Creative Cloud Core Sync crasht elke minuut na update

Als u de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' ontvangt nadat u de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud-desktopapp hebt geïnstalleerd, volgt u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Crashrapport van Core Sync

Oplossing

 1. Meld u af van Creative Cloud via de appvoorkeuren.
 2. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via uw appvoorkeuren.
 3. Zorg dat de volgende twee processen worden afgesloten met Activiteitenweergave (macOS) of Taakbeheer (Windows): CoreSync en Adobe Desktop Service.
 4. Navigeer naar het volgende pad:

  macOS: <Vaste schijf van uw Mac>/Users/<username>/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning/Adobe/CoreSync
  Opmerking: de map Gebruikersbibliotheek is standaard verborgen in versie 10.7 of later. Zie Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen.

  Windows: C:\Users\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync
  Opmerking: de map AppData is standaard verborgen in Windows. Zie Leer hoe u verborgen bestanden kunt weergeven.

 5. Verwijder alle bestanden in de map die op .db, .db-shm, of db.wal. eindigen. (U hebt drie of vier van deze bestanden, maar mogelijk meer als u meerdere Creative Cloud-accounts op uw systeem hebt gebruikt.)
 6. Start Creative Cloud opnieuw en meld u aan met uw Adobe ID.
 7. (Alleen Mac) Als crashes zich blijven voordoen, verwijdert u de extra Creative Cloud-bestanden uit de map Favorieten:
  1. Start Finder.
  2. In het deelvenster Favorieten aan de linkerkant van het venster Finder selecteer u afzonderlijk alle links naar de Creative Cloud-bestandsmap. Nadat u alle links hebt geselecteerd, zou u slechts één bestand moeten zien, zoals in de afbeelding hieronder wordt weergegeven.
Selecteer links naar Creative Cloud-bestandsmap