Aanmelden bij de Adobe-apps en -website met het e-mailadres van je bedrijf of school

Lees hoe je je aanmeldt bij je Adobe-account met het e-mailadres van je school of werk. Vind oplossingen voor problemen met aanmelden.

Opmerking:

We werken organisaties (teams of ondernemingen) bij naar het opslagmodel voor ondernemingen om ondernemingsopslag en andere zakelijke functies voor Adobe ID-gebruikers mogelijk te maken.

U krijgt bericht wanneer uw organisatie staat ingepland voor de update. Na de update worden Adobe ID-gebruikers verplaatst naar ondernemingsopslag en beheert de organisatie rechtstreeks hun bedrijfsprofielen.

Je hebt een Adobe ID, Enterprise ID of Federated ID die door je school of bedrijf is verstrekt, nodig om verbinding te kunnen maken met Adobe-producten en -services. Adobe ID-accounts moeten worden geverifieerd door de identiteitsinstellingen van de organisatie. Alleen de IT-beheerders van je organisatie kunnen Enterprise ID's en Federated ID's maken, beheren en verwijderen.

Aanmelden bij je bedrijfs- of schoolaccount


Voer je e-mailadres van je bedrijf of school in en klik op Doorgaan.

Aanmelden

Als je organisatie of school eenmalige aanmelding gebruikt, word je doorgestuurd naar de aanmeldingspagina van je organisatie.


Voer je wachtwoord in en klik op Doorgaan.

Wachtwoord

Opmerking:

Kun je de tekst die wordt weergegeven in het veld E-mailadres niet wissen? Klik in het veld en begin te typen.

Kiezen tussen een bedrijfsprofiel en een persoonlijk profiel

(Als je organisatie Adobe-opslag voor bedrijven gebruikt)

Als je meerdere Adobe-lidmaatschappen hebt die aan hetzelfde e-mailadres zijn gekoppeld en ten minste één ervan een bedrijfslidmaatschap is, maakt Adobe afzonderlijke profielen voor elk lidmaatschap en krijgt elk profiel afzonderlijke opslagruimte. In dit geval moet je mogelijk een profiel kiezen nadat je je aanmeldingsgegevens hebt ingevoerd. Kies een profiel om door te gaan. Je persoonlijke assets en productlidmaatschappen (bijvoorbeeld Creative Cloud Fotografielidmaatschap) zijn gekoppeld aan je persoonlijke profiel. Lidmaatschappen die door een bedrijf worden aangeboden, zijn gekoppeld aan een bedrijfsprofiel. Er worden geen gegevens automatisch gedeeld of overgedragen.

Zie Adobe-profielen beheren voor meer informatie.


Voer je e-mailadres en wachtwoord in om je aan te melden.

 

 

Aanmelden


Ga naar het wachtwoordscherm (Enterprise ID) of het scherm voor eenmalige aanmelding van je organisatie (Federated ID) door Bedrijfs- of schoolaccount te selecteren.

Profiel selecteren

Kiezen tussen een persoonlijk account en een bedrijfs- of schoolaccount

(Als je organisatie niet is bijgewerkt naar ondernemingsopslag en nog steeds Adobe ID's gebruikt.)

Als je zowel een persoonlijk account (Adobe ID) als een bedrijfs- of schoolaccount (Enterprise ID of Federated ID) hebt die aan hetzelfde e-mailadres zijn gekoppeld, moet je een account kiezen. Je wordt gevraagd het account te kiezen dat je wilt gebruiken. Deze twee accounts gebruiken hetzelfde e-mailadres, maar zijn verschillende accounts. Er worden geen gegevens automatisch gedeeld of overgedragen.


Voer je e-mailadres van je bedrijf of school in en klik op Doorgaan. Er wordt een scherm weergegeven waarin je je account moet kiezen.

Aanmelden


Ga naar het wachtwoordscherm (Enterprise ID) of het scherm voor eenmalige aanmelding van je organisatie (Federated ID) door Bedrijfs- of schoolaccount te selecteren.

Account kiezen

Veelgestelde vragen

Alleen IT-beheerders kunnen Enterprise ID's en Federated ID's maken en beheren. Als je wilt weten wie de contactpersoon voor je school of bedrijf is, neem je contact op met de IT-beheerder van je organisatie.

