Lees dit artikel om te leren hoe u geavanceerde verbindingsproblemen oplost.

Fouten bij aanmelden, activeren of starten?

• 'Wij kunnen [productnaam] niet activeren. Productactivering is vereist als u dit product wilt gebruiken...'
  • "Maak verbinding met internet en probeer het opnieuw."
  • "Uw computer is offline of de klok op uw computer is verkeerd ingesteld, waardoor een verbindingsfout optreedt. Een internetverbinding is vereist. Maak verbinding met internet of pas uw klok aan en probeer opnieuw."
  • “U hebt mogelijk beperkte toegang tot Adobe-apps of -services."

Uw computer heeft mogelijk problemen bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Volg de onderstaande stappen om deze problemen op te lossen.

Voor meer algemene hulp bij algemene activering en aanmeldingproblemen, bekijk Creative Cloud-activering en probleemoplossing bij aanmelden of probleemoplossing Activering en deactivering.

Verbindingsproblemen oplossen

Volg de onderstaande stappen in de opgegeven volgorde om verbindingsproblemen op te lossen.

1. Test uw verbinding met de Adobe activeringsservers.

1. Om te bepalen of u toegang hebt tot de Adobe activeringsservers, klikt u op deze koppeling.

Ziet u twee Adobe-logo's, dan hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren of uininaan te melden. Als u hulp bij het activeren van uw account nodig hebt, raadpleegt u Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Adobe-pictogram

Ondervindt u nog steeds problemen? Ga naar de volgende stap.

2. Open een Internetbrowser en open één van de volgende koppelingen, afhankelijk van de versie van uw product:

Als u ziet dat de test geslaagd is (zie onderstaande schermafbeeldingen), hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren of te starten.

Test geslaagd
    Creative Cloud en CS6: Test geslaagd

Test geslaagd
    CS5 en CS5.5: Test geslaagd

Opmerking:

U krijgt mogelijk een Toegang geweigerd-bericht wanneer u op een CS5-/CS5.5-link klikt. Dit is nog een bevestiging dat u toegang hebt tot de activeringsservers. Probeer uw software te activeren of te starten. Als u hulp nodig hebt met uw activeringscode, leest u Help voor inwisselcode.

Ondervindt u nog steeds problemen? Doorgaan naar “uw hostsbestand herstellen.”

2. Uw hostsbestand herstellen.

Het besturingssysteem gebruikt hostbestanden om hostnamen toe te wijzen aan IP-adressen. Een verkeerd geconfigureerd hostbestand kan ervoor zorgen dat uw computer geen verbinding kan maken met de activeringsservers van Adobe.

Opmerking:

Creative Cloud-gebruikers: het hostbestandopnieuw instellenkan ook problemen oplossen zoals 'De Creative Cloud-toepassingen zijn beschikbaar als proefversie' of 'Proefversie verlopen'.

1. De Limited Access Repair Tool downloaden:

2. Pak het gedownloade bestand uit en voer de Limited Access Repair Tool uit in administratormodus.

• Windows: klik met de rechtermuisknop op het gereedschap en kies Uitvoeren als administrator.
    • Mac OS: dubbelklik op het gereedschap en voer de administratorgegevens in om verder te gaan.

Zie Foutbericht over beperkte toegang in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing voor meer informatie over hoe u de Limited Access Tool gebruikt.

Opmerking:

Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

Stel het hostbestand handmatig opnieuw in

Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in:

Het hostbestand opnieuw instellen op Windows

Als u het hostbestandop Windows opnieuw wilt instellen, gaat u als volgt te werk:

1. Navigeer naar C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

2. Open het hostbestand in een teksteditor zoals Kladblok.

3. Controleer het hostbestand op Adobe-ingangen.

Het hostbestand opnieuw instellen - Windows

Als er geen Adobe-ingangen in het hostbestand voorkomen, hoeft u verder niets te doen.

Staan er echter wel Adobe-ingangen in het hostbestand, gaat u naar de volgende stap.

4. Als er Adobe-ingangen in het hostbestand staan, verplaatst u het bestand naar het bureaublad, bijvoorbeeld door het te verslepen.

5. Verwijder de Adobe-ingangen uit het hostbestand .

Zorg dat u geen andere ingangen verwijdert.

6. Sla het hostbestand op dat u in de vorige stap hebt bewerkt.

7. Het updatehostbestand moet geen Adobe-ingangen bevatten.

Verplaats het bestand van het bureaublad naar de oorspronkelijke locatie:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

Wanneer u het bestand verplaatst, kiest u de optie Vervangen.

