Wordt u gevraagd een serienummer in te voeren of u aan te melden met uw Adobe ID wanneer u Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC start? Er zijn diverse redenen waarom u dit bericht kunt ontvangen:

• U hebt mogelijk de verkeerde versie van Adobe Acrobat DC geïnstalleerd.
  • Misschien bevat uw Acrobat DC-account onjuiste gegevens of ontbreken er gegevens.
  • Uw computer kan de activeringsservers van Adobe mogelijk niet bereiken.

De methode die u hebt gebruikt voor aanschaf van uw product, bepaalt hoe het product wordt gestart:

• Gebruikers van de klassieke versie worden tijdens de installatie of het opstarten van het product om een serienummer gevraagd.Dit werd voorheen een oneindige versie genoemd.
  • Gebruikers van de continue versie moet worden gevraagd om zich aan te melden tijdens het opstarten.Dit werd voorheen een abonnement genoemd.

De juiste versie van Acrobat DC installeren

De continue en klassieke versies van Acrobat DC gebruiken verschillende installatieprogramma's. Als u de verkeerde versie hebt geïnstalleerd, moet u de verkeerde versie verwijderen voordat u de juiste versie van Acrobat DC installeert. Als u een melding over een serienummer ontvangt of u bij het opstarten onverwachts aanmeldt, moet u dit proces uitvoeren om de juiste versie van de software te installeren.

Belangrijk: De evaluatieversie maakt gebruik van het klassieke installatieprogramma. Klanten met de continue versie moeten de evaluatieversie verwijderen en de installatie opnieuw uitvoeren met het installatieprogramma voor het abonnement.

Klanten met een winkelversie

Als u Acrobat DC wilt installeren als deel van de Creative Cloud, raadpleegt u de pagina Creative Cloud downloaden, installeren en bijwerken.

1. Meld u aan bij Acrobat.adobe.com met de Adobe ID die u hebt gebruikt om Acrobat DC aan te schaffen.
  2. Klik onder Apps downloaden op Acrobat DC downloaden.
Apps downloaden
  1. Meld u aan met uw Adobe ID.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de download en installatie van Acrobat DC te voltooien.

Klanten met een volumelicentie

De volumelicentiesoftware wordt verstrekt aan de IT-of software-afdeling. Neem contact op met uw IT- of softwareafdeling voor informatie over hoe u toegang krijgt tot de installatie van Acrobat DC. Onderstaande informatie is bestemd voor de IT- of softwareafdeling.

Klassieke versie

De klassieke versie is in eerdere versies ook wel de onbeperkte versie genoemd. Ga naar dit installatieprogramma op de Licensing Website.

Continue versie

Open het installatieprogramma voor het abonnement Admin Console.

Controleren of uw activering niet is geblokkeerd

Het is mogelijk dat naar een serienummer wordt gevraagd omdat uw computer geen verbinding kan krijgen met de activeringsservers van Adobe. Probeer de verschillende oplossingen in de sectie Verbindingsproblemen oplossen van Fouten bij aanmelding, activering of verbinding | DC, CC, CS6, CS5.5.

Beheert u een netwerk? Bekijk de licentiegegevens in Adobe Creative Cloud Service Access Documentation for IT.

Verifieer uw betalingsinformatie - alleen voor continue versies

Als u uw betalingsgegevens bij Acrobat DC als deel van de Creative Cloud wilt verifiëren, raadpleegt u de Creative Cloud-pagina voor beheer van uw lidmaatschap.

1. Meld u aan bij Acrobat.adobe.com.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw naam en kies Mijn abonnement.
  3. Controleer of uw betaalgegevens geldig zijn.

Afmelden en weer aanmelden bij uw account - Alleen continue versie

Door u af te melden en opnieuw aan te melden bij Acrobat DC, worden uw accountgegevens gereset.

1. Start Acrobat DC.
    • Mac OS: Ga naar Programma's > Adobe Acrobat DC > Adobe Acrobat DC.
    • Windows: Ga naar Start > Alle programma's > Adobe Acrobat DC.
  2. Kies Help > Afmelden.
  3. Klik op Afmelden.
  4. Wanneer u daarom gevraagd wordt, meldt u zich aan met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en uw wachtwoord.