Als je een waarschuwing krijgt dat het wachtwoord niet overeenkomt of als je je wachtwoord bent vergeten, volg je deze stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

 1. Klik in het scherm Wachtwoord invoeren op Wachtwoord opnieuw instellen.

 2. Je ontvangt een e-mail op het ingevoerde e-mailadres met instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Als je de e-mail niet in je postvak ziet, controleer dan de map met spam of ongewenste e-mail.

  Als je nog steeds geen e-mail ontvangt, neem je contact op met je IT-beheerder.

Je e-mailadres voor aanmelding bij Adobe is het e-mailadres waarmee je organisatie of school jou heeft geregistreerd. Ga naar het aanmeldscherm en probeer je aan te melden met je e-mailadres van je bedrijf of school.

Je kunt ook proberen je wachtwoord opnieuw in te stellen of de onderstaande tips volgen.

Als je de fout Controleer je e-mailadres krijgt, neem je contact op met je IT-beheerder.

Tips om de e-mailfout op te lossen

 • Probeer een andere browser.
 • Schakel cookies in je browser in en wis je cookies en cache van de browser. Raadpleeg de documentatie van de browser voor instructies.
 • Als je de verwachte e-mail van Adobe niet ziet, controleer dan de mappen met spam of ongewenste e-mail.
 • Typ je e-mailadres en wachtwoord nogmaals. Zorg dat de toetsen Caps Lock en Num Lock zijn uitgeschakeld.

Schakel Aangemeld blijven uit wanneer je een openbaar of gedeeld apparaat gebruikt. De optie Aangemeld blijven is standaard ingeschakeld en gebruikers met een Adobe ID of Enterprise ID worden niet meerdere keren gevraagd zich aan te melden. Deze instelling is echter niet van toepassing op gebruikers met een Federated ID (SSO) en de instellingen van hun organisatie worden gerespecteerd. Gewoonlijk eindigt de gebruikerssessie zodra je alle browservensters sluit of je afmeldt bij Adobe-websites.

Als de optie Aangemeld blijven is ingeschakeld voor Enterprise ID's, duurt de sessie maximaal twee weken, zelfs als je het browservenster sluit, totdat je je handmatig afmeldt.

Het is mogelijk dat je al een Adobe ID hebt gekoppeld aan het e-mailadres van je werk. Mogelijk heb je je aangemeld met een Adobe ID die hetzelfde e-mailadres gebruikt als je Enterprise ID of Federated ID. In dat geval geeft het systeem een scherm weer waarin je een account kunt kiezen en wordt je gevraagd het account te selecteren waarmee je je wilt aanmelden.

Adobe-profielen worden geconfigureerd wanneer je meerdere Adobe-lidmaatschappen (inclusief ten minste één bedrijfslidmaatschap) aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld. Je moet dus mogelijk een profiel kiezen nadat je je aanmeldingsgegevens hebt ingevoerd.

Deze accounts of profielen gebruiken hetzelfde e-mailadres, maar zijn verschillende accounts. Er worden geen gegevens automatisch gedeeld of overgedragen.

Je bent mogelijk aangemeld met een ander account. Als je een e-mailadres hebt gekoppeld aan een Adobe ID en aan een Enterprise ID of Federated ID, leidt dit tot twee verschillende accounts. Als je account meerdere profielen heeft, heb je mogelijk een ander profiel geselecteerd.

De bestanden en assets die in het ene account zijn opgeslagen, zijn niet toegankelijk vanuit het andere account. Je kunt je assets echter handmatig overzetten.

Als je je assets zoekt, probeer je dan aan te melden met een ander account of een ander profiel.

 • Als je bent aangemeld bij uw Enterprise ID-account met een e-mailadres dat ook is gekoppeld aan een Adobe ID-account, meld je dan af en meld je aan bij het Adobe ID-account.
 • Er is mogelijk een ander e-mailadres aan je account gekoppeld. Meld je af en gebruik een ander e-mailadres om je weer aan te melden.
 • Als je bent aangemeld met een profiel, meld je je af en weer aan met een ander profiel. Vervolgens verplaats je assets tussen profielen.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account