Lees hoe u zich aanmeldt bij uw Adobe -account met het e-mailadres van uw bedrijf of school. Vind oplossingen voor aanmeldingsproblemen.

U moet een Enterprise ID of een Federated ID hebben die door uw school of bedrijf is uitgegeven om verbinding te maken met Adobe-producten en -services. Alleen IT-beheerders van uw organisatie kunnen Enterprise ID's en Federated ID's maken, beheren en verwijderen.

Aanmelden bij uw bedrijfs- of schoolaccount

Voer uw officiële e-mailadres in en klik op Doorgaan.

Aanmelden

Als uw organisatie of school eenmalige aanmelding (Single Sign-on) gebruikt, wordt u doorgestuurd naar de aanmeldingspagina van uw organisatie.

Voer uw wachtwoord in en klik op Doorgaan.

Wachtwoord

Opmerking:

Kunt u de tekst die in het veld E-mailadres staat niet wissen? Klik in het veld en begin te typen.

Tussen persoonlijk en officieel account kiezen

Als u zowel een persoonlijk als een officieel account hebt dat aan hetzelfde e-mailadres is gekoppeld, ziet u het scherm voor het kiezen van een account. U wordt gevraagd het account te kiezen dat u wilt gebruiken. Deze twee accounts hebben hetzelfde e-mailadres, maar zijn afzonderlijke accounts. Er worden geen gegevens gedeeld of automatisch overgedragen.

Voer uw officiële e-mailadres in en klik op Doorgaan. U wordt naar het scherm geleid waarop u een account kunt kiezen.

Aanmelden

Selecteer Bedrijfs- of schoolaccount om naar het wachtwoordscherm (Enterprise ID) of de aanmelding via Single Sign-on van uw organisatie (Federated ID) te gaan.

Accountkiezer

Algemene vragen

Alleen IT-beheerders kunnen Federated ID's en Enterprise ID's maken en beheren. Neem contact op met de IT-beheerder van uw organisatie om het gewenste ID-type te verkrijgen

Opmerking:

Het volgende is alleen van toepassing op Enterprise ID. Als u een Federated ID hebt en u niet kunt niet aanmelden, neem dan contact op met uw IT-beheerder.

Als u een waarschuwing krijgt dat wachtwoorden niet overeenkomen of als u uw wachtwoord bent vergeten, volgt u deze stappen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

1. Klik in het scherm Wachtwoord invoeren op Uw wachtwoord opnieuw instellen.

2. U ontvangt een e-mail op het door u ingevoerde e-mailadres met instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Als u de e-mail niet in uw Postvak IN ziet, controleert u uw map met spam of ongewenste berichten.

Als u nog steeds geen e-mail ontvangt, neem dan contact op met uw IT-beheerder.

Uw Enterprise-id is het e-mailadres dat is gebruikt toen uw organisatie of onderwijsinstelling u aanmeldde. Ga naar de het scherm Aanmelden en probeer u aan te melden met uw officiële e-mailadres.

U kunt ook proberen uw wachtwoord opnieuw in te stellen of de tips hieronder volgen.

Als u de foutmelding Controleer uw e-mailadres krijgt, neemt u contact op met uw IT-beheerder.

Tips om de e-mailfout op te lossen

• Probeer een andere browser.
  • Schakel cookies in uw browser in en wis de cookies en cache van uw browser. Voor instructies wordt verwezen naar de documentatie van uw browser.
  • Als u de e-mail die u van Adobe verwachtte, niet ziet, controleert u uw map met spam of ongewenste berichten.
  • Typ uw e-mail en wachtwoord opnieuw. Zorg dat Caps Lock en Num Lock uit staan.

Schakel Aangemeld blijven uit wanneer u een openbaar of gedeeld apparaat gebruikt. De optie Aangemeld blijven is standaard ingeschakeld en gebruikers van Adobe ID of Enterprise ID worden niet gevraagd om zich meerdere keren aan te melden. Deze instelling is echter niet van toepassing op gebruikers van Federated ID (SSO) en de instellingen van hun organisatie worden gerespecteerd. De gebruikerssessie wordt meestal beëindigd zodra u alle browservensters hebt gesloten of u van Adobe-websites hebt afgemeld.

Als voor Enterprise ID's de optie Aangemeld blijven is ingeschakeld, blijft de sessie maximaal twee weken actief, zelfs als u het browservenster sluit, totdat u zich handmatig afmeldt.

U hebt mogelijk al een Adobe ID die is gekoppeld aan uw werkmail. Mogelijk hebt u zich geregistreerd met een Adobe ID die aan hetzelfde e-mailadres als uw Enterprise ID of Federated ID is gekoppeld. In dat geval geeft het systeem het accountkiezerscherm weer en wordt u gevraagd om het account waarbij u zich wilt aanmelden te selecteren.

Deze twee accounts hebben hetzelfde e-mailadres, maar zijn afzonderlijke accounts. Er worden geen gegevens gedeeld of automatisch overgedragen.

Het kan zijn dat u zich met een ander account hebt aangemeld. Als een e-mailadres aan een Adobe ID en een Enterprise ID of Federated ID is gekoppeld, resulteert dit in twee afzonderlijke accounts. De bestanden en middelen die in het ene account zijn opgeslagen, zijn niet toegankelijk vanuit het andere. U kunt echter uw middelen handmatig overdragen.

Meld u aan bij een ander account om uw middelen te vinden.

• Als u bent aangemeld bij uw Enterprise ID-account met een e-mailadres dat ook aan een Adobe ID-account is gekoppeld, meld u dan af en meld u vervolgens aan bij het Adobe ID-account.
  • Er kan een ander e-mailadres aan uw account gekoppeld zijn. Meld u af en gebruik een ander e-mailadres om u aan te melden.