Werken met Device Central en Dreamweaver

Gebruik Adobe Device Central met Dreamweaver

Device Central biedt webontwerpers en -ontwikkelaars die Dreamweaver gebruiken, de mogelijkheid om vooraf te controleren hoe Dreamweaver-bestanden eruit zullen zien op een groot aantal verschillende mobiele apparaten. Device Central maakt gebruik van de renderfunctie voor kleine schermen van Opera (Small-Screen Rendering™) om ontwerpers en ontwikkelaars een indruk te geven van hoe hun webpagina's er uitzien op een klein beeldscherm. Deze functie biedt ontwerpers en ontwikkelaars ook de mogelijkheid om te testen of hun CSS goed werkt.

Een webontwikkelaar heeft bijvoorbeeld een klant die een website beschikbaar wil maken op mobiele telefoons. De webontwikkelaar kan Dreamweaver gebruiken om voorlopige pagina's te maken en vervolgens Device Central gebruiken om na te gaan hoe deze pagina's er op verschillende mobiele telefoons uitzien.

 1. Start Dreamweaver.
 2. Een bestand openen.
 3. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Selecteer Bestand > Voorvertoning in browser > Device Central.

  • Klik op de werkbalk van het documentvenster en houd de knop Voorvertonen/Fouten opsporen in browser  ingedrukt en selecteer Voorvertoning in Device Central.

Tips voor het maken van Dreamweaver-webinhoud voor mobiele apparaten

In Device Central kunt u webpagina's die zijn gemaakt in Dreamweaver, voorvertonen met behulp van de renderfunctie voor kleine schermen van Opera. Via deze voorvertoning krijgt u een goede indruk van de webpagina zoals deze eruit komt te zien op een mobiel apparaat.

Let op: de renderfunctie voor kleine schermen van Opera kan al dan niet vooraf zijn geïnstalleerd op een geëmuleerd apparaat. Device Central laat eenvoudigweg zien hoe de inhoud eruit zou zien als de renderfunctie voor kleine schermen van Opera zou zijn geïnstalleerd.

Gebruik onderstaande tips om ervoor te zorgen dat webpagina's die in Dreamweaver zijn gemaakt, goed worden weergegeven op mobiele apparaten.

 • Als u het Adobe® Spry-framework gebruikt om inhoud te ontwikkelen, kunt u de volgende regel HTML aan uw pagina's toevoegen zodat ze CSS kunnen weergeven en JavaScript™ goed kunnen uitvoeren in Device Central:<link href="SpryAccordion.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css"/> <link href="SpryAccordion2.css" media="handheld" rel="stylesheet" type="text/css"/>

 • De renderfunctie voor kleine schermen van Opera ondersteunt geen frames, pop-ups, onderstreping, doorhalingen, strepen boven de tekst, knipperende tekst of tekst die over het scherm schuift. Deze ontwerpelementen kunt u daarom beter niet gebruiken.

 • Houd webpagina's voor mobiele apparaten eenvoudig. Gebruik ook vooral zo weinig mogelijk lettertypen, tekengrootten en kleuren.

 • Als u de afbeeldingen kleiner maakt en het aantal vereiste kleuren beperkt, is de kans groter dat de afbeeldingen goed worden weergegeven op het beeldscherm. Gebruik CSS of HTML om de exacte hoogte en breedte op te geven voor elke gebruikte afbeelding. Zorg voor alternatieve tekst voor alle afbeeldingen.

Opmerking:

De Opera-softwarewebsite is een uitstekende informatiebron die u kunt raadplegen wanneer u webpagina's optimaliseert voor mobiele apparaten.

Zie www.adobe.com/go/learn_cs_mobilewiki_nl voor meer tips en technieken voor het maken van inhoud voor mobiele telefoons en apparaten.

Verwante informatie

Adobe-logo

Aanmelden bij je account