Foto's importeren van scanners (alleen Windows)

Scannen

De Elements Organizer maakt een verbinding met de scanner zodat u foto's, negatieven en dia's kunt scannen. U kunt afbeeldingen van scanners op twee manieren ophalen:

 • Gebruik de plug-in van het stuurprogramma van de scanner die is meegeleverd bij de scanner. Deze software is compatibel met de 32-bits Elements Organizer in Windows of maakt gebruik van de TWAIN®-interface om afbeeldingen te scannen en rechtstreeks in de Elements Organizer te openen.

  Opmerking: De TWAIN-manager wordt alleen ondersteund in Windows.

Gebruik de zelfstandige scansoftware die is meegeleverd bij de scanner om de afbeeldingen te scannen en op te slaan. U kunt afbeeldingen dan op de volgende manieren overbrengen naar de Elements Organizer:

 • Klik op importeren. Selecteer Vanaf scanner.
 • Selecteer Bestand > Foto's en video's ophalen > Vanaf scanner.

Foto's ophalen van scanners

Voordat u de foto's in de Elements Organizer probeert te scannen en te openen, moet u controleren of u alle software hebt geïnstalleerd die bij de scanner is meegeleverd. Lees de documentatie bij de scanner aandachtig door zodat u er zeker van bent dat deze correct op de computer is aangesloten.

 1. Controleer of de scanner is aangesloten en ingeschakeld.

 2. Voer een van de volgende handelingen uit in de Elements Organizer:

  • Klik op importeren. Selecteer Vanaf scanner.
  • Selecteer Bestand > Foto's en video's ophalen > Vanaf scanner.
 3. Kies de naam van de scanner in het menu Scanner in het dialoogvenster Foto's ophalen vanuit scanner.

  Opmerking:

  Als u het bericht "Geen gedetecteerd" ziet in de lijst Scanner, controleert u of de scanner is ingeschakeld en correct is aangesloten op de computer.

 4. Klik op Bladeren om een locatie te selecteren voor het opslaan van de foto's.
 5. Kies een bestandsindeling in het menu Opslaan als. JPEG, de standaardindeling, is meestal de beste keuze. Als u JPEG kiest, sleept u de schuifregelaar Kwaliteit om de kwaliteit van de scan te verhogen of te verlagen. Hoe hoger de kwaliteit, des te groter het bestand.

  Schuifregelaar Kwaliteit

 6. Klik op OK. Als u een scanner gebruikt met een TWAIN-stuurprogramma, start de Elements Organizer het stuurprogramma dat werd meegeleverd bij de scanner. Volg de instructies van het stuurprogramma om de foto te scannen. Gewoonlijk kunt u ook een gebied selecteren om te scannen, of mogelijke afwijkende kleuren corrigeren.

  Opmerking:

  In Windows XP, Windows Vista of Windows 7 start de Elements Organizer de scaninterface van Windows XP als u een WIA-scanner (Windows Imaging Architecture) gebruikt. U vindt instructies in de online Help van Windows Op scanners die TWAIN ondersteunen wordt de gebruikersinterface van de fabrikant gestart.

  Nadat de foto is gescand, wordt een voorvertoning van de scan weergegeven in het dialoogvenster Foto's ophalen. De Elements Organizer wijst de importdatum toe aan de foto's.

Scannervoorkeuren instellen

 1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Scanner in de Elements Organizer.

 2. Kies de naam van uw scanner in de vervolgkeuzelijst Scanner in het gebied Importeren.

  Opmerking:

  Elke keer dat u een andere scanner aansluit, moet u dat apparaat in de lijst selecteren. De aangesloten scanner wordt aangegeven zodat u deze gemakkelijk kunt terugvinden.

 3. Kies een bestandsindeling in het menu Opslaan als. JPEG, de standaardindeling, is meestal de beste keuze. Als u JPEG kiest, sleept u de schuifbalk Kwaliteit naar de gewenste instelling. Hoe hoger de kwaliteit, des te groter het bestand.

 4. Selecteer een standaardlocatie waar u de gescande foto's wilt opslaan en klik op OK.

  Opmerking:

  U kunt op elk gewenst moment op Standaardinstellingen herstellen klikken voordat u op OK klikt.

Foto's scannen met een TWAIN-stuurprogramma

TWAIN is een stuurprogramma voor het verkrijgen van afbeeldingen die zijn vastgelegd door bepaalde scanners, digitale camera’s en frame grabbers. Uw TWAIN-apparaat kan alleen met de Elements Organizer worden gebruikt wanneer u beschikt over een gegevensbronmanager en een TWAIN-gegevensbron.

Voordat u afbeeldingen met de scanner kunt overbrengen naar de Elements Organizer, moet u het TWAIN-apparaat en de bijbehorende software installeren en vervolgens de computer opnieuw opstarten. (Raadpleeg de documentatie bij het apparaat voor informatie over de installatie.)

 1. Klik in de Elements Organizer op Importeren > Van scanner of kies Bestand > Foto's en video's ophalen > Van scanner.

  Nadat de foto is gescand, wordt deze weergegeven in de Elements Organizer.

  Opmerking: Als u voor het eerst op de scanknop van bepaalde scanners drukt, zoals de Canon MP960, wordt de voortgangsbalk in een venster achter Photoshop Elements weergegeven. U kunt het Photoshop Elements-venster verkleinen om de voortgangsbalk op de voorgrond af te beelden.

   

Adobe-logo

Aanmelden bij je account