Het hostbestand opnieuw instellen op macOS

Ga als volgt te werk om het hostbestand opnieuw in te stellen op macOS:

1. Als u het hostbestand wilt vinden, opent u de Finder en selecteert u Ga naar > Naar map gaan. Typ in het vakje de volgende locatie en druk op Return.

/private/etc/hosts

Als u het bestand niet kunt vinden, betekent dat dat het hostbestand is verborgen. Typ de volgende opdracht in terminal om het verborgen bestand weer te geven, en herhaal stap 1.

chflags nohidden /etc/hosts

2. Open het hostbestand in een tekstbewerkingsprogramma zoals Teksteditor.

3. Controleer het hostbestand op Adobe-ingangen.

Als er geen Adobe-ingangen in het hostbestand voorkomen, hoeft u verder niets te doen.

Staan er echter wel Adobe-ingangen in het hostbestand, gaat u naar de volgende stap.

4. Als er Adobe-ingangen in het hostbestand staan, zet u het bestand op het bureaublad, bijvoorbeeld door het te verslepen.

5. Verwijder de Adobe-ingangen uit het hostbestand.

Zorg dat u geen andere ingangen verwijdert.

6. Sla het hostbestand op dat u in de vorige stap hebt bewerkt.

7. Verplaats het bestand van het bureaublad naar de oorspronkelijke locatie:

/private/etc/hosts

Wanneer u het bestand verplaatst, kiest u de optie Vervangen.

Hetbijgewerktehostbestand moet geen Adobe-ingangen bevatten.

3. Controleer of u beveiligde sites kunt openen.

De activeringsservers van Adobe bevinden zich op beveiligde sites (https), dus moet uw computer dit type sites kunnen openen.

Volg de onderstaande stappen om te controleren of u beveiligde sites kunt openen:

1. Open een internetbrowser, zoals Firefox of Internet Explorer.

2. Typ https://www.adobe.com in de adresbalk en druk vervolgens op Enter.

Kunt u geen beveiligde sites openen?

Controleer de klok op uw computer.

Controleer of de klok van uw computer de correcte tijd weergeeft en is ingesteld op de correcte tijdzone.

Schakel verificatieproxyservers uit.

Als uw computer zich achter een verificatieproxyserver bevindt, moet u deze server uitschakelen. Raadpleeg uw netwerkbeheerder of de documentatie van uw proxyserver voor instructies.

Controleer firewallinstellingen.

Wanneer uw computer is beveiligd met een firewall, zorg dan dat de firewall de activatieserver niet blokkeert via de poorten 80 en 443.

Raadpleeg uw netwerkbeheerder of de documentatie van de firewall van uw thuisnetwerk als u wilt weten hoe u toegang kunt toestaan.

Opmerking:

Als uw firewall een uitvoerbaar bestand vereist, geeft u het bestand PDApp.exe op, dat zich hier bevindt:

• Windows: Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\core
  • Mac OS: Programma's > Hulpapps > Adobe Application Manager > core > PDApp

4. Controleer het GlobalSign Root CA-certificaat.

Voor het aanmeldings- (CC) en activeringsproces (CS) van Adobe is het GlobalSign Root CA-certificaat vereist.

Volg deze stappen om te controleren of het GlobalSign Root CA-certificaat is geïnstalleerd en ingeschakeld.

Windows

1. Klik op Start en typ certmgr.msc.

2. Ga naar Huidige gebruiker > Vertrouwde root-certificeringsinstanties > Certificaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op GlobalSign Root CA en selecteer Eigenschappen

GlobalSign Root CA-certificaat in Windows

Opmerking:

Als het certificaat niet beschikbaar is, bekijkt u Waarschuwing 'De verlener van het certificaat voor deze website wordt niet vertrouwd…' voor stappen om het certificaat te installeren.

4. Controleer of het certificaat voor serververificatie is ingeschakeld.

Certificaateigenschappen (Windows)

Mac OS

1. Ga naar Programma's/Hulpapps/Keychain Access.

2. Lokaliseer het GlobalSign Root CA-certificaat. U moet mogelijk de categorie Alle onderdelen selecteren,en vervolgens zoeken op Algemeen om het certificaat te vinden.

GlobalSign Root CA-certificaat in Mac OS

Opmerking:

Als het certificaat niet beschikbaar is, bekijkt u Waarschuwing 'De verlener van het certificaat voor deze website wordt niet vertrouwd…' voor stappen om het certificaat te installeren.

3. Klik met de rechtermuisknop op het certificaat enkies Info opvragen.

4. Controleer of het certificaat is ingeschakeld.

Certificaateigenschappen (Mac OS)

Contact opnemen met Adobe Support

Als u nog steeds geen e-mails kunt ontvangen, kunt u contact opnemen met de klantenservice om te controleren of uw e-mailadres goed in de database van Adobe staat.