Een procesversie is de technologie die Camera Raw gebruikt om foto's aan te passen en te renderen. Afhankelijk van de gebruikte procesversie zijn er verschillende opties en instellingen beschikbaar op het tabblad Standaard en wanneer u lokale aanpassingen aanbrengt.

Procesversie 5

Voor nieuwe afbeeldingen die worden bewerkt in Camera Raw 11, wordt procesversie 5 gebruikt. PV 5 biedt een verbeterde rendering bij hoge ISO-waarden die helpt om paarse kleurzwemen te voorkomen die soms zichtbaar zijn in de schaduwen van afbeeldingen met weinig licht. PV 5 biedt ook een verbeterde schuifregelaar Nevel verwijderen. Hiermee kunt u eenvoudig om creatieve redenen nevel toevoegen door de schuifregelaar Nevel verwijderen naar links te verplaatsen.

Procesversie 4

Voor afbeeldingen die voor het eerst worden bewerkt in Camera Raw 10, wordt procesversie 4 gebruikt. Met PV4 wordt naast ondersteuning voor de functie Bereikmasker een verbetering van Automatisch maskeren toegevoegd waarmee ruis in afbeeldingen beter wordt verwerkt. Afbeelding waarvoor PV3 (2012) is gebruikt, worden automatisch geüpgraded naar PV4 wanneer er geen aanpassingen van Automatisch maskeren zijn toegepast.

Procesversie 3 (2012)

Voor afbeeldingen die voor het eerst worden bewerkt in Camera Raw 7, wordt procesversie 3 gebruikt. PV3 biedt nieuwe besturingselementen voor kleurtinten en nieuwe algoritmen voor tinttoewijzing voor afbeeldingen met veel contrast. Met PV3 kunt u de instellingen aanpassen voor Hooglichten, Schaduwen, Witte tinten, Zwarte tinten, Belichting en Contrast in het deelvenster Standaard. U kunt ook lokale correcties toepassen voor witbalans (Temperatuur en Kleurtint), Hooglichten, Schaduwen, Ruis, en Moiré.

 

Procesversie 2 (2010)

Voor afbeeldingen die zijn bewerkt in Camera Raw 6, is standaard procesversie 2 (PV2010) gebruikt. PV2 biedt verbeterde verscherping en ruisreductie vergeleken met de vorige procesversie (PV1).

Procesversie 1 (2003)

De oorspronkelijke verwerkingsengine die wordt gebruikt door versie 5.x en lager van Camera Raw.

Als u wilt profiteren van de verbeterde verwerking, kunt eerder bewerkte foto's bijwerken naar de huidige procesversie.

U kunt op een van de volgende manieren een foto bijwerken naar het Camera Raw 10-proces (PV4):

  • Klik op de knop Bijwerken naar huidig proces (het pictogram met het uitroepteken) in de rechterbenedenhoek van de voorvertoning van de afbeelding.
  • Selecteer op het tabblad Camerakalibratie de optie Proces > Versie 4 (huidig).

Als u een oudere procesversie wilt toepassen op een foto, gaat u naar het tabblad Camerakalibratie en kiest u Proces
> Versie 3 (2012), Proces > Versie 2 (2010) of Process > Versie 1 (2003).

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid