenster Bibliotheken van een Adobe-applicatie op het menu Opties in de rechterbovenhoek van het venster en kies vervolgens <naam_bibliotheek> exporteren.

Bibliotheekopties
  2. Het pop-upvenster Bibliotheek exporteren wordt bovenaan in het venster weergegeven. Klik in het pop-upvenster op Map selecteren.

3. Selecteer in het dialoogvenster Een map selecteren de locatie waar je de bibliotheek wilt opslaan. Klik op Opslaan.

4. In het pop-upvenster Bibliotheek exporteren wordt de geselecteerde locatie weergegeven. Klik op Exporteren. Er wordt een bevestiging weergegeven. Klik op OK.

Stappen voor het importeren van een bibliotheek:

1. Klik in het deelvenster Bibliotheken van een Adobe-applicatie op het menu Opties in de rechterbovenhoek van het venster en kies vervolgens Bibliotheek importeren.

Bibliotheekopties
  2. Het pop-upvenster Bibliotheek importeren wordt bovenaan in het venster weergegeven. Klik in het pop-upvenster op Map selecteren.

3. Selecteer in het dialoogvenster Een map selecteren het bibliotheekbestand en klik vervolgens op OK.

4. In het pop-upvenster Bibliotheek importeren wordt de geselecteerde locatie weergegeven. Klik op Importeren. Er wordt een bevestiging weergegeven. Klik op OK.

Opmerking:

• De naam van de bibliotheek verandert niet bij het importeren.
    • Een geëxporteerde bibliotheek wordt altijd geïmporteerd als een nieuwe bibliotheek.
    • Als je nog steeds de originele bibliotheek hebt, wordt er bij het importeren een kopie van de bibliotheek gemaakt.
    • Als je een bibliotheek opnieuw wilt aanmaken onder een andere gebruikersnaam, verwijder dan eerst de originele bibliotheek voordat je de bibliotheek importeert.

Werken met Adobe Stock

Adobe Stock en Creative Cloud Libraries

Adobe Stock is sterk geïntegreerd met Creative Cloud Libraries. Je kunt rechtstreeks vanaf de Adobe Stock-website een voorbeeld van een stockafbeelding met watermerk toevoegen aan een van je bibliotheken. Vervolgens kun je in Creative Cloud-apps die bibliotheken ondersteunen (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects, Dreamweaver en Dimension) de stockafbeelding met watermerk vanuit het deelvenster Bibliotheken naar je creatieve project slepen. Wanneer je tevreden bent met de stockafbeelding voor je project, kun je rechtstreeks vanuit het deelvenster Bibliotheken een licentie voor de stockafbeelding aanschaffen.

Creative Cloud-apps als Photoshop, Illustrator en InDesign, die aan de bibliotheek gekoppelde middelen ondersteunen, gaan nog verder in deze integratie. Wanneer je een licentie aanschaft voor de stockafbeelding, worden alle gekoppelde exemplaren van de stockafbeelding in je geopende documenten automatisch bijgewerkt met de gelicentieerde stockafbeelding in hoge resolutie en zonder watermerk. Zie Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoeveel items kan ik toevoegen aan een bibliotheek?

Een bibliotheek kan maximaal 1000 middelen bevatten.

Is er een limiet voor het aantal bibliotheken dat ik kan maken?

Nee, er is geen limiet voor het aantal bibliotheken dat je kunt maken.

Zijn alle middelen die in bibliotheken zijn opgeslagen, bruikbaar in alle ondersteunde apps?

Terwijl je werkt in een app, kun je relevante bibliotheekinhoud weergeven en gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld laagstijlen aan een bibliotheek toevoegt, zijn deze stijlen alleen relevant voor Photoshop.

Welke kleurgegevens worden ondersteund?

Bibliotheken ondersteunen kleurgegevens voor een afzonderlijke staal of kleurthema's. Bibliotheken ondersteunen alleen proceskleuren. Steunkleuren worden niet ondersteund en worden als proceskleuren aan bibliotheken toegevoegd.

Kan ik de middelen die zijn opgeslagen in bibliotheken gebruiken in verschillende Creative Cloud desktop-apps?

De meeste middelen kunnen worden gebruikt in verschillende desktop-apps. De laagstijlen van Photoshop vormen hierop een uitzondering. Deze kun je momenteel alleen opnieuw gebruiken in Photoshop.

Als je een middel voor een InDesign-tekststijl gebruikt in Illustrator of Photoshop, wordt in deze apps geprobeerd de eigenschappen van het middel te koppelen aan de eigenschappen voor tekststijlen in de host-app. Eigenschappen die niet aanwezig zijn in de host-app, worden genegeerd.

Waar worden de middelen opgeslagen?

Je middelen worden lokaal opgeslagen op je apparaat en worden gesynchroniseerd met Creative Cloud.

Kan ik een bibliotheek delen met anderen?

Heb ik een Creative Cloud-lidmaatschap nodig?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig om Creative Cloud Libraries te gebruiken.

Waar vind ik meer informatie over Creative Cloud Libraries?

De volgende bronnen bieden meer informatie over Bibliotheken:

Videozelfstudies

Videozelfstudies waarin Creative Cloud Libraries in mobiele apps worden gedemonstreerd